Squid Game Hakkında Bilinmeyenler

Squid Game hakkında bilinmeyenler, duyduğunuzda şaşkına döneceğiniz bilgiler... 100 kere de izleseniz öğrenemeyeceğiniz bilgileri sıraladık.

Herkes Squid Game’i ya popülaritesinden ya izleyecek bir şey bulamadığından ya da konusunu sevdiği için izledi. İzleme nedeniniz ne olursa olsun, Squid Game hakkında bilinmeyenler sizi oldukça şaşırtacak.

Dizi, bildiğiniz üzere “İnsanlar para için ne kadar ileri gidebilir?” sorusundan yola çıkıyor. Dizideki karakterler, ölümcül oyunlarda hayatta kalabilmek için soğukkanlı kalmaya ve gerektiğinde en yakın dostlarına bile ihanet etmeye itiliyor.

Oyunlar bittiğinde geriye tek bir kişi kalıyor ve küçük bir sürpriz sahne ile sezon sona eriyor. 1. bölüme dönüp diziyi baştan sona bir kez daha izleyecek olursanız muhtemelen daha önce fark etmediğiniz detayları fark edebilirsiniz ama burada yer alan bilgileri diziyi on kere bile izleseniz elde edemeyeceksiniz.

Popüler Dizi Squid Game Hakkında Bilinmeyenler

Popüler Dizi Squid Game Hakkında Bilinmeyenler

Son zamanların en popüler dizilerinden biri olan Squid Game ile ilgili ilginç bilgiler bunlarla sınırlıydı. Dilerseniz yukarıda sıraladığımız bilgileri daha yakından inceleyelim.

1. 456 Yarışmacının 456’sı da Gerçekti

İlk başta görünen 456 yarışmacının 456’sı da gerçek oyuncular tarafından canlandırıldı. Teknoloji sayesinde aslında olmayan karakterleri varmış gibi göstermek mümkün olsa da yönetmen her şeyin gerçekçi olmasını istedi.

2. Squid Game Bir Film Olabilirdi

Dong-hyuk, Squid Game’i başlangıçta bir film olarak kaleme aldı fakat bütün oyunları iki saate sıkıştırmak ona göre imkânsızdı. Bu nedenle hikâyeyi biraz daha derinleştirmek üzere dizi yapma kararı aldı.

3. Senaryo 2009 Yılında Yazıldı

Yönetmen Dong-hyuk, senaryoyu yazmayı 2009 yılında bitirmişti. Ne yazık ki yönetmen beklediği desteği kimseden göremedi. Stüdyolar, hikâyenin çok şiddet içerikli olduğunu düşündü ve bu yüzden yatırım yapmaktan kaçındı. Oyuncularsa senaryoyu çok gerçekçi bulmadı.

4. Yönetmen Senaryoyu Yazarken Dişlerini Kaybetti

Yönetmen Dong-hyuk, senaryoyu yazarken mali durumu oldukça kötüye gidiyordu. Bu yüzden de stres altındaydı. Bunun sonucunda ise birkaç dişini kaybettiğini söyledi.

5. Oyunlar Duvarlarda Açık Şekilde Görünüyordu

Yarışmacıların kaldığı büyük odanın duvarlarına aslında oyunlar çizilmişti. Hatta bir sahnede kolaylıkla fark edilebiliyor. Muhtemelen bunu yarışmacılar gibi çoğu seyirci de fark etmedi.

6. Karttaki Telefon Numarası Gerçekti

İlk bölümde oyuncuların aldığı karttaki telefon numarasının gerçek bir insana ait olduğu ortaya çıktı. Numaranın sahibi, numarayı almak için para teklif edilse de kabul etmedi.

7. Dizide Kullanılan Bebek Ödünç Alındı

“Red Light, Green Light” ya da “Kırmızı Işık, Yeşil Işık” oyunundaki büyük oyuncak bebek aslında gerçek hayatta görebileceğiniz bir müzede yer alıyor. Yani bebek dizi için tasarlanmadı. Sadece bir sahnenin çekimlerini tamamlamak için ödünç alındı. Çekimler bittiğinde müzeye geri teslim edildi.

8. Bey Amca’nın İsmi Büyük Spoiler Taşıyordu

Bey Amca’nın (Oh Il-Nam) adı, Korecede bir numaralı adam anlamına geliyor. Kendisine verilen numara da 1’di. “Kırmızı Işık, Yeşil Işık” oyununda da hareket etmesine rağmen bebek onu algılamamıştı.

9. Merdivenler M. C. Escher’in Görecelik Eserine Dayanıyor

Dizide yer verilen renkli merdivenler, M. C. Escher’in Görecelik eserinden ilham alınarak tasarlandı. Bu merdiven aslında rahatsız edici bir unsur görevi üstlendi.

10. Cho Sang-Woo, Yönetmenin Bir Yansıması

Cho Sang-woo oldukça zeki ve zengin bir iş insanı olan ancak iflas ettiği için maddi açıdan çaresiz hâle gelen bir karakterdi. Dizinin yönetmeni ve senaristi Dong-hyuk, bu karakteri yaratırken kendi deneyimlerinden hareket etti.

Yönetmenin okuduğu üniversite ile karakterin okuduğu üniversiteye bakacak olursanız ikisinin de aynı olduğunu göreceksiniz.

11. Halat Çekme Makinesinde Makine Kullanıldı

Yönetmen için en önemli faktör gerçekçilikti. Halat çekme sahnesinde de seyircilerin oyuncuların gerçekten zorlandığını görmelerini istedi. Bunu yapmak için insan gücünü değil, makine gücünü kullanmakta karar kıldı.

12. Seong Gi-hun ve Kang Sae-byeok Karşılaşması Doğaçlamaydı

Jung Ho-yeon, Güney Kore’de bir modeldi. Sae-byeok’u canlandırması ise ona ilk oyunculuk deneyimini yaşattı.

Sae-byeok, dizide yolda geçen bir kişiyi canlandırıyordu. Gi-hun’a çarpıp düştü. Bu sırada kahvesini düşürdü. Gi-hun hızla kahveyi aldı ve ona geri verdi. Bunların hiçbiri senaryoda yazmıyordu. Dikkatli bakarsanız Jung Ho-yeon’un da Lee Jung-jae’nin doğaçlaması karşısında hazırlıksız olduğunu fark edeceksiniz.

Exit mobile version