Sony, Killzone resmi web sitesini kapattı

Sony, resmi Killzone.com web sitesini “emekliye ayırdı”, bu da bazı çevrimiçi özellikleri etkiledi ve görünüşe göre franchise’ın yakın geleceğini şüpheye düşürdü. Killzone.com’daki bir duyuru, Killzone sitesini ziyaret edenlerin PlayStation.com’a yönlendirileceğini duyurdu, ancak Guerrilla Games serisinin geleceği için bunun ne anlama geldiğine dair herhangi bir açıklama sunulmadı.

Guerrilla Games, oyunla için açıklama yaptı. O açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Sayın Killzone.com ziyaretçisi,

KILLZONE franchise’ının resmi web sitesi kullanımdan kaldırıldı. Killzone.com ziyaretçileri ileride PlayStation.com’a yönlendirilecek.

Bu değişiklik çevrimiçi çok oyunculu modları, oyuncu istatistiklerini veya MERCENARY ve KILLZONE SHADOW FALL için sıralama verilerini etkilemese de artık KILLZONE SHADOW FALL’da klan oluşturmak veya yönetmek mümkün değil. Rahatsızlık için özür dileriz.

Yıllar boyunca Killzone.com’un birçok hayranına ve ziyaretçisine coşku ve destekleri için teşekkür ederiz.

İçtenlikle,

Guerrilla.

Çevrimiçi çok oyunculu mod hâlâ mevcut, ancak artık Mercenary’deki oyuncu verilerine erişemez veya Shadow Fall’da klanları yönetemezsiniz.

Mercenary for PlayStation Vita’nın Eylül 2013’te ve Shadow Fall’ın Kasım 2013’te PlayStation 4 için bir lansman başlığı olarak gelmesi ile son Guerrilla Games oyunlarının çıkışından bu yana uzun, çok uzun bir zaman geçti. Mercenary küçük ekrana küçük ölçekli 4v4 savaşlar getirdiğinden ve Shadow Fall ile oyunun 2 ve 3. versiyonunun popülerliğini çevrimiçi olarak takip ederek sağlam bir FPS çok oyunculu dilim sağladığından çevrimiçi çok oyunculuya iyi bir vurgu yapıldı.

Among Us, 2020’nin en çok indirilen mobil oyunu oldu

Ancak şimdi yedi yıl sonra, PS Vita 2019’un başında resmi olarak durduruldu. PlayStation 4’ün yerini artık PlayStation 5 aldı. Tam bir nesil, bir zamanlar Sony’nin destek direği franchise’larından birinin devamı olmadan geçti.

Elbette bunun büyük bir kısmı, geliştirici Guerrilla Games’in 2017’de Horizon: Zero Dawn ile devam etmesi ve büyük bir başarı elde etmesi ile şu anda PS5 ve PS4 için Horizon: Forbidden West adlı bir devam filmi üzerinde çalışıyor.

KILLZONE İÇİN SONUN BAŞLANGICI MI?

Öyleyse bu, Killzone’nun sonun başlangıcı mı? Tabii ki değil! IP hala var ve yeni oyunlar çıkmıyor olsa da, çok oyunculu bir proje üzerinde çalıştıklarına dair söylentiler var. Özellikle de bundan bahseden iş listeleri değil. Çok oyunculu mod Horizon için pek uygun görünmüyor. Bu bir tür oyunun canlandırması veya yeni bir IP öneriyor. Yine de, Shadow Fall ve Mercenary için sonun başlangıcı gibi geliyor. Oyuncu üsleri kesinlikle bu noktada olduğu için küçük.

Exit mobile version