Süper Güçlü ve Süper Ekonomik Dizüstü Bilgisayarlar

Gittikçe artan döviz kurlarının en çok etkilediği sektörlerden biri de şüphesiz tüketici elektroniği sektörü oldu. Ayrıca gelen zamlarla beraber artık pek çok orta halli cihazı alırken bile yüklü miktarlarda paralar ödüyoruz. Durum böyle olunca elektronik cihazların fiyat- performans oranları da epey önem kazanan konulardan biri oluyor. Pek çok kişi elektronik alışverişi yaparken en iyiyi en ucuza alma derdinde. Piyasada uygun sayılabilecek fiyatlara pek çok ürün bulmak mümkün. Peki bu ürünlerin gerçekten hangileri fiyatını sonuna kadar hakediyor? Bu yazımızda en uygun fiyata en yüksek performansı alabileceğiniz bazı notebook modellerini derledik. Gayet yeterli özelliklere sahip olan bu notebooklar, gerçekten yüksek fiyat etiketine sahip üst seviye modelleri aratmıyorlar. Dilerseniz şimdi fiyat – performans kategorisinde dikkatimizi çeken bu notebookları detaylarıyla inceleyelim.

Lenovo Ideapad 320 AMD A9-9420

Lenovo’nun bu güzel görünüşlü notebook’u gerek donanımsal gerekse yazılımsal olarak üstün bir performans sunmak için tasarlanmış. Bir notebook’tan tüm beklentilerinizi karşılayabilecek olan bu model son derece hafif ve taşınabilir yapısıyla dikkat çekiyor. HD görüntü kalitesine sahip bir ekrana sahip olan Ideapad, gücünü 8.nesil Intel Core i7 işlemciden alıyor.

Cihazın içerisinde bulunan 12 GB DDR4 bellek sayesinde bir çok işi aynı anda sorunsuz bir şekilde yapabiliyorsunuz. Ayrıca Dolby Audio ses sistemine de sahip olan ürün bu sayede izleyeceğiniz filmlerde ve dinleyeceğiniz müziklerde üstün bir ses kalitesi sunuyor. Ideapad 4 GB’lik bir RAM’e ve AMD Radeon HD R530M 2 GB ekran kartına sahip. Uygun tutulmuş fiyatıyla beraber tatmin edici bir performans sunan bu notebook listemizin en çok dikkat çekenleri arasında.

Asus X542UR-DM399T

15.6 inçlik bir Full HD ekrana sahip olan Asus X542UR-DM399T, 16:9 oranında bir görüntü formatına sahip. Cihazın ekranı ayrıca yansımaları önleyen bir yapıda tasarlanmış. Maksimum 8 GB’a kadar destek sunan bir belleğe sahip olan Asus, bünyesinde DDR4 RAM barındırıyor. Intel Core i7 1.8 GHz işlemciden güç alan model tam 4 çekirdeğe ev sahipliği yapıyor.

64 bitlik Windows 10 sürümüyle gelen ürünün Bluetooth versiyonu 4.1 olarak belirtilmiş. Sadece 2.32 cm kalınlığa sahip olan Asus modelinin batarya dahil toplam ağırlığı ise 2.30 kg. Lenovo Ideapad’ten biraz daha yüksek bir fiyat etiketine sahip olan cihaz yüksek donanım özellikleriyle rahatlıkla tercih edebileceğiniz ve pek çok ihtiyacınızı görebilecek bir model.

HP 4MZ02EA Pavilion 15-cs0019nt

Yansıma önleyici mikro kenarlı WLEX arkadan aydınlatmalı bir Full HD ekrana sahip olan Pavillion 15-cs019nt, sekizinci nesil Intel Core i5 işlemciyle beraber geliyor. Bu 4 çekirdekli i5 işlemcinin hızı ise tam 3.4 GHz. Cihaz üzerinde 2GB paylaşımsız GDDR5 MX150 ekran kartı bulunuyor. Hp Pavilion’un içerisinde entegre bir de ses kartı bulunuyor. Üzerinde herhangi bir sürücü barındırmayan cihaz gümüş renk seçeneğiyle satışa sunuluyor. 17.9 milimetrelik ince yapısıyla taşınabilirlik konusunda beğeni toplayan notebook’un ağırlığı ise sadece 1.93 kg. İncelik konusunda oldukça iddialı modellerden olan HP Pavilion, güçlü bir performansı uygun sayılabilecek bir fiyat etiketiyle sunuyor.

Apple MQD32TU/A MacBook Air 13 inç

En son çıkan MacBook Air’in bir önceki versiyonu olan cihaz, güçlü özellikleriyle ve kaliteli tasarımıyla hala beğeni toplayan ve pek çok kişi tarafından beğenilerek kullanılan bir notebook. Apple bünyesindeki en ucuz notebook modeli olan MacBook Air MQD32TU, gücünü Intel Core i5 işlemciden alıyor. Zorlu görevlerin üzerinden kolaylıkla gelebilen MacBook Air aydınlatmalı bir klavyeye ev sahipliği yapıyor. Oldukça uzun bir batarya ömrüne sahip olan cihaz, kablolara elveda demenize sebep olabilir. Bu modelin bataryası tam 12 saat dayanabiliyor.

Güncel MacBook’un bir önceki versiyonu olan cihazda maalesef retina ekran bulunmuyor. Notebook üzerinde kullanılan ekranın çözünürlüğü tam 1440 x 900 piksel. 8 GB’lık bir RAM’e sahip olan MacBook Air bünyesinde Intel HD Graphics 6000 ekran kartı barındırıyor. 128 GB’lık bir SSD’ye sahip olan ürün; USB, Thunderbolt, HDMI, SD kart ve 3,5 mm’lik kulaklık jakı bağlantılarını destekliyor. Mac OS işletim sistemiyle çalışan notebook sadece ama sadece 1.4 kg ağırlığında. 2 yıl Apple Türkiye garantisine sahip olan Macbook Air, notebook’lara bakış açınızı değiştirebilecek bir cihaz.

Lenovo ideapad 120S Intel Celeron N3350

Lenovo’nun bu modeli oldukça uygun bir fiyat etiketine sahip. Fiyatına göre tatminkar özellikleriyle de dikkat çeken ürün 14 inçlik bir Full HD ekranla geliyor. DDR4 RAM barındıran modelin bellek hızı ise 2400 MHz olarak belirtilmiş. Intel Celeron N3350 işlemciye sahip olan ideapad, Windows 10 Home Edition’la beraber satışa sunuluyor. Dolby Audio ses kartına sahip olan cihazın sabit disk kapasitesi ise 128 GB. Mavi rengiyle oldukça ilgi çekici duran bu notebook tam 235 mm kalınlığında ve 1450 gr ağırlığında tasarlanmış. Kullanım kolaylığı sayesinde beğenimizi kazanan Lenovo ideapad, ucuz ama güçlü bir notebook seçerken düşünebileceğiniz modellerden biri.

HP 15-da0028nt

Intel Core i3 işlemci kullanan bu HP notebook modeli, 3 MB önbelleğe ve çift çekirdeğe sahip. Etkileyici grafik performansı sunmak için ise cihazda Intel HD 620 grafik yongası kullanılmış. 15,6 inçlik bir HD ekrana sahip olan notebook, 3.8 GHz’e kadar Turbo Boost işlemci hızı sunuyor. 1 TB’lık bir sabit diski bulunan ürün Windows 10 Home 64 bit işletim sistemiyle geliyor. Enerjiyi oldukça verimli kullanan ve çevreye duyarlı malzemelerden üretilmiş olan HP 15-da028nt, 1 adet optik DVD yazıcıya da sahip. Gümüş renk seçeneğiyle tercih edilebilen bu notebook’un ağırlığı 2,04 kg, kalınlığı ise 2.25 cm. Ada tipi klavye ve sayısal tuş takımıyla beraber çoklu dokunma özelliğine sahip bir TouchPad ile oldukça kolay bir kullanım sunan ürünün üzerinde ayrıca iki adette stereo hoparlör bulunuyor. Uygun bir fiyata sahip olan bu cihaz, kullanıcıları memnun edecek özelliklere de sahip tercih edilebilecek modellerden.

MSI GL62M 7RC-042XTR

Kırmızı renkli detaylara sahip klavyesiyle oldukça ilgi çekici duran MSI GL62M, bünyesinde 7. Nesil Intel Core i5 7300HQ 8GB işlemci barındırıyor. 15,6 inç ebatlarında bir Full HD ekrana sahip olan notebook’un içerisinde Nvidia GeForce MX150 ekran kartı kullanılmış. 2400 MHz’lık bir bellek hızına sahip olan cihaz, kullanıcılarına tam 1TB’lık bir Harddisk kapasitesi sunuyor. Numerik tuşlara sahip aydınlatmalı bir klavyeye sahip olan cihaz üzerinde 6 hücreli bir batarya kullanıyor. Siyah renkli tasarımla oldukça karizmatik duran MSI GL62M, özellikle oyun performansıyla göz dolduran bir cihaz. Notebook’un üzerinde tam 4 adet USB girişine de yer verildiğini belirtelim. Biraz ağır sayılabilecek bir yapıda olan notebook nispeten düşük sayılabilecek fiyatıyla kesinlikle düşünülmesi gereken modellerden biri.

Yazımızda, fiyat – performans anlamında sizlerin beğenisini kazanabilecek notebook’ları detaylarıyla ele aldık. Elbette zevkler ve renkler tartışılmaz. Birbirine yakın fiyat aralığında benzer performanslar sunan bu cihazlar arasından kendinize en uygun olanı bulacağınızdan şüphemiz yok.

Yazı: Can Genca


 

Exit mobile version