Sinema Dışarı Taştı 

Pozitif, ılımlı ve enerji dolu bir yaz… 2020 yılındaki sıra dışı tedirginliği önemli ölçüde kenarda tutan, özlenen sıcaklar. İç ısıtan bu ışıl ışıl mevsim, kuşku yok ki yazlıkları, terasları, bahçeleri, ‘bir özlemin dışa vurumu gibi’ hareketlendirdi. Evinde olabileceği uç noktalardaki süreleri yavaş yavaş geride bırakan milyonlarca kişi için eve yakın dış mekanlar yeniden yükselen trend durumunda. Üstelik dışarıyı eğlenceli birçok farklı şekilde kullanmak mümkün. Tavla, okey, sohbet, muhabbet akla ilk gelenler, ancak bir şey daha var: Sinema. 

Sinema keyfini yaz aylarında yaşayabileceğiniz en güzel yerler şüphesiz teraslar, bahçeler… İşte bu keyifli alanları sinema ile geçirmek çok keyifli. Peki ne türde bir projeksiyon cihazı sizin için en ideali, hoparlör ve kapsamlı ses sistemleri arasında dış mekanınıza uygun olanı hangisi?  

 


Göz atmak isteyebilirsiniz; Eğlenceyi Dış Mekana Taşıyan Bütçe Dostu Cihazlar


 

ViewSonic M2 

ViewSonic bu çok hafif tasarımlı taşınabilir LED projeksiyon cihazı ile Full HD film izleme/oyun oynama, Harman/Kardon hoparlörü ile müzik dinleme seçeneği sizinle. 

Konforlu dış mekan oturma grupları ya da yere serilebilen minderlerle uzun süreli sinema keyfini rahatça tadabilirsiniz.

Ses performansıyla da oldukça iddialı olduğunun altını çizelim. Böylece, 30.000 saati bulan LED Lamba kullanım ömrü, 3.000.000: 1 kontrast oranı, bronz/siyah renklerdeki sofistike tasarımı ve sessiz çalışma özelliği ile sizi özgürlüğün sınırlarını belirlemeye zorluyor.  

 

Epson EH-TW7000 

Arkadaşlarınızla dış mekânda sinema keyfi vazgeçilmezlerinizden ise, Epson TW7000 de öyle olacak… Bu 4K PRO-UHD1 projektör uygun fiyata yüksek kaliteli özellikler sunar. Böylece, üstün görüntü kalitesi ve 500 inç’e varan ekranla en yeni 4K içeriğin keyfini çıkarabilirsiniz.

Görüntüyü; lens kaydırma, optik yakınlaştırma ve trapezoid düzeltme ile zahmetsizce ayarlayabilirsiniz. 4K içeriğin keyfini çıkarın ve HDMI bağlantı noktalarını kullanarak akış cihazlarını, Blu-ray oynatıcıları, oyun konsollarını ve daha fazlasını bağlayabilirsiniz. Üstelik, Epson TW7000 lamba ömrüyle de oldukça iddialı.  

 

Axino Motorlu Projeksiyon Perdesi 

Projeksiyonu dış mekanda beyaz renkli duvarlara yansıtarak film izleyebilirsiniz. Ayrıca, görüntü netliğini artırmak istiyorsanız ayrıca bir projeksiyon perdesine ihtiyacınız var demektir. Bu kapsamda öne çıkan markalardan biri de Axino. 240×200 cm ölçülerindeki motorlu perdesi, uzaktan kumandayla indirilip kaldırılabiliyor.  

 

Optoma LH200 

Ev ve dış mekan eğlencesi alanındaki projeksiyon ve ses ürünleriyle dikkat çeken Optoma, DLP teknolojisine sahip en parlak 1080p LED projektörü LH200’le dikkat çekiyor. 6.999 TL’lik bir fiyatla satışa çıkan LH200 bahçede sinema keyfi için ideal.

Aynı zamanda Blu-ray film izlemek, HD yayın yapmak ve video oyunları oynamak isteyenler için de iddialı ürünlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Öte yandan MacOS ve iOS uyumlu aygıt; dahili bataryasıyla daha uzun süreli kullanım sağlıyor. 2,5 saate varan en yüksek kullanım süresi sunuyor. Ayrıca, ürün hiçbir güç kaynağının bulunmadığı durumlarda vazgeçilmez bir çözüm oluyor. 

 

KEF LSX Bluetooth Hoparlör 

Filmdeki sesleri gerçek anlamda ‘ayrıntılarıyla’ yaşamak istiyorsanız, elbette bütçeniz de 10 bin TL’yi geçiyorsa en iyi seçeneklerden biri KEF LSX. Bu modelde kablosuz bağlantının rahatlığı ve kolaylığı ön planda.

Dış mekan aydınlatmaları, şüphesiz sinema ambiyansını zenginleştirici, aynı zamanda huzur dolu saatleri garanti eden faktörlerin başında geliyor.

Ayrıca gerçek, yüksek çözünürlüklü stereo sesin duygu ve detayını hissedeceksiniz. LSX, neredeyse her yere sığacak şekilde tasarlanmış kompakt bir müzik sisteminden beklediğiniz her şeyi sizlere sunuyor.  

 

BenQ GS2 

Ailece mobil eğlence teması ile tasarlanan  BenQ GS2, yetişkinlerin  yanı sıra çocukların kullanımına da uygun. 0,5m’den düşmeye ve su sıçramasına karşı dayanıklı bu projektör, çocuklar yaklaştığında ışığını kapatan göz koruma sensörü ve çocukların projektör kullanım süresini yöneten zamanlayıcı gibi güvenlik özelliklerine sahip.  

 

Android  işletim sistemiyle, USB üzerinden veya TV ile uygulama yükleyebilirsiniz. İsterseniz kablosuz yansıtma ile konsol oyunlarını ve filmleri Full HD görüntüleyin, isterseniz de Bluetooth hoparlör özelliği ile dilediğiniz müziği dinleyin. 

 

LG PH30N 

Bağlantı kolaylığı ile ön plana çıkan LG PH30N’e sadece bir USB bellek depolama aygıtı takarak kolayca film izleniyor. Bluetooth ses aktarma ve kablosuz akıllı telefon yansıtma özelliğine de sahip. Böylece, LGPH30N, cep telefonu ya da tabletlerdeki içerikleri 100 inçlik dev ekranda izleme fırsatı sağlıyor. 

 

100 -120 inçlik inçlik bir ekranda seyir keyfi sunuyor. Ayrıca, sahip olduğu güçlü lazer kaynağı sayesinde canlı görüntüler sağlıyor. Toplam 30.000 saate kadar kullanım ömrü var. Projektörde günde 8 saat video izlenmesi durumunda dahi LED ışık kaynağı 10 yıl boyunca sorunsuz bir şekilde çalışabiliyor. 

 

ASUS ZenBeam Latte L1     

Sıra dışı tasarıma sahip ASUS ZenBeam Latte, ASUS projektörlerin yeni bir türü. 720p HD projeksiyon ile Harman  Kardon  ses performansını küçük, hafif ve kolay taşınabilir sunuyor. Hepsi bir tasarımda birleştiren model, büyük bir kahve bardağını andırıyor.

ASUS  ZenBeam Latte L1, iOS ve Android cihazları için kolay kablosuz projeksiyon imkanı sunuyor. 120 inç maksimum görüntü boyutuna sahip.  ZenBeam  Latte kolay taşınabilen çok yönlü yapısıyla dikkat çekiyor. 

 

Soundcast VG3  

VG3, hoparlörü açıp kapatmak için kapasitif bir dokunmatik arabirime ve yakıt göstergesi LED dizisine sahip. Üstelik, dış mekan Bluetooth hoparlörü için benzeri görülmemiş bir özellik. VG3, 1,5 inç tam aralıklı sürücü ve zengin sesler için uzun mesafeli, 3 inç woofer’a sahip. 

  

VG3, Soundcast’in birinci sınıf VGX teknolojisini kullanıyor. Ve 9 inç bir hoparlöre yerleştiriyor. D Sınıfı subwoofer’lar lüks bahçe sistemleri için yeterince sağlam. Ayrıca, 8 bellek yuvası ile dahili Bluetooth 4.2 teknolojisi gibi özellikleri öne çıkıyor. 

 

Bose 251 

Duvara monte edilebilen bu eşsiz hoparlörlerle kulağınıza ulaşan mükemmel sese hazır mısınız? Dış mekanda favori filminizi sarsıcı ses deneyimi ile yaşama fikrine bayılıyorsunuz. Fakat bunu yaparken aynı zamanda kaliteyi en üst noktada mı arıyorsunuz? İşte size çözüm: BOSE 251.  

251 stereo hoparlörler, 360 derece ses yayımına imkan veren istisnai şekilde geniş kapsama alanı sağlıyor. Ayrıca, tüm frekans hoparlörler, zorlu koşullara yıl boyunca ses verecek şekilde dayanıklı. 

 

Bowers & Wilkins T7 Wireless 

Film zamanı! Wireless hoparlör, kristal netliğinde ses vadediyor. İkiz 50mm bas üniteleriyle gelen T7’de en yüksek ve en çarpıcı ses kalitesine merhaba diyorsunuz. Böylece, bol miktarda hava akışını mümkün kılan tasarımları sayesinde derinlemesine ve ‘ayrıntılı’ sesler sergiliyor.  

 

Beats Pill+ 

Kompakt projeksiyonlara uyumlu Beats Pill+, stereo aktif 2 yönlü geçiş sistemine sahip. Ayrıca, dinamik bir ses aralığında optimize bir ses alanı oluşturuyor. Bu sayede, tüm film türlerinde ayrıntıları olabildiğince net duymayı sağlıyor.  Üstelik, bu model, profesyonel kayıt stüdyolarında bulunan akustik tekniğinin aynısı kullanıyor. 

Sofistike tasarıma sahip Beats Pill+, sesi kadar görünümüyle de iddialı. Üstelik, 12 saatlik pil ömrüne sahip olan Pill+; Android  işletim sistemine sahip projeksiyonların yanı sıra  iPhone, MacBook, PC aygıtla eşleştirilerek kullanılıyor.  

Exit mobile version