Size En Uygun Akıllı Saati Satın Alma Rehberi

Akıllı saat harika bir aksesuar. Elbette zamanı söyleyebilir, ancak aynı zamanda bileğinize doğrudan önemli bildirimler gönderebilir, fitness istatistiklerinizi izleyebilir ve sabah kahveniz için ödeme yapabilme gibi çok daha şaşırtıcı özellikler de vaat ediyor.

Günümüzün en iyi akıllı saat modelleri, birçok yeteneğe sahip. Sesinizle internette arama yapabilirler, GPS ile yerinizi belirleyebilirler ve hatta genel sağlığınızı korumak için kalp atış hızınızı izlemenizi sağlayabilirler.

Bazıları çok da etkileyici görünüyor. Eğer akıllı saatleri gereksiz aksesuarlar olduğunu düşünüyorsanız, aşağıda listelediğimiz akıllı saatleri inceledikten sonra tekrar düşünün.

İşte size en uygun akıllı saatler…

 

Dış Mekan İçin En İyi Akıllı Saat

-Germin Fenix 5 Plus

Garmin Fenix 5 Plus, bir akıllı saatten bekleyeceğiniz tüm özelliklere sahip. Ayrıca ek olarak güneşin doğuş ve batış zamanlarının yanı sıra GPS zaman senkronizasyonu da sağlıyor.

Garmin Fenix 5 Plus, çeşitli dış mekan özellikleri içeriyor. Örneğin, aşağıdakiler için özel profillere sahip:

Bu akıllı saat ile ilgili seveceğiniz bir diğer şey de uzun pil ömrü. UltraTrac modu size 42 saatten fazla pil ömrü veriyor. Fenix 5 Plus, 10 ATM’ye kadar su geçirmez olup şnorkelle yüzmeye, su sporlarına, yüzmeye ve tüplü dalış dışında hemen hemen tüm su aktivitelerine uygun.

Germin Fenix 5 Plus’a 3000 ₺ ile 6000 ₺ arasındaki fiyat aralığında sahip olabilirsiniz.

Günlük Kullanım İçin En İyi Akıllı Saat

-Apple Watch Series 4

Apple’ın en yeni akıllı saati; daha büyük ekran, daha ince kasa, daha hızlı işlemci ve daha gelişmiş sensörlerle geldi. Ancak, Apple’ın gerçekten vazgeçilmez olmasını sağlayan ise Series 4’ün sağlık özellikleri oldu.

Gelişmiş sağlık sensörleri, Apple Watch Series 4’ü “eğlence” aksesuarından çıkartıp “sahip olunması gereken” kategorisine yükseltiyor. Apple Watch Series 4’ün satın alabileceğiniz en iyi akıllı saat deneyimi olduğunu söyleyebiliriz.

Pil ömrü, Apple Watch Series 4’ün çok fazla güncelleme almadığı alanlardan biri. Apple, Series 3 için de yaptığı “tüm gün, 18 saatlik kullanım” iddiasını kullanımda doğruluyor.

Ofis-İş Hayatı İçin En İyi Akıllı Saat

– Samsung Gear S3 Frontier

Samsung Gear S3 Frontier, dahili LTE özelliği, iyi ses kontrolü ve dayanıklı bir tasarıma sahip. 360 x 360 piksel ekran çözünürlüğüne sahip ve kordonsuz 62 gram ağırlığında. Camı, Gorilla Glass ile yapılmış ve yaklaşık 1,5 metrelik bir düşüşte bile hayatta kalabilmesi için dayanıklı bir seçenek sunuyor. Ayrıca 30 dakika boyunca 5 metreye kadar su geçirmez.

Samsung S3 güvenilir, dayanıklı bir tasarıma ve yerleşik LTE özelliğine sahip olsa da, Apple ürünleriyle karşılaştırıldığında uygulama bolluğu açısından biraz yoksunluğa sahip olduğu söylenebilir.

Kız Çocuklar İçin En İyi Akıllı Saat

-VTech Kidizoom Smart Watch

VTech, sahip olduğu çok iyi özelliklerle beraber cüzdanınıza çok yüklenmeyecek bir seçenek olarak çocuklar için birebir. Bu saatin fotoğraf çekmek ve video çekmek için bir kamerası, izleme etkinlikleri için bir hareket sensörü ve kullanılacak çeşitli oyun ve uygulamaları var.

Tercihinize bağlı olarak hem dijital hem de analog olmak üzere 50’den fazla farklı 3D efektli saat ekranına sahip ve çocuğunuz akıllı saatini özelleştirmek için en sevdiği oyunları ve uygulamaları indirebilir.

Erkek Çocuklar İçin En İyi Akıllı Saat

-Garmin VivoFit Jr 2

Garmin VivoFit Jr 2 – ve orjinali de – öncelikle fitnes ve sağlık izleyicisi olarak tasarlandı. Bununla birlikte, çocuklar ve ebeveynler için de harika özellikler sunuyorlar. Örneğin, her zaman açık olan renkli ana ekran Batman, Disney ve hatta Star Wars dahil olmak üzere çeşitli temalarla özelleştirilebiliyor. Bu, yalnızca siyah beyaz bir ekrana sahip olan orijinalinden farklı bir özellik olarak dikkat çekiyor.

Bir mobil uygulama aracılığıyla cihazla senkronize olan eğitici mobil oyunlar ve aktivitelere sahip. Ayrıca ebeveynler tarafından belirlenebilecek bazı zorluklar ve kişisel hedefler de var, böylece çocuklarınızın aktif kaldığından emin olabilirsiniz.

Eğer birden fazla almaya karar verirseniz – diğer çocuklar için – hepsini aynı mobil uygulama içinde izleyebilirsiniz; bu da daha büyük aileler için çok uygun bir hale gelmesini sağlıyor.

Spor-Fitness İçin En İyi Akıllı Saat

-Huawei Watch GT Sport

Akıllı saat, seramik çerçeve tasarımı, paslanmaz çelik kasası ve DLC kaplaması sayesinde kazalara karşı dayanıklıdır. Sadece 10.6 mm inceliğinde, 2 fonksiyonel butona sahip kasası ve 1.39 inç 454×454 AMOLED ekranıyla oldukça canlı ve ince durumda. İlk çift çipset mimarisiyle pil performansını en üst seviyeye çıkartan Watch GT, normal kullanımınızda 2 haftaya kadar bir pil ömrü vaat ediyor.

Huawei TruSeen 3.0 nabız takibi teknolojisi, kendi kendine öğrenme algoritması ve yenilikçi sensörlerini kullanarak daha verimli ve doğru bir şekilde gerçek zamanlı kişisel bir nabız ölçümü sağlıyor.

Adımlarınızı saymak, hareketsiz durumunuzu ve yoğun aktivitelerinizi takip etmek için mükemmel. Herhangi bir mesaj, telefon görüşmesi, alarm veya hatırlatıcı bildirimlerinizin tümünü de akıllı saatiniz üzerinden takip edebilirsiniz.

Yüzme İçin En İyi Akıllı Saat

-Apple Watch Nike+

Her nesilde, Apple Watch daha ciddi bir spor aleti haline geldi. Güncellenen kalp atış hızı becerilerinin yanı sıra, yeni Apple Watch 4 ve watchOS 5 ile birlikte Apple, yüzme özelliklerini de geliştirdi. Hem Havuz hem de açık su yüzmeleri için inşa edilmiş, Apple Watch 3 gibi, Watch 4’te otomatik vuruş algılamayı, otomatik setleri ve tüm Workout uygulamasında 25m, 50m ve 100m filtreleri uygulayabileceğiniz ayrıntılı bölmeler sunar.

Apple’ın sunduklarından yeterince memnun kalmadığınızı düşünüyorsanız, üçüncü parti yüzme izleme uygulamalarını da kullanabilirsiniz.

Bu uygulamalar olmadan asla

Akıllı saatleri seviyoruz!

Akıllı saatler son yıllarda dikkat çekici bir ivmeyle tüketici elektroniği alanında kendilerine yer edinmeye çalışıyorlar. Apple Watch’la geniş kesimlerin ilgisini çekmeye başlayan söz konusu teknoloji ülkemizde de ilgi görüyor. Diğer yandan hala istenilen seviyelerde kullanıcıya sahip olmadıklarını belirtmek gerekiyor. Bunun başlıca nedenleri arasında sıklıkla şarj edilmeye gereksinim duymaları geliyor. Diğer yandan hem erkek hem de kadınlar açısından en sık tercih edilen aksesuar öğeleri arasındaki ‘kola takılan’ saatlerin yerini alma durumları da önemli noktalarda. Zira şık ve özelleştirilebilir olmaları büyük önem taşıyor. Fonksiyonel özellikler de cabası.

Akıllı saatlerin bir diğer özelliği de zarafet. Farklı kordon şekilleriyle kullanarak gün boyu yanınızda, üstelik onu bir stil ikonu halinde taşımanız da mümkün.

Kolumdaki asistan…

Akıllı saatler, akıllı telefonunuzla eşleştirilerek bir nevi kolunuzdaki asistan haline dönüşüyor. Facebook ya da WhatsApp bildirimlerinizi telefonunuzu cebinizden çıkarmadan kolunuzu kaldırıp görebiliyorsunuz.

Pil ömrü artacak

Akıllı saatlerde günümüz koşulları açısından ele alındığında 1 gün şeklindeki ortalama pil ömrü, kimi modellerde 3-4 gün, hatta bazı farklı kullanım şekilleri ile (ekranın tek renkli kullanımı, vb) birkaç haftaya varabiliyor. Gelecek beklentileri ise sürelerin çok daha uzun hal alması…

Bu yazı, Appusers dergisinin, Mayıs ayı sayısından alınmıştır.


 

Exit mobile version