Sony’nin yeni PlayStation Uygulaması!

PS5’in piyasaya sürülmesine yaklaşık iki hafta kala Sony, iOS ve Android’e PlayStation Uygulaması için yeni bir tasarım geliştirdiğini paylaştı.

Kullanıcılar, oyunları uzaktan başlatabilecek, PS5’lerine giriş uygulama üzerinden giriş yapabilecek ve hatta yeni bir oyunun yüklenmesi için yer açmanız gerektiğinde konsolunuzdaki depolamayı uzaktan yönetebilecekler. Önceden PlayStation Uygulaması PS4’te oyunları indirmenize izin veriyordu, ancak uygulama artık oyunları indirip başlatmanıza ve PS5’inizdeki depolamayı yönetmenize izin veriyor.

Sony’nin blog gönderisine bakıldığında, PS5 sahiplerinin konsollarıyla doğrudan etkileşim kurmadan konsollarını yönetme konusunda çok daha fazla özgürlüğe sahip olacağı görülüyor. Sony’nin sunduğu tüm özelliklerden tam olarak yararlanmak için birden fazla PlayStation Uygulaması ile PS4 arasında dolaşmak zorunda kalmak çok can sıkıcıydı.

Teorik olarak, yeni PlayStation Uygulaması bir oyun satın almanızı (dijital olarak), depolama alanını boşaltmanızı, indirmenizi, başlatmanızı ve DualSense kolunu almadan önce yazılımın güncel olup olmadığını kontrol etmenizi sağlayabilir. Yeni güncelleme yapmanıza, doğrudan uygulamadan arkadaşlarınıza mesaj göndermenize, sesli sohbet etmenize ve parti grupları oluşturmanıza da izin veriyor. Yani Call of Duty veya Dead by Daylight’ı arkadaşlarınızla oynamaya hazırlanıyor olsaydınız, her şeyi telefonunuz aracılığıyla ayarlayabilirdiniz.

Uygulama ana ekranı tamamen elden geçirildiğinden modern bir kullanıcı arayüzü sunuyor. Resimlerden de görebileceğiniz gibi artık çok daha temiz görünüyor. Güncellemenin uygulamayı eskisinden çok daha organize hale getirdiğini söyleyebiliriz.

Sony mesajlaşma sistemini uygulamaya entegre ettiği için artık ayrı bir PS Mesajlar uygulamasına ihtiyacınız yok. Aslında, PS Mesajları artık mevcut olmayacak. Durdurulan uygulamadaki mevcut mesajlar, yeni PS Uygulama güncellemesine taşınacak.

Güncelleme bu hafta iOS ve Android cihazlar için sunulmaya başlayacak.

Exit mobile version