Schumacher’i Şampiyon Yapan Ferrari Motoru Satıldı

Schumacher ile şampiyona kazanan Ferrari F1 motoru müzayedede 41 bin dolara satıldı

Bir site, Formula 1 pilotlarından biri olan Michael Schumacher tarafından kullanılan F2003-GA motoru sattı. Simon ve Martinelli tarafından tasarlanan doğal emişli V10 “Tipo 052”, 18.300 rpm’de 845 hp’ye kadar güç üretiyordu.

Dünya şampiyonasının tarihine geçen bir Formula 1 motoruyla ilgili açık artırma gerçekleşti. 2003 yılında Gianni Agnelli’ye adanan Ferrari F2003-GA’daki Michel Schumacher, altıncı dünya şampiyonluğunu kazanmıştı. Schumacher, Juan Manuel Fangio’yu geçerek altı şampiyonlukla gelmiş geçmiş en unvanlı sürücü olmuştu.

41 Bin Dolara Aldı

Collectingcars.com sitesi ve Automobilialover satıcısı, Ferrari’nin bu efsane motorunu açık artırmaya çıkardı. Bu motor 3.0 litrelik doğal emişli V10 “Tip 052”, 18.300 rpm’de 845 hp’ye kadar üretiyordu. Ayrıca motorun üretiminde Alüminyum ve magnezyum kullandılar. Motor 41 bin dolar karşılığında alıcı buldu.

Sunulan motor, blok ve karter, silindir kafaları ve kam kapaklarını içeriyordu. Orijinal yatakları ve numaralı bujileri korumuş olsa bile, maalesef pistonları yok. Egzoz manifoldları, karbon fiber hava kepçesi gibi yarış konfigürasyonundan görünüşte farklı bir konumda.   Ancak her iki tarafta da bulunuyor.

Karter ve manifold çevresinde küçük kozmetik izler ve kusurlar ile “kullanıldığı gibi” durumda. Ancak motorun genel olarak yaşına göre iyi durumda olduğu ortaya çıktı.

Ne yazık ki, Giles Simon ve Paolo Martinelli tarafından tasarlanan bu motorun tarihi, referans yılı dışında bilinmiyor. Yani zamanın iki sürücüsünden biri olan Michael Schumacher ve Rubens Barrichello tarafından mı yoksa her ikisi tarafından mı kullanıldığı net değil. Ya da sadece testler için kullanılıpkullandılmadığı. Duyuruya bakılırsa çok gizemli olan böyle bir motor satın almaya değer mi? Elbette, motorun eksik unsurları ve çevresi arasındaki diğer her şeyi de kurtarmak bir macera olurdu.

En Yüksek Puanı kazandı

Tipo 052 motor ismine sahip F2003-GA, her ne kadar 2003 yılında düzenlenen Formula 1 yarışlarında Michael Schumacher’i şampiyonluk ünvanını kazandırmasa da en yüksek puanı yapmasına olanak sağladı. Ferrari, Williams ve McLaren takımları arasında geçen kıyasıya mücadele son yarışa kadar belirsizliğini korudu.

Alman Juan Manuel Fangio, Japonya Suzuka’daki son yarışta 46 yıllık rekorunu kırarak altıncı dünya şampiyonluğunu elde etti. Michael Schumacher ise en yüksek puanı elde ederek 6. kez Sürücüler Şampiyonu ünvanını almaya hak kazandı.

Exit mobile version