Sokak Fotoğrafçılığında Motivasyon ve Yaratıcılık

Sokak fotoğrafçılığında motivasyon ve yaratıcılık ile ilgili Barış Atalay'ın bizzat uygulayıp güzel sonuçlar elde ettiğim yedi önerisi var.

Barış Atalay, sokak fotoğrafçılığında motivasyon ve yaratıcılık başlıklı bir makale kaleme aldı. O makaleye gelin birlikte göz atalım:

Özellikle sokak fotoğrafçılığı ile ilgilenen bir çoğumuz “Bugün ne çeksem?” sorusuna yanıt arayarak sokağa çıkarız. Bazen de bu soruya yanıt bulamadığımız veya bulduğumuz yanıtlardan tatmin olmadığımız için sokağa çıkmaktan veya fotoğraf makinemizi yanımıza almaktan uzak dururuz.

Alıp çıkmayı başardık diyelim, hatta o günü fotoğraf çekmeye ayırdık. Gelgelim bütün gün makineyi dolaştırıp tek bir kare çekmeden geri geliriz. O zaman başlar. “Makineyi alıyorum da ne oluyor? Hamallıktan başka bir işe yaramıyor ki”ler. Böyle böyle uzaklaşır unuturuz makinemizi de fotoğrafı da.

Fakat iyi fotoğraf verdiğini gördüğümüz bir yer veya anda fotoğraf makinemizin yanımızda olmamasından duyduğumuz pişmanlık işimizi kolaylaştırır. Bu değerli pişmanlık sayesinde bir sonraki sefere makinemizi yanımıza almayı iş ediniriz. İşin aslında ise fotoğraf görmek vardır. Peki daha fazla nasıl fotoğraf görebiliriz? Motivasyonumuzu desteklediği gibi direkt olarak üretkenliğimizi artıracak bu değerli yetiyi nasıl geliştirebiliriz?

Sokak Fotoğrafçılığında Motivasyon ve Yaratıcılık için 7 Önerim Var:

Bu önerilerin yanında sokak fotoğrafçılığında sabrın önemli bir yeri olduğunu söylemeden edemeyeceğim. Bazen beklediğiniz açıdan saatlerce bir model gelmeyebilir veya aynı yere üç gün üst üste gitseniz de güneşin önüne o an bir bulut geliverir. Yılmayın. Gördüğünüz fotoğrafın peşinden gidin. İşin özünde o fotoğrafı görmek var. Hazır görmüşken kaçırmayın. Görüşünüz iyi, sabrınız bol, bahtınız açık olsun.

Barış Atalay / barisatalay@yahoo.com

Barış Atalay Hakkında

1974 Yılında İstanbul’da doğdu. Çocukluğu Anadolu’nun farklı yerlerinde geçti. Gençliğinde tekrar İstanbul’a döndü. Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği ile İşletme Yüksek Lisans derecelerini aldı. Bilişim sektöründe profesyonel kariyerime devam eden Barış Atalay, bir kız çocuğu babası.

Fotoğraf serüveni 2015 yılında Hakan Çağlav’ın temel atölyesiyle başladı ve Niko Guido’nun Benİstanbul projesi ve Fotoğraf Gezginleri grubunda çeşitli yurtiçi ve yurtdışı gezi, fotomaraton ve sergilerine katılarak geliştirdi. Portföyünü ağırlıklı olarak sokak fotoğrafçılığı üzerine oluşturdu. Uzun pozlama, pan (kaydırma) ve dolgu ışık gibi farklı çekim tekniklerini deneyimleyerek portföyünü geliştirdi.

Exit mobile version