Skype Artık Firefox Tarayıcısında Çalışıyor

Microsoft bugünlerde Microsoft Teams üzerinde çok büyük iddialı işler yapıyor olsa da; bu durum Skype'ın geçmişte kaldığı anlamına gelmiyor. Skype artık Firefox'ta çalışıyor.

Microsoft Skype’ı hala seviyor. Dahası şirket, uygulama için düzenli olarak daha fazla güncelleme yayınlamaya devam ediyor. Skype Insider Preview’ın en son sürümü, uygulamayı 8.78 sürümüne getiriyor. Bu güncelleme ile Microsoft oldukça dikkate değer bazı değişiklikler getiriyor. Web üzerinde Skype için Firefox desteği yoktu. Bu durum şimdiye kadar kimsenin şifresini çözemediği bir nedenden dolayı eksik olan bir özellikti.

Skype Her 2 Tarayıcı Hariç Hepsinde Çalışıyordu

Başka bir deyişle; Web için Skype, Safari veya Firefox dışında hemen hemen her tarayıcıda çalışıyordu. Microsoft kendi uygulamasına ve şu anda mevcut olan Chromium destekli tarayıcılar ordusuna odaklandı. Bu son sürüm, sonunda her şeyi ele alarak Web için Skype’ı tamamen Firefox için hazır hale getiriyor.

Microsoft Edge’in kendi kendine geliştirilen edgeHTML motorundan Chromium’a geçişi, Chrome ve Opera gibi benzer tarayıcıların yeni Skye for Web deneyimini destekleyebileceği anlamına geliyordu. Ancak Mac’lerdeki Safari kullanıcıları, Skype’ı tercih ettikleri tarayıcılarda kullanabilmek için bu yılın Mayıs ayına kadar bekledi.

Firefox Tarayıcısında Çalışacak Olan Skype İçin Yapılan Diğer Değişiklikler

Aynı zamanda, yeni Skype sürümü, Microsoft’un da açıkladığı gibi, yeni Call Stage eklemeleri ile birlikte geliyor. Şirket yaptığı açıklamada yeni güncellemedeki bazı değişikliklerden bahsetti:

Çağrı aşamasını modernleştirme çabalarımızda, çağrı aşamasını genişletmenin bir yolu olarak çağrı katılımcılarını en üstte gizleme özelliğini ekledik. Ayrıca, sahnede görmek istediğiniz çağrı katılımcılarını sabitleme özelliği geldi. Ardından İçerik görünümündeyken (sunum modu) hem sunucuyu hem de kendinizi üst tepside göreceksiniz. Üst tepsideki çağrı katılımcılarının avatarlarında da iyileştirmeler yapıldı.

Güncelleme ayrıca Bing arka plan iyileştirmelerinin yanı sıra; video arka plan düzeltmelerini de içerir. Böylece bir aramadan diğerine görüntülü arama arka planını koruma şansına sahip olacaksınız. Android’de Skype için de iyileştirmeler var. Ancak bu sefer odak noktası çoğunlukla UI performansında…

Her halükarda bir Skype masaüstü uygulaması var. Bu nedenle bir Web tarayıcısı deneyimi gereksiz gelir. Ancak herkes ara sıra yapılan aramalar için ayrı bir uygulama yüklemek istemez. Herkes Microsoft’un kutsanmış tarayıcısını kullanmaya heveslidir. Ancak, hangi tarayıcıyı tercih ettiğinize bağlı olarak; Microsoft tarafından küçük düşürüldüğünü hissetmiş olabilirsiniz.

Exit mobile version