Steam nedir ve nasıl kullanılır? Oyunlarla iç içeyseniz muhtemelen cevabını biliyorsunuzdur. Ancak bilmeyenler ve oyun dünyasına adım atmak isteyenler için Steam’in nasıl kullanılacağını detaylıca anlatacağız. Çok oyunculu dijital dağıtım ve iletişim platformu olan Steam’de, dijital olarak oyunları inceleyebilir ve satın alabilirsiniz. Burada çoklu ortam oluşturabilir, çevrimiçi olarak arkadaşlarınız ile birlikte oyununuzu oynayabilirsiniz.
Ücretsiz bir şekilde üye olabileceğiniz Steam, aynı zamanda masaüstü uygulama desteği de sunuyor. Böylece kullanımı da rahat oluyor. Hızlı erişim ve vitrin bildirim özellikleri sayesinde oyuncular arasında kesintisiz iletişim sağlanıyor. Birçok oyun ve eklenti paketinin satışı da yine Steam üzerinden yapılıyor. PC oyunlarının müdavimleri geçmişte korsan yazılımlara daha yakındı. Yalnızca mağazalarda kutuda satılan oyunların, usulüne uygun şekilde satın alınıp yaygınlaşması epey zaman aldı. İşte bu platform, tüm bu olumsuzlukları ortadan kaldırarak dijital ortamda oyun satışı sunan ilk oyun platformu oldu.
Steam Nasıl İndirilir?
Öncelikle, Steam’i indirmek için bu bağlantıyı kullanabilirsiniz. Eklentiyi indirmek tamamen ücretsizdir. Ayrıca oyun mağazasına bu eklenti üzerinden kolayca erişebilirsiniz. Bunun yanı sıra, üyelik açtığınız zaman arkadaşlarınızı da ekleyerek birlikte oyunlar oynama şansınız mevcut. Kısacası, bu eklentiyi bilgisayarınıza indirmek pek çok kolaylık sağlıyor.
Steam Üyelik Koşulları
Steam üyeliği tamamen ücretsizdir. Platforma hiçbir para ödemeden üye olmanız mümkün. Ancak üyelik için 13 yaşından büyük olmanız gerekiyor. Bir de aktif bir e-posta adresinizin olması gerekiyor. Bu bağlantıdan gerekli yerlere e-posta adresinizi yazıp 13 yaşından büyük olduğunuzu onayladıktan sonra size bir mail geliyor. Bu gelen mail ile e-posta adresinizi onaylamanız gerekiyor. Bunun ardından üyeliğinizi ücretsiz olarak aktif edip kullanıcı adı, şifre gibi bilgilerinizi belirleyebilirsiniz.
İstediğiniz oyuna hızlı bir şekilde erişim imkanı sağlayan Steam, aynı zamanda özel günler için kullanıcılarına indirim olanakları da sunuyor. Ayrıca uygulamayı iOS ve Android işletim sistemlerinde bulup indirebilirsiniz.
Steam Nedir? Nasıl Kullanılır?
Steam bahsettiğimiz gibi kısaca bir oyun indirme ve oynama platformu. Burada pek çok oyunu hem satın alarak oynayabilirsiniz hem de ücretsiz oyunlara erişebilirsiniz. Steam’i bilgisayarınıza kurup indirdikten sonra tek yapmanız gereken oynamak istediğiniz oyunu bulmak oluyor. Ücretsiz oyun seçenekleri de sunan platformda, yüzlerce oyunu satın alma imkanınız da var.
Steam Mağaza
Uygulamayı indirdikten sonra birkaç sekme ile karşılaşacaksınız. Mağaza sekmesinde Steam üzerindeki tüm oyunları bulup indirebilirsiniz. Aynı zamanda burada platform size seveceğiniz oyunları keşfetmek için de birkaç araç sunuyor.
- Öne çıkanlar sayfasında tüm oyuncuların en sevdiği ve en popüler olan oyunları bulabilirsiniz.
- Keşif kuyruğu, oynadığınız oyunlar, istek listenizde bulunan oyunlar veya aradığınız içeriklere göre size uygun olabilecek oyunlar öneren bir sekme. Oyunlar hakkında bilginiz yoksa veya yeni oyunlar keşfetmek istiyorsanız burası çok işinize yarayacaktır.
- İstek listesi almayı planladığınız veya almak istediğiniz oyunları kaydedebileceğiniz bir liste. Aynı zamanda Steam, istek listenizde bulunan oyunlar indirime girdiğinde sizleri bilgilendiriyor. Böylece istediğiniz içeriklerin indirimlerini kolayca takip edebilirsiniz.
- Puan dükkanı, satın aldığınız oyunlara karşılık topladığınız puanları harcayabileceğiniz bir yer. Burada topladığınız puanlar ile profilinizi kişiselleştirip sevdiğiniz oyunlara ait arka planlar ve ifadeler gibi içerikler alabilirsiniz.
- Haberler sekmesinde yeni oyun haberlerini takip edebilirsiniz. Aynı zamanda etkinliklerden de haberdar olabilirsiniz.
- İstatistikler sayfasında ise tüm zamanların en çok oynanan oyunlarına ve istatistiklerine ulaşabilirsiniz.
- Laboratuvar ise Steam’in daha iyi oyun önerileri yapmak için yapay zeka ile çalışmalarına katılabileceğiniz bir yer. Arama sonuçları, filtreleme, mağaza navigasyonu gibi hala gelişmekte olan özellikler hakkında buradan bilgi alabilirsiniz.
Steam Kütüphane
Kütüphane, indirdiğiniz tüm oyunları bulabileceğiniz bir ortam. Ayrıca burada kendi koleksiyonlarınızı da oluşturabilirsiniz. Dinamik koleksiyon seçeneği ile Steam’in algoritmaları ve filtreleri ile otomatik koleksiyonlar oluşturmayı da seçme imkanınız mevcut. Ancak oyunları türlerine veya sevip sevmediğinize göre kendiniz de koleksiyonlara ayırabilirsiniz.
Steam Topluluk
Topluluk sekmesinde diğer oyuncularla iletişime geçerek oyunlar hakkında tartışmalara katılabilirsiniz. Böylece yeni bilgiler öğrenerek yeni oyunlar keşfetme şansınız da artıyor. Aynı zamanda topluluk sekmesinde diğer oyuncuların yarattığı içeriklere de ulaşma imkanınız var.
- Tartışmalar sekmesinde oynadığınız oyunlar hakkında tartışmalara katılabilirsiniz. Aynı zamanda diğer oyunlar hakkındaki forumlara da erişim sağlayarak diğer oyuncularla iletişim kurma imkanınız mevcut.
- Atölye için platformun en eğlenceli kısmı bile diyebiliriz. Burada oynadığınız oyunlar için diğer oyuncuların yarattığı içeriklere ulaşabilirsiniz. Oyunlar için modlar, özel içerikler, kıyafetler, görünüşler ve daha fazlasını bu sekmede bulabilirsiniz. Böylece oyunlarınızı sürekli yenileme seçeneğiniz de oluyor. Ayrıca daha renkli ve eğlenceli hale getiriyorsunuz.
- Pazar ise oyun içi eşyaları satmak veya satın almak için gidebileceğiniz bir sekme. Burada işlem aktif olmak için Steam üzerinden 5 dolarlık alışveriş yapmanız gerekiyor. 5 dolara eşdeğer bir veya birkaç oyun satın aldıktan sonra bu sekmede diğer oyunculara oyun eşyaları satabilirsiniz.
- Yayınlar sekmesinde ise anlık gerçekleşen oyun yayınlarına ulaşabilirsiniz. Böylece yeni oyunlar keşfetmeniz de kolaylaşıyor. Ayrıca merak ettiğiniz oyunların yayınlarını izleyerek oyun hakkında bilgi edinme şansınız da var.
Steam Profilim
Sekmelerin en sağında bulunan kullanıcı adınıza tıklayarak hesabınızla ilgili sayfalara ulaşabilirsiniz. Profilinizi düzenlemek, arkadaş listenizi görüntülemek gibi etkinlikler için bu sekmeye gitmeniz gerekiyor.
- Aktiviteler sekmesinde arkadaşlarınızın ve kendinizin son aktivitelerine göz atabilirsiniz. Aynı zamanda burada sosyal medya hesaplarındaki gibi ‘durum’ da girmeniz mümkün. Arkadaşlarınızın paylaştığı içerikleri de burada göreceksiniz.
- Profil sekmesinde profilinize giderek profil fotoğrafı, bilgiler ve profil görünümü gibi ayarları düzenleyebilirsiniz.
- Arkadaşlar sayfasında arkadaş listenizi görüntülüyorsunuz. Burada gelen istekleri, engellenen kullanıcıları, çevrimiçi kullanıcıları ve daha fazlasını görebilirsiniz.
- İçerikler kısmı aldığınız ekran görüntülerinden ürettiğiniz atölye içeriklerine kadar her şeyin bulunduğu sayfadır. Burada koleksiyonlarınızı ve ürettiğiniz içeriklere, ekran görüntülerine ve daha fazlasına erişebilirsiniz.
Yorum Yap