Samsung Galaxy S10’a ‘1’ kala!

Samsung’un nihai üst segment akıllı telefon serisi Galaxy S’in 2019 yılındaki ‘yıldızı’ teknoloji raflarıyla buluşmaya yakın. 20 Şubat 2019’da tanıtılacak olan model Mart ayında teknoloji raflarında. Peki bu heyecan dolu bekleyişte, tanıtım tarihine kısa süre kala elde neler var? Modelin hangi özelliklerle kamuoyunu şaşırtması bekleniyor? Ortaya çıkan ciddi bilgiler var mı? İşte bu soruların doğrulu yüksek olasılık ihtiva eden yanıtları…

Tasarım

Samsung Galaxy S serisinin tasarımında uzun yıllardır süregelen bir eğilim söz konusu. Cihazların karakteristik bir duruşu, ekran yapısı ve genel hatlara sahip olduğu aşikar. Galaxy S8’le ciddi bir değişimden geçen seride daha büyük ekranlara doğru bir geçiş yaşandı. Bu yıl da sürecin kesintiye uğramadan devam etmesi bekleniyor. Ekran biraz daha büyük olacak, ancak sınırların kaldırılması konusuyla birlikte. Evet, ekran çerçevelerinden söz ediyoruz.

Samsung’un cihazın üst kısmındaki çerçeveyi daha da ince tutması ya da tamamen ortadan kaldırması güçlü bir ihtimal durumunda. Ayrıca ekranın üst köşesinde konumlanacak gömülü bir kamera yapısına geçiş beklentisi de söz konusu. Bu alanda birçok işaret var. Cihazın üretim sürecine ait olduğu iddia edilen çeşitli görselleri paylaşıyoruz.

Hafif kavisli kenarlar da yine güçlü tasarım ayrıntıları arasında yer alacak.Çerçeve muhtemelen metal olacak. Arka yüz ise cam.

Donanım

Samsung’un yeni Galaxy S10 ile ekranda gömülü parmak izi sensörü ve Qualcomm Snapdragon 855 çip seti, öne çıkan varsayımlar. Qualcomm’un yeni çipi, ultrasonik parmak izi teknolojisini destekliyor, ayrıca dört adede kadar kamera lensine de izin veriyor.

Şimdiye kadar ki söylentilere göre standart Galaxy S10 aşağıdaki özelliklere sahip olabilir:

Galaxy S8-S9 arasında göreceli olarak önemli ölçüde teknolojik geliştirme vardı. S9-S10 arasında da önemli düzeyde bir yükseltme sürpriz olmayacak. Bu arada Galaxy S10 Plus ve Galaxy S10 Lite modelleri de gelebilir. Çünkü Apple’ın üst segmentte sunduğu çeşitliliği Samsung’un da benzer şekilde yansıtmak istemesinden daha doğal bir strateji düşünemiyoruz.

Üç farklı ekran boyutu, ekranda bir kamera açıklığı. Galaxy A8S modelinde ekran üzerinde kamera formuna selam çakılmıştı, teknoloji şirketinin aynı faktörü Galaxy S10’da uygulaması zor olmayacaktır. Bu arada Samsung’un bu kamera tasarımı için akıllıca bir isim bulması beklenebilir.

Bir ihtimal olarak Galaxy S10 Plus, arka kısmında 4 kameraya sahip olabilir. İlginç olacağına şüphe yok, aynı zamanda herkes tarafından kabul görmemiş bir tasarım anlayışı sunduğu da unutulmamalı. Açıkçası 3 kamera daha ‘soft’ bir hamle şeklinde yorumlanabilir.

Öte yandan Samsung’un Galaxy S9’daki mevcut depolama modüllerini S10’la birlikte yenisiyle değiştireceği biliniyor. İki kat hız ve daha az yer kaplayan dahili depolama modülü sayesinde diğer bileşenlere daha fazla yer kalabilir.

Arayüze gelince yakın zamanda açıkanan One UI ile birlikte Android 9 Pie kullanması kesin gibi.

İlginç bir raporda modelin 12 GB RAM’le geleceği öne sürülmüştü. Ancak aşırı görünüyor. RAM’in güç tüketiminde öncül modeldekine göre yüzde 30 daha az güç tüketimi ve 1,5 kat daha yüksek hız sunabileceği kaydediliyor. Quick Charge 2.0 ile hızlı şarj da yine olası özelliklerden.

Ne zaman, nerede tanıtılacak?

20 Şubat 2019 (25-28 Şubat’ta İspanya’da düzenlenecek olan Mobile World Congress 2019’dan hemen önce)

ABD/San Francisco’da bulunan Bill Graham Civic Auditorium’da tanıtılacak.

Satışa ne zaman sunulacak?

Teknoloji raflarıyla Mart ayı içerisinde buluşması bekleniyor.

Sürpiz ihtimal

Şu an için ‘olursa büyük sürpriz olur’ denilen bir konu var; Samsung’un Galaxy S10 yerine Galaxy X (10 anlamına gelen Roma rakamı) ile iPhone X’u anımsatacak bir model isimlendirmesi tercih etmesi. Sanmıyoruz.

Exit mobile version