Ses Kısma Tuşu Çalışmıyor, Nasıl Düzeltilir?

Ses kısma tuşu çalışmıyor mu? Bu sorunu çözmek ve düğmenin yeniden çalışmasını sağlamak için rehberdeki yöntemleri deneyin.

Ses Kısma Tuşu Çalışmıyor, Nasıl Düzeltilir?

Ses seviyesi ayarlama düğmeleri, her akıllı telefon için olmazsa olmaz özelliklerden biridir. İster video izlerken ses seviyesini düşürmek istiyor olun ister alarm ses seviyesini düşürmek istiyor olun, bu düğmeleri kullanabilirsiniz ama ne ses kısma tuşu çalışmıyor ise bunu yapmak mümkün değildir.

Sorun ağırlıklı olarak donanımdan kaynaklı olsa da yazılım hatası sonucu ortaya çıkması da muhtemeldir. İlk ihtimal biraz zahmetli olabilir çünkü cihazınızı teknik servise götürmenizi gerektirir. İkincisi ise ses kısma düğmesinin düzgün bir şekilde çalışmasını sağlamanın yollarını sizinle paylaşacağız. Bunların tamamına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Ses Kısma Tuşu Çalışmıyor, Çözüm Yolları Neler?

Ses kısma tuşunun olması gerektiği gibi çalışmasını sağlamak için yukarıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz. Bunların hepsini denemenize gerek bile kalmayabilir. Sorunu çözüme kavuşturan yöntemi bulana kadar ilerlemeye devam edin.

Kılıfı Çıkarma

Kalın bir kılıf kullanıyorsanız telefonunuzdaki düğmeler düzgün çalışmayabilir. Kılıftan ötürü basamadığınız düğme, size ses kısma düğmesinin bozulduğunu düşündürebilir. Kılıfı çıkardıktan sonra ses kısma düğmesini kullanın ve sorunun düzelip düzelmediğini kontrol edin. Düğme sorunsuz çalışıyorsa telefonunuz için yeni bir kılıf alabilir ya da dilerseniz kılıfsız da kullanabilirsiniz.

Ses Düğmesini Temizleme

Sorun kılıfı çıkardıktan sonra dahi devam ediyorsa ses düğmesinin içinde ya da çevresinde toz ya da kir birikmiş olabilir. Kılıfı çıkarıp ses düğmesini yumuşak bir mikrofiber bez kullanarak nazik bir şekilde temizleyin. Düğmeyi temizledikten sonra ses kısma düğmesinin çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

Telefonu Yeniden Başlatma

Telefonunuzun ses kısma düğmesinin çalışmamasının nedeni yazılım hatası olabilir. Bu nedenle çözüm aşamasında telefonu yeniden başlatmayı da ihmal etmemek gerekiyor.

Akıllı telefonu yeniden başlatmak, belirli yazılım hatalarını düzeltmeye yardımcı olur. Bu işlemi gerçekleştirmek, ses düğmesi sorununu da gidermenizi sağlayabilir.

Cihazınızı yeniden başlatmak için şu adımları takip edin:

Bu adımları uyguladıktan sonra ses düğmesini yeniden kullanmayı deneyin.

Rahatsız Etmeyin Modunu Devre Dışı Bırakma

Telefonda rahatsız etmeyin modunu etkin hâle getirdikten sonra zil sesi de dahil olmak üzere telefonun sesi tamamen kapatılır. Bu özelliği etkinleştirdikten sonra devre dışı bırakmayı unutmuş olabilirsiniz. Bu da ses düğmesinin çalışmamasını düşünmenize neden olabilir.

Sorunu çözüme kavuşturmak için rahatsız etmeyin özelliğinin etkin olup olmadığını kontrol edin. Bu özellik etkinleştirildiyse devre dışı bırakın.

İşletim Sistemini Güncelleme

İşletim sistemini uzun bir süreden beri güncellemiyorsanız bu tür sorunlar yaşayabilirsiniz. Akıllı telefonunuzun işletim sistemini güncelleyerek sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.

Exit mobile version