Skype: dağınık odalar bulanıklaşıyor!

Microsoft’un video konferans uygulaması Skype’a yeni bir özellik daha geliyor. Bir görüşme sırasında arkanızdaki dağınık görünen odanız, ekranda bulanıklaşmış şekilde aktarılmış olacak.

Teams uygulamasında zaten bulunan bu özellik ile iPhone ve iPad kullanıcılarının video görüşmesinin arka planındaki tüm öğeleri bulanıklaştırmış oluyorsunuz.

Ayrıca sadece mobil uygulama üzerinde değil, masaüstü uygulamasında da bu otomatik arka plan bulanıklaştırıcı özellik eklenmiş oldu. 

Bu sistem için bir yapay zeka teknolojisi kullanılıyor. Çünkü sizi ana odak noktaya alıp, sadece arka tarafı bulanıklaştıran teknoloji ile, güzel bir efekt uygulanmış olunuyor. Konuşma sırasında saçları, kolları ve elleri algılayabilen özellik, birçoğumuzun yardımına koşacak gibi görünüyor.

Skype’ın bu yeni özelliği PC, iOS ve iPadOS’ta destekleniyor olsa da, Android desteğinde henüz bir açıklama bulunmuyor. İPhone veya iPad için Skype’ın en son sürümünü indirebilir ve video görüşmesi seçeneklerinde arka plan bulanıklığını etkinleştirebilirsiniz.

Exit mobile version