Stonks Ne Demek? Nasıl Ortaya Çıktı?

Sosyal medyanın en popüler kelimelerinden biri olan stonks ne demek, ilk ne zaman ve nasıl ortaya çıktı? Yanıtladık.

Stonks ne demek? not stonks ne anlama geliyor? İnternet jargonunun günlük kullandığımız kelimelerden biri hâline getirdiği stonks, çoğu internet kullanıcısının kullandığı, neden kullanıldığını bildiği ancak nasıl ortaya çıktığını bilmediği bir kelimedir.

Bu makalede “stonks” kelimesinin ne olduğunu, ne zaman ve nasıl ortaya çıktığını detaylı bir şekilde öğreneceksiniz.

Stonks Ne Demek?

Stonks Ne Demek?

Stonks, stocks kelimesinin kasıtlı olarak yanlış yazılmış hâlidir. Kelime ilk olarak 2017 yılında Facebook’ta paylaşılan bir görsel ile ortaya çıkmıştır. Bu görselde borsa tablosunun önünde bir insan yer alır. Kelime genellikle internet ortamında mizahi bir şekilde kullanılıyor. Kullanım amacı ise kazanç ve zarar temeline dayanır.

Sosyal medyada uzun bir zamandan beri var olsa da son yıllarda çok daha popüler hâle gelmiştir. Bunun sebebi ise şüphesiz ki sosyal medyanın bireylerden kitle oluşturma gücüdür. Dünyanın dört bir yanındaki internet kullanıcıları, son birkaç yıldır hisseleri satın almak isteyen büyük şirketlere karşı güçlerini birleştiriyor.

“Stonks” göndermesi de bu tür mücadelelerin başarılı ile sonuçlandığı zamanlarda yapılıyor. Kullanıcılar, söz konusu görseli kullanarak zafere ulaştıklarını ima ediyor.

Kelimenin yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanmasında Reddit büyük bir rol üstleniyor. İlk paylaşılmasının üzerinden bir zaman geçtikten sonra Reddit’in en büyük topluluklarından birinde yeniden paylaşılan görüntü, binlerce kullanıcıya ulaşacak olan bir video hazırlayan YouTuber tarafından yayımlandı.

Bu noktadan sonra sosyal medyada en çok paylaşılan görüntülerden biri hâline geldi. Görselin en çok kullanıldığı platformları sıralamak gerekirse sıralama Reddit, Twitter, Facebook ve Instagram şeklinde olacaktır.

Not Stonks Nedir?

Not stonks, stonks kelimesinin olumsuz karşılığıdır. Zararlı çıkıldığını ima etmek için kullanıldığı görülür. Zararlı çıkmaktan kasıt ise sadece finans ile sınırlı değildir. Pişman olunmasına neden olan sıradan bir eylemde de kullanılır.

Alınan yanlış bir karar sonrasında meydana gelen olumsuzluklar için “not stonks” kullanılabilir. Stonks görselinin aksine görsele olumsuzluğu çağrıştıran kırmızı renk hâkimdir. Bununla birlikte borsa tablosunda bir zarar söz konusudur. Ok ise yukarı değil aşağı doğru bakar. Görselde aynı kalan sadece karakterdir.

Exit mobile version