Samsung Galaxy Watch Active2

Akıllı saatlerin rutin dijital alışkanlıklara yeni bir boyut kazandırdığına şüphe yok. Dijital hayatınızda olup bitenleri yaklaşık 200 gramlık bir akıllı telefonu cebinizden çıkarmadan sadece kolunuzdaki saatle takip etmek muhteşem. Diğer yandan ‘kolunuz’ gibi son derece gözönünde bir uzuv söz konusu. Sınırlı sayıdaki aksesuarın kendisine yer bulabileceği kolunuz için şıklık, tıpkı üzerinizdeki giysiler gibi oldukça önemli bir konu haline gelebiliyor. Bu noktada günümüz akıllı saatlerinin teknolojilerinin yanı sıra sofistike tasarımlarıyla da ön plana çıktığını görüyoruz. Test merkezimizin konuğu olan Samsung Galaxy Watch Active2, ilk andan itibaren estetiğe meraklı ve tasarıma meyilli duyularınızı hareketlendiriyor.

44mm modelini kullandık. Bu büyüklük erkekler için ideal. Ancak kadınlar için biraz büyük, bu nedenle erkekler için 44mm, kadınlar için 40mm versiyonunu önererek başlamak isteriz.

Akıllı saat, fonksiyonel bir kutuyla geliyor. Kutu içerisinde kablosuz manyetik şarj cihazı, belgeler, kordon ve akıllı saat ayrı kutulardan çıkıyor. Hızlı Başlangıç Klavuzu’ndaki birkaç adından oluşan yönergeleri uygulayarak akıllı saati dakikalar içerisinde kordonunu takıp ilk ayarlarını yapmak suretiyle hazır hale getirebilirsiniz.

Tasarıma dair söyleyecek en temel şey rahatlık. Kordonu ve aygıtın genel hatları kolunuzda ize neden olmuyor. Herhangi bir rahatsızlık vermiyor. Son derece hafif olduğu için kolayca alışıyorsunuz. Ekranı yeterince büyük ve dokunmatik hassasiyeti muazzam. Arayüzü ise kısa bir alışma süresini zorunlu tutabilir; yanı, altı ve üstünden sürükleyerek, basılı tutarak veya tıklayarak kullanım sağlıyorsunuz. İki adet de fiziksel tuşu bulunuyor. Bu tuşlar hem kullanımı daha kolay hale getiriyor hem de iyi görünüyor. Bu arada modelin değiştirilebilir arayüzleri de oldukça başarılı. Her zaman açık özelliği ve kısık renk ayarıyla kullanımda hoş bir aksesuar halini alabiliyor.

Akıllı saatinizi akıllı telefonunuzla bir uygulama vasıtasıyla eşleştirip bildirimlerinizi alabiliyorsunuz. Ancak adından da (Active) anlaşılacağı üzere modelin esasını spor ve sağlıklı yaşam oluşturuyor.

Galaxy Watch Active2 hareketlerinizi takip ediyor. Yüzme dahil yedi temel egzersizi otomatik takip edebiliyorsunuz. Durduğunuzda titreşim geliyor örneğin. Ayrıca düzinelerce ek aktiviteyi de manüel olarak takip edebilmek mümkün.

Gergin hissettiğinizde stres seviyelerinizi takip etmek için stres takip özelliğini kullanabilirsiniz, rehberli nefes egzersizleri de oldukça renkli bir özellik vadediyor.

Sağlık takibi özelliği, nabzınızı kontrol altında tutuyor ve normal seviyelerin üzerine çıkması veya altına düşmesi durumunda size bir uyarı gönderiyor.

Şarj dayanıklılığı çok iyi seviyede. En sıkı kullanımda dahi 1 günü kesinlikle tamamlıyorsunuz. Günlerce kullanabilirsiniz. Şarj edilme konusu da övgüyü hak ediyor, USB ile bir cihaza bağlanması gereken aparat, akıllı saatinizi üzerine yerleştirdiğinizde kablosuz olarak şarj olmaya başlıyor. Kompakt ve gerektiğinde yanınızda bile taşıyabileceğiniz bir şarj sistemi var.

Son olarak fiyatıyla da gayet mütevazı olan Samsung Galaxy Watch Active2, IP68 ve 5ATM su (günlük kullanım, yüzme ve duşa uygun, ancak dalmaya değil) ve toz koruma özelliklerine sahip.

Artılar

Tasarım

Şarj dayanıklılığı

Kullanım kolaylığı

Fiyat


 

Exit mobile version