Samsung Galaxy Tab S6 Lite

Son yıllarda önceki dönemlere göre rekabetin arttığı tablet dünyasında birçok büyük marka yeni modeller çıkarmaya devam ediyor. Apple’ın iPad ile lider olduğu sektörde Samsung yeni tablet modelleri ile rekabette yer alma başarısı devam ediyor. Geçtiğimiz Nisan ayında Galaxy Tab S6 serisini satışa çıkaran Samsung, uygun fiyatlı ürünleri de pazara sunuyor. Galaxy Tab S6 Lite fiyatı ve amiral gemisi cihazlardan geri kalmayan özellikleri ile ideal tabletler arasına konumlanıyor.

Tabletlerde artık vazgeçilmez aksesuar olan kalem ile birlikte gelen Galaxy Tab S6 Lite, özellikleri ile dikkat çeken bir modeli. 10.4 inç büyüklüğünde TFT bir ekrana sahip olan cihazın ekran çözünürlüğü ise 2000 x 1200 piksel. Cihazın ekranı 224 ppi ekran yoğunluğuna sahip ve yanında birlikte gelen S-Pen ile de tam uyumlu. S-Pen ile birçok işlem kolay bir şekilde yapılabiliyor.

Ekranın görüntü oranı 15:9 olması nedeniyle 16:9 formatındaki videolar çok az bir görüntü kaybı ile izlenebiliyor. Video izleme gibi kullanımlar için de sıkça tercih edilen tablette video izlerken alt ve üst kenarda çok ince bir bant görülüyor. Ama bu durum tabletin önemli işlerinden birisi olan video izlemeyi tatmin edici bir şekilde yerine getirmesine engel değil.

Samsung Galaxy Tab S6 Lite gücünü Exynos 9611’den alıyor. 10 nm fabrikasyon süreci ile üretilen işlemci, 8 çekirdekli. Bu çekirdekleri 4 adeti Cortex-A72 2.3 GHz hızında diğer 4 adeti ise Cortex-A53 1.7 GHz hızında performans sunuyor. Performansı oldukça iyi olan işlemci bünyesinde Mali-G72 MP3 grafik birimini de bulunuyor. Galaxy Tab S6 Lite 4 GB RAM ile gelirken depolama alanı tarafında ise iki farklı seçenek sunuyor. 64 GB ve 128 GB depolama alanı tercihi ayrıca microSDXC girişi ile daha fazla artırılabiliyor.

Akıllı telefonların fotoğraf makinesi kalitesini yakalamaya başlayan kameraları nedeniyle tabletlerde üst düzey kameralar görmesek de Galaxy Tab S6 Lite kamerası ihtiyaç olduğunda gereken sonucu verebilecek kapasitede. Tabletin arka tarafında tek kamera tercih edilmiş durumda. 8 MP geniş açılı olan bu kamera HDR desteğine de sahip. Arka kamera ile 1080p 30 FPS video kaydı da yapılabiliyor. Tabletin ön tarafında ise 5 MP çözünürlüğünde tek kamera bulunuyor. Bu kamera ile de 1080p 30 FPS video kaydı yapmak mümkün.

Ekran çevresi ve arka tarafı alüminyum olan Galaxy Tab S6 Lite tasarım açısından oldukça şık bir havada. USB Type-C portu ile gelen Galaxy Tab S6 Lite pil performansı da yeterli durumda. 7040 mAh’lık bataryadan güç alan tablet 15W hızlı şarj desteğine de sahip. Tablet 3.5 mm kulaklık girişi ile gelirken ses donanımı tarafında ise AKG ile iş birliği yapılmış durumda.

Artılar

Performans

Tasarım

Fiyat


 

Exit mobile version