Sony PlayStation Oyunları Mobile Gelebilir

Sony, son açıklamalara göre PlayStation oyunlarını mobile de getirebilir. Şirket görünüşe göre, oyun platformlarını genişletmek istiyor. Şirketin açıklamalarına göre mobil oyun dünyasına atılmaya hazırlanıyorlar. İşte detaylar.

Geçtiğimiz ayda, Sony’nin Mobil Oyunları Başkanı aradığı bir iş ilanına rastlamıştık. Bu yüzden bu haber pek de sürpriz olmadı. Fakat şirketin mobile geçeceği kesinleşmiş oldu.


Benzer İçerik: Netflix, Oyun Dünyasına Giriyor


Sony PlayStation, mobil oyun dünyasına giriyor

Sony’nin en son Kurumsal Strateji toplantısında PlayStation patronu Jim Ryan, mobil oyunların şirketi büyütme yollarından biri olduğunu söyledi. Açıklamada Ryan, şu anda “PlayStation franchise’ları ile mobil pazarı araştırıyoruz. Bu yüzden takipte kalın!” dedi.

“Geçtiğimiz 25 yılda PlayStation Studios tarafından geliştirilen içerikler PlayStation’a duyguları uyandıran ve oyuncuları bir yolculuğa çıkaran sürükleyici deneyimler sağladı. Oyuncuların içeriğimizden nasıl keyif aldığını düşünüyorduk ve oyunculara daha fazla seçenek sağlamak için mobil oyunlar ve uygulamalarla deneyler yaparken bazı erken başarılar elde ettik.” dedi.

Sony PlayStation
Sony PlayStation

“Mobil, platformlarımızın ötesindeki milyonlarca oyuncuya ulaşmak için araştırdığımız alanlardan sadece biri. PlayStation, akıllı telefon oyunlarına geçiş yapabilen ve AAA oyunlarımızı veya canlı hizmet oyunlarımızı tamamlayabilen çok çeşitli birinci taraf IP’sinden oluşan dev bir kataloğa sahip. PlayStation franchise’ları ile mobil pazarı araştırmaya devam ediyoruz. Bu yüzden lütfen bizi takip etmeye devam edin.”

Mobil oyunlar ne zaman gelecek?

Sony’nin daha önce bir mobil girişimi olmuştu. Şirket, PayStation Mobile bölümünü 2015 yılında kapattı. Fakat bu şimdi tekrar gündeme gelmiş durumda. Şirketin, 2016 yılında çıkardığı Uncharted serisine dayanan Uncharted: Fortune Hunder adlı bir mobil oyunu mevcut.

Sony’nin PlayStation 5’i şu anda dünyanın zirvesinde. Şimdiye kadar 7,8 milyon konsol sattı ve devam eden kıtlıklara rağmen PS4’ün önünde ilerliyor. Mobil dünyasına ne zaman geçecekleri ise belli değil. Fakat Ryan’ın da dediği gibi, takipte kalıp zamanla göreceğiz. Detayları sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Exit mobile version