Spider-Man İzleme Sırası Nedir?

Spider-Man izleme sırası nedir, Örümcek Adam nasıl izlenir? Örümcek Adam filmlerini ve konularıyla birlikte sıraladık.

Spider-Man izleme sırası nasıl olmalıdır? Örümcek Adam karakteri Marvel Sinematik Evreni’ne (MCU) dahil olduktan sonra bu sorunun cevabı da merak edilmeye başlandı. Sam Raimi’nin yönetmenliğini üstlendiği orijinal Spider-Man serisi sona erdikten sonra yeni Örümcek Adam serileri ortaya çıktı.

Seri ve evren sayısı arttıkça izleyicilerin kafasındaki soru işaretleri de buna paralel olarak arttı. Bunların yanı sıra bir de yine Peter Parker’ı karakterinin işlendiği bir animasyon filmi serisi izleyicilerle buluşturuldu.

Bu karışıklığı gidermek için Örümcek Adam’ı nasıl izlemeniz gerektiğini gösteren bir liste hazırladık. Aşağıdaki listeden yola çıkarak yaşamını sıradan bir şekilde sürdürürken Örümcek Adam olma şansını elde eden Peter Parker’ı izleyebilirsiniz.

Spider-Man İzleme Sırası Nasıl Olmalı?

Yukarıdaki listeden de görülebileceği üzere Örümcek Adam’ı izlemek zaman içerisinde hayli zorlaştı. Film sayısı her ne kadar çok olsa da Spider-Man’i bu zamana kadar beyaz perdede sadece 3 oyuncu canlandırdı. Tom Holland, film sayısı bakımından bu oyuncuların arasında Örümcek Adam’ı en çok canlandıran oyuncu oldu.

Holland’ın bir süre daha Peter Parker’a hayat vermesi bekleniyor. Bu öngörü ise son filmin son sahnesine dayanıyor. Bu sahnede Parker’ın hikâyesinin aslında tam da şimdi başladığı izlenimi verilmişti. Seyirciler, söz konusu sahnede Holland’ın Örümcek Adam’ının Tobey Maguire’nin Örümcek Adam’ı gibi sonunda olgunluğa eriştiğini görmüştü.

Peki, Spider-Man izleme sırası listesinde yer alan filmlerin konusu nedir? Dilerseniz gelin, her filmi tek tek ele alalım.

Spider-Man

1. Spider-Man

Okul gezisinde fotoğraf çeken lise öğrencisi Peter Paker, öğrencilerle grup hâlinde ilerlerken bir örümcek tarafından ısırılır. Bu böcek normal bir böcek değildir. Eve döndüğünde bitap düşer ve yatağa uzanır. Uyandığında ise hiçbir şey eskisi gibi değildir.

2. Spider-Man 2

Peter Parker artık iki hayatı bir arada idare etmektedir. En yakın arkadaşı babasının Spider-Man yüzünden öldürüldüğünü düşünmektedir. Parker ise Örümcek Adam kimliğini gizlemeye çalışmaktan çok yorulmuştur.

3. Spider-Man 3

Peter Parker artık bir çıkmazın içindedir. Örümcek Adam olarak zihnini ve bedenini kontrol altına alan saf kötülüğe teslim olur.

4. The Amazing Spider-Man

Peter Parker’ın anne ve babası, onu Ben amcasına teslim ettikten sonra aceleyle uzaklaşır. O günden sonra bir daha da dönmez. Parker, genç bir delikanlı olduktan sonra babasının bir zamanlar çalıştığı Oscorp’a gider. Burada bir örümcek tarafından ısırılır. Parker’ın sıradan hayatı, bu olaydan sonra alışagelmişin dışına çıkar.

5. The Amazing Spider-Man 2

Peter, Gwen’in babasına bir söz vermiştir. Ondan uzak duracaktır. Ne var ki sözünde duramaz ve onu büyük bir tehlikenin içine sürüklenmesine yol açar.

6. Captain America: Civil War

Civil War, Örümcek Adam’ın Marvel Sinematik Evreni’ne girmesini sağlayan filmdir. Civil War’da henüz bir lise öğrencisi olan Peter Parker’a Tony Stark tarafından bir görev verilir. Bu görev, kaos ortamına son vermek için takıma yardım etmeyi içermektedir.

7. Spider-Man: Homecoming

Örümcek Adam, evine geri döner. O artık eskisi gibi değildir. Büyük hayranı olduğu Captain America ile tanışma fırsatı elde etmiştir. Bunun da ötesinde artık özel güçlerini insanları kurtarmak, huzuru sağlamak için kullanabileceğini düşünmektedir.

Tony Stark, onun böyle şeylere kalkışmasını istememektedir. Parker ise kendini Tony Stark’a kanıtlamanın peşindedir.

8. Avengers: Infinity War

Avengers: Infinity War’da galaksinin koruyucuları yeniden bir araya gelmiştir ama bu kez hedefleri sonsuzluk taşının peşine düşenlerdir. Örümcek Adam ise galaksinin koruyucularına yardımcı olmaktadır.

9. Avengers: Endgame

Infinity War hikâyesinin devamı niteliğindeki bu filmin merkezinde Thanos’u alt etmeye çalışan kahramanlar yer alıyor. Peter Parker’ı canlandıran Tom Holland, bu filmde Tony Stark’ı canlandıran Robert Downey ile oldukça duygusal bir sahne paylaşıyor.

10. Spider-Man: Far From Home

Endgame olaylarından bir süre sonrasını işleyen Spider-Man: Far From Home, Peter Parker’ın Avrupa’daki okul gezisinde karşılaştığı tuhaf bir olayı ele alıyor.

11. Spider-Man: No Way Home

Green Goblin, Dr. Otto Octavius, Electro, Kum Adam ve çok daha fazlası bu filmde yeniden ortaya çıkıyor. Üstelik evren de Tom Holland’ın Spider-Man’inin evrenidir. Daha da önemlisi, eski süper kahramanlar bu film ile geri dönüyor: Tobey Maguire ve Andrew Garfield.

12. Spider-Man: Into the Spider-Verse

Into the Spider-Verse bir animasyon filmidir. Bu filmde Miles Morales, bir örümcek tarafından ısırıldıktan sonra örnek aldığı Örümcek Adam’a dönüşüyor. Ona da diğer evrenlerdeki Örümcek Adamlar eşlik ediyor.

13. Spider-Man: Across the Spider-Verse – Part 1 ve Part 2

Spider-Man: Into the Spider-Verse’ün devamı niteliğindeki film Spider-Man: Across the Spider-Verse Part One’ın normalde 2022 yılında izleyicilerle buluşması bekliyordu ama 2023’e ertelendi. İkinci bölümün ise 2024’te çıkması bekleniyor.

Bu iki film Spider-Man izleme sırası listesinde yer almaya henüz hazır olmasa da önünde sonunda yer alacaktır.

Marvel filmlerinden çok DC filmlerini izlemekten hoşlanıyorsanız DC filmlerinin izleme sırasına da göz atabilirsiniz.

Exit mobile version