Samsung Galaxy Watch Active yeni One UI ile görüldü!

Samsung’tan beklenen yeni amiral gemisi akıllı telefonlar Galaxy S10, S10 Plus ve S10e, 20 Şubat’taki Unpacked 2019 etkinliğinde tanıtılacak. Bu etkinlikle ilgili olarak bilgiler akmaya devam ederken bir sürpriz daha ortaya çıktı. Bilgilere göre Güney Koreli teknoloji devi, akıllı saat ailesine Galaxy Watch Active modelini de dahil edecek. Bu model, tasarım değişiminin yanı sıra yazılımda da yeni One UI görünümlü Tizen’i kullanacak.

galaxy watch active

Ortaya çıkan tasarım görsellerine göre diğer Galaxy Gear akıllı saat modellerinde olan dönebilir çerçeveden vazgeçen Samsung, arayüzde tamamen sürüklemelerden gücünü alacak. Her şeyin daha sade ve yenilenmiş göründüğü One UI, ağırlıklı olarak siyah arkaplanlarla geliyor. Bu arkaplanlar, OLED ekranların doğası gereği güç tasarufu sağlıyor ve renklerin öne çıkmasına yardım ediyor.

50 metreye kadar su geçirmezlik

Adından da anlaşılacağı üzere aktivite odaklı olarak sunulacak Galaxy Watch Active, çok sayıda sporu kullanıcıdan bir giriş gerekmeksizin tespit ederek kaydetmeye başlayacak. 50 metrelik suya dayanıklılık da şüphesiz yüzücülerin hoşuna gidecektir. Apple Watch Series 4 ile ciddi bir gelişim kazanan kalp ritmi sensörleri konusunda da Watch Active modeli sürekli takip özelliğini sunacak. Bu özellik, ritimde herhangi bir bozukluk tespit edilmesi durumunda kullanıcıyı uyaracak.

Galaxy Watch donanımları yeni bir pakette

Donanımsal özellikler geçecek olursak, Galaxy Watch ile hemen hemen aynı donanımı burada da görüyoruz denilebilir. Galaxy Watch Active, 1.1 inç 360×360 piksel AMOLED ekranla geliyor. Bu ekran, hatırlayacağınız üzere hem Galaxy Watch ikilisinin küçük olanından hem de Gear Sport modelinden daha küçük. Çipset kısmında çift çekirdekli Exynos 9110 iş yaparken ona 768MB RAM ve 4GB dahili depolama eşlik edecek. Her zaman olduğu gibi saat Wi-Fi, Bluetooth 4.2, GPS ve NFC desteğiyle geliyor. Boyutun küçük olmasıyla birlikte maalesef küçülen bir diğer donanım da batarya. 236mAh pil, Tizen 4.0.0.3 işletim sistemine güç sunacak. Bu özellikler, TechnoToday’in ilgili okuyucularının da fark edeceği üzere önceki haberimizdeki bazı bilgilerle paralellik gösterirken bazılarıyla ayrışıyor.

Samsung’un yeni akıllı saati Galaxy Watch Active modelini yeni akıllı telefonlarıyla birlikte 20 Şubat’ta Türkiye saatine göre 22:00’da tanıtması bekleniyor.

Exit mobile version