Samsung Web Tarayıcısı Windows’a Geldi

Samsung web tarayıcısı Windows için kullanıma sunuldu. Tarayıcı, reklam engelleme de dâhil birçok özellikle beraber geliyor.

Samsung Web Tarayıcısı Windows'a Geldi

Samsung web tarayıcısı, Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlar için uzun bir zamandan beri en iyi tarayıcılardan biri olmaya devam ediyor. Hatta birçok alanda en popüler web tarayıcılarını bile gerisinde bırakıyor.

Hızlı çalışmasının yanı sıra bir dizi kullanışlı özelliğe sahip olması, onu mobil platformlarda birincil tercih yapıyor. Tarayıcının masaüstü sürümünün olmaması büyük bir dezavantaj olarak görülüyordu ama son gelişmelere bakılacak olursa Samsung’un tarayıcısı artık masaüstünde de popüler tarayıcılara önemli bir rakip hâline gelebilir.

Samsung Web Tarayıcısı Windows İçin Yayımlandı

Samsung’un tarayıcısının masaüstüne de gelmesinin kullanıcılara sağlayacağı en önemli avantaj elbette mobil sürüm ile masaüstü sürüm arasında senkronizasyon desteğinin olması. Neyse ki Samsung’un Windows sürümünde Samsung hesabı ile oturum açıldığında tarama geçmişi, yer imleri, açık sekmeler senkronize edilebiliyor.

Şimdilik şifre senkronizasyonu yok ama kullanıcılara bu desteğin de verilmesi muhtemelen çok sürmeyecek.

Tarayıcı Windows’ta ilk kez açıldığında Google Chrome da dahil olmak üzere diğer herhangi bir tarayıcıdan tarama geçmişi, yer imleri ve varsayılan arama motoru gibi önemli veriler içe aktarılabilir.

Web tarayıcısında ayrıca reklam engelleme, gizli mod, uzantı desteği, açık ve koyu mod temaları gibi son derece önemli özellikler de bulunuyor. Samsung’un tarayıcısını Google Chrome ve Microsoft Edge gibi tarayıcıların dayandığı Chromium’u temel olarak aldığı için bu tarayıcılarda kullanılabilen uzantılar yine Samsung’un tarayıcısında da kullanılabiliyor.

Masaüstü sürümünün şu anlık performans konusunda rakiplerinin gerisinde olduğu söylenebilir. Örneğin bir sayfayı kaydırırken o yavaşlık direkt hissediliyor. Bu, Android sürümüne göre önemli bir dezavantaj. Buradan Samsung’un Windows sürümü üzerinde hâlâ çalışmaya ihtiyacı olduğu anlaşılıyor.

Exit mobile version