Spotify Blend Nedir? Nasıl Yapılır?

Spotify Blend nedir, nasıl yapılır? Bu araçla hem ortak liste oluşturun hem de arkadaşınızla müzik zevkinizin benzerliğini ölçün.

Spotify Blend nedir, ne işe yarar, nasıl yapılır? Bu sorulardan yola çıkarak “blend” özelliği hakkında cevabı merak edilen ne kadar soru varsa hepsini yanıtladık.

Dünyanın en büyük topluluklarından birine hizmet veren Spotify, Blend özelliğini geçen yıl kullanıma sundu. Bu özellik sayesinde kullanıcıların ortak müzik zevkine sahip diğer kullanıcılar ile ne dinleyeceklerine karar vermesi kolaylaştı.

Bu özellik ilk kullanıma sunulduğunda Spotify’ı ilk kez açan kullanıcıları tanıtım amaçlı bir pencere karşılıyordu fakat özelliği yeni keşfedenler, doğal olarak Blend’in nerede olduğunu ve nasıl kullanılacağını bilmiyor.

Siz de bu özelliğin ne işe yaradığını ve nasıl kullanılacağını merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Spotify Blend Nedir?

Blend, kullanıcıların ortak çalma listesi oluşturmasına yardımcı olan bir Spotify özelliğidir. İki kullanıcının da müzik zevki birbirine çok benziyorsa günlük olarak değişen bir liste, her iki kullanıcı da bir diğer kullanıcının dinlediği şarkıyı dinleyebilir.

Spotify’ın özelleştirme algoritması sayesinde bu çalma listesi her gün dinleyicilerin ne dinlediğine bağlı olarak değişir. Bir kişi ile sabit bir çalma listesi oluşturmak oldukça eğlenceli olabilir ama bu süreci otomatikleştiren ve çalma listesini her gün otomatik olarak değiştiren bir araca sahip olmak sizi büyük bir zahmetten kurtaracaktır.

Arkadaşınızla ortak bir çalma listesi oluşturduğunuzda müzik zevklerinizin ne kadar benzer olduğunu bilmenizi sağlayan bir eşleşme puanı göreceksiniz. Spotify’ın her yılın sonunda kullanıma sunduğu Wrapped’de de bununla ilgili bilgilere ulaşabileceksiniz. Bunları isterseniz sosyal medya platformlarında paylaşabileceksiniz.

Spotify Blend Nasıl Yapılır?

Spotify Blend Nasıl Yapılır?

İki kullanıcının müzik zevkinin birbirine ne kadar benzer olduğu gösterildikten sonra çalma listesi gösterilecektir.

Bu özellik müzik yönünden arkadaşlarınızla birbirinize ne kadar benzediğinizi öğrenmenizi sağlasa da faydaları bununla sınırlı değildir. Hiç dinlemediğiniz bir sanatçı veya müzik türünü de bu sayede keşfedebilirsiniz. Bunun için sadece iyi bir dinleyici ile ortak çalma listesi oluşturmanız gerekiyor.

Exit mobile version