Snapchat Hayalet Modu Nedir? Nasıl Açılır?

Snapchat hayalet modu nedir sorusuna yanıt mı arıyorsunuz? Bu modun ne işe yaradığını ve nasıl etkinleştirileceğini açıkladık.

Snapchat Hayalet Modu Nedir? Nasıl Açılır?

Konum izleme gün içinde kullanılan çoğu uygulamada bulunuyor. Birinin sizin nerede olduğunuz ya da nereye gittiğiniz hakkında bilgi sahibi olması endişe verici olabilir. Snapchat hayalet modu nedir sorusunu soranların da büyük bir kısmı tam da gizlilik endişesinden kaynaklı olarak özellik hakkında bilgi edinmek istiyor.

Snapchat’teki konum özelliği, arkadaşlarınıza nerede olduğunuzu göstermek için kullanılır. Bu sayede etrafınızda kimlerin olduğunu, ne yaptıklarını ve sayılarını görebilirsiniz.

Bu, arkadaşları ile iletişim hâlinde kalmak isteyenler için faydalı bir özellik olsa da aksini düşünenler için Snapchat hayalet modu olarak bilinen ve kendinizi haritadan çıkarmanızı sağlayacak bir özellik de mevcuttur.

Snapchat Hayalet Modu Nedir?

Snapchat’te hayalet modu, konumunuzun arkadaşlarınız tarafından görünmesini engelleyen bir özelliktir.

Snapchat uygulamasını açtığınızda ve arkadaşlarınızla konum paylaşımını etkinleştirdiğinizde sosyal medya uygulamasında eklediğiniz arkadaşlarınız gerçek dünyada nerede olduğunuz hakkında bilgi sahibi olabilir.

Konumunuz hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler, Snap haritasını açar ve siz uygulamayı ne zaman açarsanız uygulamada kullandığınız Bitmoji de haritada güncellenir.

Konumunuzu kimlerin görebileceğini belirleyebilirsiniz. Snapchat’teki hayalet modu tam da burada devreye giriyor. Konumunuzu tüm arkadaşlarınızla ya da belirli arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Konumunuzun sadece sizin tarafınızdan görülebilmesi içinse hayalet modunu kullanabilirsiniz.

Hayalet modunda insanlar sizi Snapchat uygulamasında mevcut bir özellik olan haritalarda göremez. Konumunuz da artık uygulamayı açtıkça güncellenmez. Bu, insanların konumunuzu görmek isteyemeyeceği anlamına gelmez fakat konumunuzu görebilmeleri için öncelikle onların konum isteğini kabul etmeniz gerekir.

Haritalarda herkes tarafından görünmek istemiyor ama bazı arkadaşlarınızın konumunuzu görmeye devam edebilmesini sağlamak istiyorsanız konum paylaşımını ayarlarken arkadaşları seçmek daha iyi bir fikir olabilir.

Haritalarda kimsenin sizi görmesini istemiyorsanız bunun yerine hayalet modunu da etkinleştirebilirsiniz.

Snapchat Hayalet Modu Nasıl Açılır?

Yukarıdaki adımları takip ettikten sonra haritada artık görünmeyecek, arkadaşlarınız sizin nerede olduğunuzu takip edemeyecektir.

Exit mobile version