Spotify kullanıcılarına kötü haber!

144 milyonu premium üye olan 320 milyondan fazla aylık aktif kullanıcıyla Spotify, yılın son çeyreğinde kaydedilen yaklaşık 101 milyon euro’luk zararla hala zarar ediyor gibi görünüyor.

Bu nedenle popüler müzik uygulaması, son yatırımcı etkinliğinde, platformun ücretli kullanıcıları için kötü bir haber olarak planlarının önümüzdeki aylarda premium üyeliklerinin fiyatında artışa gideceğinin sinyallerini verdi.

Spotify aktif kullanıcı sayısını açıkladı

Bu artışın mantığı, Spotify’ın artık platform iyileştirmeleri sayesinde eskisinden daha değerli içerik sunabilmesidir. Şirketin CEO’su Daniel EK bunu haklı kılıyor:

İşimizi büyütmek için fiyatı ne zaman kaldıraç olarak kullanabileceğimize dair sahip olduğumuz en güvenilir sinyalin saatlik değerdeki artış olduğuna inanıyorum.

TÜRKİYE’DE FİYATI NE KADAR OLACAK?

Türkiye pazarında ne kadar artışa gidileceği yönünde herhangi bir bilgi yer almadı. Ancak artış, 1 Ekim’den beri aile planının fiyatının AU’dan yükseldiği Avustralya gibi ülkelerde görülmeye başlandı. 17,99 – 18,99 Avustralya Doları civarında bir fiyat tablosu görüldü.

Spotify’ın Premium abone oranı, bu premium aboneler tarafından ödenen toplam gelir miktarından daha hızlı artıyor. Bu kaçınılmaz olarak tek bir anlama geliyor: Spotify’ın Premium üyelerdeki kullanıcı başına ortalama geliri hala slaytta.

Üçüncü çeyrekte, bu kullanıcı başına ortalama geliri yıllık bazda % 10 düşüşle ayda 4,19 Euro’ya geriledi.

SPOTIFY FİYAT ARTIŞINA GİDİYOR

Düşen kullanıcı başına ortalama gelir muhtemelen rekor etiketlerini rahatsız edecek. Ancak Spotify bugün yatırımcılara son zamanlarda yaygın fiyat artışlarını “test etme” yönünde adımlar attığını söyledi.

Spotify, hissedarlara yazdığı 3. çeyrek mektubunda “Ekim ayında, Kolombiya’daki Duo’nun yanı sıra 7 pazarda (Avustralya, Belçika, İsviçre, Bolivya, Peru, Ekvador ve Kolombiya) Aile Planımızın fiyatını artırmayı seçtik” dedi.

AVRUPA’DA FİYAT FARKLILIKLARI

Spotify’ın Avrupa’daki fiyatlandırması da aşağıdaki gibi oluştu. Fiyatlandırmada Aile üyeliğinin fiyatının şu anda piyasada aylık 15,99 € olduğunu gösteriyor. Bu, Fransa gibi bölgelerden 1 € daha fazla.

Exit mobile version