Snapdragon 898 Çipinin Tanıtım Tarihi Ortaya Çıktı

Snapdragon 898, Kasım ayının sonunda piyasaya sürülecek; Xiaomi, Samsung, Huawei ilk benimseyenler olacak.

Piyasada çokça konuşulan Snapdragon 898 destekli telefonları görmemize çok az kaldı. Snapdragon 888’in halefi olan bir sonraki Qualcomm amiral gemisi yonga setinin bu yıl piyasaya çıkacağına dair söylentiler dolaşıyor. Ancak, kesin lansman detayları bilinmiyordu. Bugün, ünlü Çinli bilgi kaynağı DigitalChatStation, Qualcomm Snapdragon 898’in bu ayın sonuna kadar piyasaya sürüleceğini açıkladı.

Qualcomm kısa süre önce web sitesinde Tech Summit etkinliğinin 30 Kasım ile 2 Aralık 2021 tarihleri ​​arasında düzenleneceğini açıkladı. Suda bir sonsuzluk işaretini takip eden teknenin bulunduğu büyük bir pankart yer aldı. Sitede “Daha fazlası, yakında!” metni yer alıyor. Konuyla ilgili ekstra bir bilgi paylaşılmadı.

Yeni Çipin Çıkış Tarihi

Bilgiye göre Qualcomm, bu ay yeni amiral gemisi yonga setini duyuracak. Bundan sonra Snapdragon 898 destekli telefonların piyasaya çıkmasını bekleyeceğiz. Tipster, dosyalama için internete birkaç yeni makinenin geldiğini söyledi. Samsung’un 4nm işlemine sahip sm8450; Snapdragon 898 adı olarak geçiyor; bu yıl piyasada olacak. sm8475; belki Snapdragon 898+ olarak adı geçiyor; 2022’nin ortalarında piyasaya çıkacak.

Qualcomm Snapdragon 898’in, Adreno’nun 730 grafik işlem birimi ile çift 3400 mimarisi üzerinde çalışacağı ortaya çıktı. Ek olarak, aynı sekiz çekirdekli çipi 1.79GHz frekansıyla gelecek. Yonga seti, daha yüksek güç kullanılarak artırılabilir.

Qualcomm Snapdragon 898 Çipini Kullanacak Telefonlar

İlginç bir şekilde, birçok akıllı telefon üreticisinin yakında Snapdragon 898 destekli telefonları piyasaya süreceğini göreceğiz. İlk şirketler grubu Xiaomi, Huawei, Lenovo, Motorola, Vivo, Oppo ve Kore devi Samsung’u içeriyor.

Qualcomm’un yaklaşmakta olan amiral gemisi çip hala gizemle örtülü. Daha önceki bir rapor bize çekirdek yapılandırmasından bahsetti. Ancak nasıl performans gösterdiği ile ilgili çok az bilgiye sahibiz. Geekbench’te iki kez ortaya çıktı. Her iki gösterim de bunaltıcıydı.

Çipin Geekbench Puanı Da Sızdı

Tecrübeli sızdırıcı Ice Universe, Snapdragon 898’in Geekbench 5’te tek çekirdekte 1.300 puan ve çok çekirdekte 3.900 puan almayı başardığını söyledi. Ne yazık ki, buna Geekbench veritabanında bir liste eşlik etmiyor. Ice Universe genellikle sızıntılarla doludur. Ayrıca bu sızıntıyla ilgili kesin bir bilgi yoktur. Bu bilgiyi bir tutam tuz ile almanızı öneririz.

Exit mobile version