Sonodyne SM50AK VE SM100AK Stüdyo Hoparlörleri

Ev stüdyosu ekipmanı Hindistan menşeli Sonodyne markası
 

Monitörlerin kutusunu açmaya başladığımızda açıkçası biraz şaşırdık desek yalan olmaz . Şimdiye kadar bu kadar özenli paketlenmiş hoparlör ile karşılaşmamıştık . Hoparlörün kutusunu matruşka bebeğine benzetsek herhalde abartmış olmayız çünkü hoparlöre ulaşana kadar 5 veya 6 paket açtık desek herhalde hoparlörün ne kadar iyi paketlendiğini anlamış olursunuz .
 
sonodyne sm50ak
 
Bizdeki hoparlörün üstündeki bazı yerlerde boya kaçması ve özellikle sinyal girişindeki kaynak izleri hiç hoş bir görüntü oluşturmuyor . Ayrıca hoparlörde bulunan toz izlerini silmemize rağmen geçmemesi , bizde boya işlemi sırasında hoparlörlerin toz aldığı gibi bir izlenim oluşturdu çünkü bu tozlar, boyayla bir bütün gibi duruyordu . Bunun dışında volume kontrollündeki knob da biraz kalitesiz duruyor. Bunun dışında dış görünüm itibari ile hoş bir görünüme sahip .

Bu arada hoparlör ile ilgili bir başka detay ise ağır olması . Bu ağırlık Sonodyne”in dijital değil analog amfi kullanmasından kaynaklıyor. Duyum için daha sağlıklı olduğunu düşündüğümüz analog amfinin haricinde cihaz, Sonodyne Kevlar basa ve aliminyum dome tize sahip.

 
SM100AK ise 6.5″ lik bir sürücüye sahip. Alt frekanslarda SM50AK’ dan iyi olduğunu söyleyebiliriz; fakat diğer rakipleri göz önüne alındığında basların yetersiz kaldığını söylemek yanlış olmayacaktır . High defination’a gelecek olursak hoparlörün üstlerde biraz yetersiz kaldığını söyleyebiliriz . Tizler bizi pek tatmin etmedi. Hoparlörün mat bir havası var , fakat hoparlörün mat oluşu flat olduğu anlamına gelmesin . Hoparlörün kendine özgü bir havası var desek yanlış olmayacaktır . Alışma devresine kadar bu matlık sizi biraz yanıltabilir . Bunun dışında hoparlör orta gövde olarak SM50AK’ dan daha iyi diyemeyeceğim çünkü 6.5″ lik bas sürücü sub’ları çok iyi okuyamasa da altlarda oluşan yoğunluktan ötürü orta gövdede kayboluyor hissi oluşuyor. Akustik işler için bu durumun tam tersi diyebiliriz . 6.5″ bas sürücü çok yorulmadığından orta gövde olarak daha iyi bir sonuç veriyor .
 

 
Sonuç olarak , Sonodyne”in bu iki modelinin akustik iş yapan kişiler için yeterli olabileceğini düşünüyorum fakat altlara ihtiyacınız olduğunda hoparlörün başarılı olduğunu söylemek doğru olmayacaktır . Subbass desteği ile bu sorunun üstesinden gelinebilir, böylece hem kuvvetli bir orta gövde hem güçlü bir bas cevabı elde edilebilir . Akustik iş yapan arkadaşlar seçenekleri arasına bu iki modelden birini ekleyebilirler . Sonodyne SM50AK “nın fiyatı 838 Euro + KDV , SM100AK ise 1098 Euro + KDV . Cihaza Türkiye distribütörü Compel’den ulaşabilirsiniz .

 

Exit mobile version