Samsung Galaxy S10 Lite

Geçtiğimiz yıl Galaxy S10 ailesini piyasaya sunan Samsung, seride uygun fiyatıyla dikkat çeken Galaxy S10e modeline de yer vermişti. Ülkemizde uygun fiyatıyla oldukça ilgi gören Galaxy S10e yüksek satış rakamlarına ulaşmayı başarmıştı. Geride bıraktığımız yılın ardından Samsung, seriye şimdi de yeni bir model olan Galaxy S10 Lite’ı ekliyor. Fiyat performans oranıyla dikkat çeken yeni model Lite etiketine sahip olmasına rağmen üst düzey özellikler sunmayı başarıyor.

Galaxy S10 Lite, sunduğu özellikler ile hiç de adı gibi ‘Lite’ bir cihaz değil. Galaxy S10 ailesinin diğer üyeleri Samsung’un Avrupa pazarında tercih ettiği Exynos işlemci ile gelirken Galaxy S10 Lite ise istisna olarak Snapdragon 855 işlemciyle geliyor. Güçlü bir işlemciye sahip olan cihaz, bununla birlikte 8 GB RAM desteğine sahip. Bu özellikleri ile AnTuTu Bencmark tesinde 467 bin puan alan model son dönemde çıkan rakiplerinden ayrılmayı başarıyor.

Galaxy S10 Lite’ın tasarımı serinin diğer modellerinden ayrılarak farklı bir çizgide ilerliyor. Arka kameranın yeri değiştirilerek köşeye yerleştirildiği modelde ön tarafta ise ekranda ortalanan kamerasıyla Infinity-O ekran tasarımını görüyoruz. Cihazın arka yüzü kaplaması da serinin diğer modelleri gibi cam malzeme değil. Ancak Samsung’a göre cam ve plastik malzemenin alaşımı kullanıldığı için cam kalitesini aratmıyor. Cihaz keskin ve çıkıntılı yüzeylere sahip olmadığı için elde tutuşu gayet rahat.

Cihazın sağ kenarında ses ve güç butonları bulunurken sol tarafta ise SIM girişi yer alıyor. Cihaz çift SIM kart desteğiyle geliyor, ancak microSD kart kullanmak istiyorsanız ikinci SIM kartı takılamıyor. Alt tarafta ise USB-C portu ile stereo olmayan tek taraflı hoparlör yer alıyor. Modelde 3.5 mm kulaklık girişi ise diğer S10’larda bulunmasına rağmen yer almıyor. Öte yandan cihazın kutusundan çıkan USB kablosunun her iki ucu da USB-C formunda. Yani bilgisayarınızda USB-C çıkışı yoksa cihazı bağlamak için dönüştürücü kullanmanız gerekiyor.

Samsung her yeni modelinde ekran kalitesine önem veriyor ve Galaxy S10 Lite’da da bu durum beklenildiği üzere değişmemiş. S10 serisinde Dynamic AMOLED kullanan Samsung, S10 Lite’ta ise Super AMOLED Plus panel kullanmış. HDR10+ sertifikasına sahip olan ekran, daha parlak ve canlı bir deneyim yaşatmayı başarıyor. 1080×2400 piksel çözünürlüğe sahip 6.7 inç büyüklüğündeki ekranın piksel yoğunluğu da hiç fena değil: 394 ppi.

Cihazın arka tarafında üçlü kamera sistemi yer alıyor. 48 MP çözünürlüğündeki ana kamerada faz algılamalı lazer otofokus bulunuyor. Telefoto kameranın kaldırıldığı S10 Lite’ta bunun yerine makro kamera yer alıyor. 5MP olan makro kamera ile 5cm’a kadar iyi sonuçlar üretilebiliyor. Telefonun üçüncü kamerası ise geniş açılı fotoğraflar çekebiliyor. Ön tarafta ise 32 MP çözünürlüğünde, 25mmlik, 0.8 mikrometrelik sensör bulunuyor. Hem arka hem ön kamera 4k video kaydında başarılı bir sonuç elde ediyor.

4500 TL fiyat etiketi ile satılan Galaxy S10 Lite, amiral gemisi işlemcisi ve üst düzey özellikleri ile iyi bir tercih olmayı başarıyor.

Artılar:

Şahane pil ömrü

Fiyat/performans

Amiral gemisi kalitesinde ekran

Tasarım

Gün ışığında selfie çekim kalitesi

Kullanışlı ultra geniş açılı kamera

Makro kamera

Hızlı şarj

Arayüz kullanımı

Eksiler:

Samsung DeX desteği yok

Suya ve toza karşı dayanıklı değil

Kablosuz şarj yok

3.5 mm kulaklık girişi & stereo hoparlör yok

45W şarj cihazı ayrı olarak satılıyor


 

Exit mobile version