Samsung Galaxy S10

2019’un merakla beklenen akıllı telefon modellerinden biri olan Galaxy S10’u test merkezimizde ağırladık. Kutusundan çıkarır çıkarmaz pozitif algılarımızı harekete geçiren akıllı telefonda ‘tam ekran’ formundaki görünüm gayet hoş. Bu noktada sinematik sonsuz ekran anlayışı, 6.1 inçlik büyük bir yapıyla birlikte ele alındığında multimedya ve sosyal ritüellere dair deneyim açısından katma değere katkı sağlıyor.

Cihazın elde tutuluşu rahat, premium malzeme kalitesi hissediliyor. Özellikle arka yüzde yan yana dizilen kamera sistemi ile birlikte Galaxy S10, şekil olarak bir dikdörtgenler prizmasını andırıyor. Arkadaki yan yana sıralı kameralar ve flaşın estetik görünümü artı puan alıyor. 7.8 mm kalınlık ve 157 gram ağırlıkla geliyor; bu denli yüksek donanımının bu kadar hafif bir gövdede toplanması çarpıcı.

Cihazda ekranın sunduğu çözünürlük değeri 1440 x 3040 piksel. Ekran, yüzde 88.3 ekran/gövde oranıyla sınırları zorluyor. HDR10+ desteğinin yanı sıra kılcal çizilmelere karşı daha yoğun koruma vaat eden Corning Gorilla Glass 6 içeriyor. 8 çekirdekli ve 8nm mimarili Exynos 9820 işlemcisi, her ne kadar Snapdragon’un 855’i kadar hızlı olmasa da beklentilere en iyi yanıtları veriyor. Mali-G76 MP12 grafik işlemcisi, 8 GB RAM, 128/512 GB depolama alanı ve 3400 mAh pil kapasitesi öne çıkan diğer özellikleri arasında. Pil dayanıklılığı geçtiğimiz yıl ki Galaxy S9’a göre daha iyi ve verimliliği son derece yüksek. Hızlı şarj desteği mevcut. Oyun ve genel kullanımda akıcı, memnun edici bir deneyim garanti.

Galaxy S10’da ultra-geniş açılı çoklu kamera sistemi söz konusu. Telefoto, ultra geniş açı ve geniş açı olmak üzere üç farklı dizilimde sırasıyla 12 + 16 + 12 MP kameralara sahip. 4K video, önde 10 MP kamera öne çıkan diğer özellikler. Ultrasonik parmak izi okuyucusu ekran üzerinden konumlanan akıllı telefonda ses sistemi de iddialı. aptX desteği mevcut, stereo hoparlör konumlandırmasının yanı sıra kutu içerisinde AKG kulaklık yer alıyor. 

Artılar:

Sonsuz ekran

Kamera

Donanım

Tasarım, hafiflik

Pil, ses

Ultrasonik parmak izi

Eksiler:

Fiyat daha düşük olabilirdi


 

Exit mobile version