Samsung Galaxy S10e

İlk olarak Unpacked etkinliğinde tanıtılan Samsung Galaxy S10e modelinin şu anda Türkiye’de satışa sunulmuş olduğunu belirterek yazımıza başlayalım. Galaxy S10e, seride yer alan diğer modellere göre daha küçük boyutlar ve 5.8 inç ekran büyüklüğüne sahip. Küçük ekranlı akıllı telefonları tercih edenler, yani ‘benim için kompakt olması önemli’ diyenler için oldukça ideal boyutlara sahip olması, modelin öne çıkan avantajlarından sadece biri.

Şık ve zarif tasarımı ile ön plana çıkan Galaxy S10e, Infinity-0 adlı tasarım dili ile üretilmiş modeller arasında yer alıyor. Ayrıca modelin çentiksiz bir ekrana sahip olduğunu söylemek yanlış olmaz. Sadece su damlası kadar çentik bulunduran ve bu çentik içerisinde ön kameraya yer verilen modelde, ekran kullanımı tam olarak maksimum seviyeye çıkarılmış. Modelde aynı zamanda kavisli bir ekran yerine düz ekran tasarımı tercih edilmiş. Damla çentik içerisinde yer alan ön kameranın yanında, arka kısımda ise ikili kamera kurulumu bizleri karşılıyor.

Modelde ön kamera 10 MP olarak ayarlanmış ve arkada yer alan kameralardan geniş açılı lense sahip olan 16 MP, diğer kamera ise 12 MP olarak akıllı modelde yer bulmuş durumda. Çekimler gayet iyi, video performansı başarılı.

Samsung Galaxy S10e ile gelen ilgi çekici özelliklerden biri de parmak izi okuyucusunun konumlandırılmış olduğu alan olarak karşımıza çıkıyor. Diğer S10 modellerinde ekran üzerinde yer alan parmak izi okuyucu, Galaxy S10e modelinde açma – kapama düğmesi üzerine yerleştirilmiş.

Diğer yandan model 5.8 inç ekran genişliğine sahip ve bu ekran aynı zamanda AMOLED Full HD+ özellikte. Exynos 9820 işlemci bulunduran model, bunun yanında grafik birimi olarak da Mali G76 içeriyor. Tasarımı ve ekran kalitesi yanında 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı ile gelen modelin hafızası, microSD kart ile 512 GB’a kadar yükseltilebiliyor.

Samsung Galaxy S10e’nin bataryası ise 3.100 mAh seviyesinde. Günlük kullanım adına ideal seviyelerde bir batarya olduğunu söylemek mümkün. Bunların dışında modelin artıları ve eksilerine göz atacak olursak şöyle bir sırlama yapabiliriz.

Öncelikle ön kamerasının damla çentik içerisinde yer alması ve bunun yanında çerçevesiz bir ekrana sahip olması modelin artılarından biri. Tabi Galaxy S10e’nin kamerasının ve Exynos 9820 işlemcisinin de da üst düzey performans ortaya koyduğunu göz ardı etmek yanlış olmaz.

Galaxy S10e’nin eksileri ise ilk olarak düşük batarya performansı olarak karşımıza çıkıyor. Bunun yanında parmak izi okuyucunun kilit tuşlu üzerinde yer alması da yine modelin eksilerinden biri olarak ön plana çıkıyor.

Artılar:

Ekran

Donanım

Fiyat

Kompakt tasarım

Eksiler:

Pil ömrü

Bu yazı, Newtech dergisinin Haziran sayısından alınmıştır.


 

Exit mobile version