Sony, PS5 için yeni nesil VR başlığını duyurdu

Sony, PS5 için yeni nesil bir VR başlığı üzerinde çalışıyor. Başlık bu yıl piyasaya çıkmayacak. Ancak Sony, gelecekte bir noktada PS5’te kullanıma sunmayı planladığını duyuruyor. Sony’nin yeni VR başlığı, kullanımı kolaylaştırmak için iyileştirilmiş bir görüş alanı ve geliştirilmiş çözünürlük sağlıyor. Üstelik tek bir kabloyla bütün sistemi idare edebileceklerini iddia ediyorlar.

Sony’nin PlayStation platformu ve planlama başkanı Hideaki Nishino, “Çözünürlük ve görüş alanından izleme ve girişe kadar her şeyi geliştiren yeni nesil bir VR sistemi geliştirmek için PS4’te PS VR’yi piyasaya sunduğumuzdan beri öğrendiklerimizi kullanıyoruz” diyor. “Kurulumu basitleştirmek ve kullanım kolaylığını artırmak için PS5’e tek bir kabloyla bağlanırken, aynı zamanda yüksek kaliteli bir görsel deneyim sağlayacak.”

Sony ayrıca, DualSense PS5 oyun kumandasında mevcut bazı özellikleri kullanacak bir VR kumandası üzerinde çalışıyor. VR kontrolcüsü ayrıca ergonomiyi geliştirmeye de odaklanıyor. Nishino, “Yeni Sanal Gerçeklik sistemimiz için halen devam eden birçok geliştirme var. Bu nedenle 2021’de piyasaya sürülmeyecek,” diyor.

Sony, yakında yeni nesil VR başlığı için geliştirme kitleri çıkarmaya başlayacak. Ancak şirket henüz tüm özellikleri veya çıkış tarihlerini ayrıntılı olarak açıklamıyor. Geliştiriciler, yeni donanımı orijinal PlayStation VR gözlüğünün bazı sınırlamalarını iyileştirmek için açıkça tasarlamış. Washington Post ile yaptığı röportajda PlayStation patronu Jim Ryan, “Bunun sanal gerçekliğe ilk girişimimiz olduğu düşünüldüğünde, bize öğrenilen dersleri uygulama şansı veriyor” diyor. “Bunun en canlı örneklerinden biri, çok kolay tek kablo kurulumuna geçeceğimizdir.”

Sony, orijinal PlayStation VR başlığını dört yıldan daha uzun bir süre önce piyasaya sürdü. Bunu PS5’te kullanmak için özel bir kamera adaptörüne ihtiyacınız var. Sony, aksesuara bağlılığını sürdürdü ve VR’nin daha önünde uzun bir yol olduğunu kabul etti. Yeni nesil bir başlıkla birlikte, yakında Sony’nin VR’nin geleceğini iyileştirmek için hangi oyunları planladığını öğreneceğiz.

Exit mobile version