Spotify Kendi Kendine Kapanıyor, Çözümü Nedir?

Spotify kendi kendine kapanıyor, ne yapmalıyım diye merak mı ediyorsunuz? Sorununuzu çözecek bu rehberdeki yöntemleri deneyin.

Spotify Kendi Kendine Kapanıyor, Çözümü Nedir?

En sevdiğiniz müziği ya da podcast’i dinlerken Spotify kendi kendine kapanıyor mu? Yalnız değilsiniz. Birçok kullanıcı, Spotify’ın beklenmedik bir anda kapanması sorununu yaşıyor. Bu, çalan şarkının tamamen kapanmasına neden olmakla sınırlı kalmıyor, bir sonraki çalacak şarkıyı unutmanıza da neden olabiliyor.

Peki, sorunu çözme noktasında nasıl bir yol izlemek gerekiyor? Sizi sinir bozucu olabilen bu hatadan kurtaracak tüm çözüm yollarını aşağıdan öğrenebilirsiniz.

Spotify Kendi Kendine Kapanıyor, Çözüm Yolları Neler?

Her uygulama bazen çökebilir ancak bu durumun kullanıcı için büyük bir sorun yaratacak kadar sık yaşanmaması gerekiyor. Spotify’ın neden çöktüğü veya nasıl düzeltileceği hakkında hiçbir fikriniz yoksa yukarıdaki yöntemleri deneyin.

Spotify Uygulamasını Durmaya Zorlama

Spotify eğer sık sık çöküyor ve hatta bazen yanıt veremez hâle geliyorsa bunu düzeltmek için uygulamayı durmaya zorlayabilir ve çalışmakta olan uygulama işlemlerini sonlandırabilirsiniz. Bir uygulama yanıt vermeyi durdurursa onu durmaya zorlamak, çökme sorunlarını çözebilir ve performans sorunun giderebilir.

Spotify uygulamasını durmaya zorlamak için Windows’ta şu adımları takip edin:

Android kullanıyorsanız şu adımları izleyin:

Uygulama Önbelleğini Temizleme

Bir uygulama düzgün şekilde çalışmadığında önbelleği temizlemek her zaman iyi bir fikirdir. Uygulama önbelleği, uygulamaların cihazınızda veri depolamasına olanak tanır. Önbelleği temizlemek ise cihazınızdaki Spotify uygulamasının düzgün bir şekilde çalışmasına yardımcı olabilir.

Android kullanıyorsanız ayarlardan uygulamalar bölümüne girin ve Spotify’ı bulup üzerine basın. “Depolama” kısmından önbelleği temizleyin. iPhone’da ise uygulamayı kaldırıp yeniden yükleyin.

Güncellemeleri Kontrol Etme

Geliştiriciler, uygulamalar için sık sık güncelleme yayımlayarak mevcut hataları giderir ve uygulamaya yeni özellikler kazandırır. Spotify’ın eski sürümünü bir süredir güncellemediyseniz uygulama için yapılan iyileştirmeleri kaçırmanız muhtemeldir.

Spotify uygulamasının çökme sorununu çözmek için uygulamanın son sürümünü indirmelisiniz. Uygulamayı güncellemek için App Store’u veya Google Play Store’u açın ve Spotify’ı arayın. Bir güncelleme mevcutsa “Güncelle” butonuna dokunun ve ardından uygulamayı yeniden başlatın. Güncelleme seçeneği yoksa uygulamanız günceldir.

Exit mobile version