Sony CyberShot T300

T300, performansı ve stil sahibi yapısı ile fark yaratıyor

Sony CyberShot T300

İnceleme sayfalarımızın bu haftaki konuklarından biri, Sony”nin stil sahibi ve yüksek performanslı bir ürünü olan T300. 10.1 MP efektif çözünürlüğe ve 5x optik zum objektife sahip olan T300, ince, zarif çizgileri ve iddialı tasarımı ile dikkat çekiyor. Gümüş, siyah ve kırmızı gövde rengi seçenekleriyle gelen Sony T300, fotoğraf çekimini ve çekilmiş görüntüleri paylaşımı kolaylaştıran gelişkin özelliklere sahip. Kameranın görüntü kalitesi ve tepki süreleri Sony BIONZ işlemcisi ile güçlendirilmiş. BIONZ işlemci ile pozlama kontrolü, beyaz dengesi ayarları ve renk tanımlamaları esnek biçimde yapılırken duyarlılığın ISO 3200 seviyesine kadar yükselmesi sağlanmış.

T300 sahip olduğu “bulanıklığa karşı ikili çözüm teknolojisi”, “optik görüntü sabitleyici” ve ISO 3200 son derece yüksek hassasiyet özelliklerini birleştirerek, iç mekanlarda ya da zorlu, ışığın yetersiz olduğu koşullar altında, flaşsız daha net fotoğraflar çekmenizi sağlıyor. T300, “yüz tanıma teknolojisi” sayesinde çocuklar ile yetişkinleri otomatik olarak ayırt ediyor, daha güzel portreler için pozlamayı, cilt tonunu ve kırmızı göz azaltmayı otomatik olarak ayarlıyor. Fotoğraf çekmenin keyfini zenginleştiren “gülümseme deklanşörü” fonksiyonu ise deklanşörü tetiklemeden önce kişilerin gülümsemesini bekliyor. Böylece sevdiklerinizin gülümsemelerini hiç kaçırmamanızı sağlıyor.

Sony tarafından geliştirilen ve genel çekim durumları aralığında doğru fotoğraf makinesi ayarlarını otomatik olarak seçen “sahne tanıma” özelliği ilk defa T300″de kullanılıyor. Bu özellik sayesinde fotoğraf makineniz, biri standart otomatik ayarlar ile diğeri optimize edilmiş ayarlar ile olmak üzere iki çekim yapıyor. Size de en çok hoşunuza gideni seçmek kalıyor.

 T300″ün 3,5inç”lik Clear Photo LCD Plus dokunmatik ekranı, 230.000 nokta gibi son derece yüksek çözünürlüğü ile fotoğraflarınızı en iyi şekilde paylaşmanıza olanak tanıyor. Cihazda yüksek kaliteli bir Carl Zeiss Vario-Tessar objektif yer alıyor ve 5x”lik güçlü bir zoom aralığı ile uzaktaki nesneleri mükemmel bir netlikte  fotoğraflamayı sağlıyor.

T300 ile fotoğraf çekmek kadar fotoğrafları yönetmek de kolaylaşıyor. Yeni “tarih görüntüleme” modu çekimlerinizi ekran takvimi üstünde küçük resimler olarak gösterirken, “sık kullanılanlar” modu yalnızca seçtiğiniz resimleri gösteriyor. Modelin “yüzlere göre filtreleme” özelliği ise çocukları, bebekleri ve gülümsemeleri içeren fotoğrafları otomatik olarak sınıflandırıyor.

Teknik özellikler

Marka    Sony
Model    CyberShot T300
çözünürlük    10.1
Maks çöz.    3648×2736
Sensör boy.    1 / 2.63 inç
Sensör tipi    CCD
Optik Zoom    5x
Geni? açı zoom    33mm
Tele zoom     165mm
Manuel odak.    Hayır
Odak uzaklığı     29 cm
Makro odak uzaklığı    5.8
Bellek türü    MS, MSDuo
ISO oranı    Auto, 80,100, 200,
400, 800, 1600, 3200
Sesli video çek.    Evet
LCD ekran boy.    3.5 inç
LCD çöz.    230.000
Resim formatı   JPEG
Pil-Batarya türü    Li-Ion
Ağılık  177 g.
Boyutlar    94x59x21

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Exit mobile version