Sonunda Oldu: Tuvaletlerde Yapay Zeka Kullanılacak

Mutfağımızda, salonumuzda, yatak odamızda ve son olarak tuvaletlerde yapay zeka kullanımıyla birlikte; bize de ”sonunda oldu” demekten başka birşey kalmadı.

Hepimiz banyoda, aklıma gelen bir soruyu kendimize sorduğumuz anlar oldu ve bir cevap almak için yeterli sisteme sahip değildik. İşte bu sorunu çözmenin bir yolu sonunda ortaya çıktı.

Tuvaletlerde Yapay Zeka Nasıl Kullanılacak ?

Amerikan imalat şirketi Kohler; CES 2019‘da içine yerleştirilmiş ses asistanlarını destekleyen yepyeni bir tuvaleti gösteriyor. Kohler Numi 2.0 Akıllı Tuvalet; lüks ve fazla arasında bir yerde bulunuyor. Şirkete göre, tuvalet, gereğinden fazla su kullanmadığınızdan emin olmak için su verimliliği kontrolü gibi pratik özelliklere sahip.

Akıllı ışıklandırma gibi kullanışlı özelliklere sahiptir; gecenin köründe bile banyoda yolunuzu kolayca görmenizi sağlar. Bu ışıklar; etkileşimli, çok renkli ve dinamiktir. Böylece ayara uyum sağlayabilirler. Isıtmalı koltuk ve kurutma işlevi dahil olmak üzere; tuvaletin özelliklerine göre ayarlanmasını sağlayan kişisel temizleme işlevlerine bile sahiptir.

İlgili haber: Alexa kendi kendine öğreniyor

O zaman muhtemelen bir tuvalette görmeyi hiç düşünmediğiniz bir özellik daha var: Ses kontrolü. Numi 2.0 Akıllı Tuvalet; içinde yerleşik yüksek kaliteli hoparlörlere sahiptir ve bu hoparlörler Amazon’un ses yardımcısı Alexa ile donatılmıştır.

Tuvalette otururken bir sorunuz varsa, Alexa‘ya sorun. Ayrıca ev otomasyonu işlemlerinizi banyodayken de yapabilirsiniz. Alexa’nın favori çalma listenizi sıraya koymasını ve tuvaletin ışıklarını ritimle senkronize edilmesini bile izleyebilirsiniz.

Tüm bu özelliklere açıkçası ben de çok şaşırdım. Ne dersiniz ? Sizce de ev eşyaları konusunda yapay zekanın daha çok kullanılacağı zamanlar yakın değil mi ?

Exit mobile version