Samsung Galaxy A51

Samsung, Galaxy A51’i kısa süre önce Türkiye satışa sunmuştu. Bunun beraberinde test merkezimize ulaştırılan akıllı telefonu, tüm detayları ile inceledik. 2019’un sonuna doğru duyurulan 6.5 inç ekranlı modelde genel itibarıyla zarif ölçüler söz konusu. 172 gramlık ağırlık, benzer ekran büyüklüğüne sahip birçok modele göre daha düşük. Mobilite açısından kullanımı zorlaştıran herhangi bir öğe bulunmuyor. Tam ekran akıllı telefonda yandaki tuşlara erişim zor değil. Arkadaki kamera sistemi de dışa doğru yoğun bir çıkıntıya sahip olmadığı için cebinizdeki konforu etkilemiyor.

Galaxy A51 uçtan uca Süper AMOLED Sonsuz-O Ekrana sahip. Geniş ve etkileyici bir deneyim sunan 1080 x 2400 çözünürlüklü 6.5 inç boyutundaki ekranıyla en sevdiğiniz dizileri izleyebilir ve oyunlarınızı Samsung’un en büyük mobil ekranlarından birinde oynayabilirsiniz. Kılcal çizilmelere karşı dayanıklı ekranda dokunmatik hassasiyeti de son derece iyi.

Cihazın arkasındaki 4’lü kamera sistemi oldukça iddialı. Sistemde 48 + 12 + 5 + 5 MP çözünürlüklü lensler var. Bu dizilimde her bir kamera geniş açı, makro, derinlik gibi işlevlerde performans sunuyor. LED flaş mevcut. HDR özelliği unutulmamış. Ayrıca 2160p video kaydı gerçekleştirilebiliyor. Önde de 32 MP’lik selfie kamerası tatmin edici sonuçlar sergiliyor.

Akıllı özelliklerle güçlendirilmiş bir ana kamera, Ultra Geniş Açı, Makro ve Derinlik Kameraları ile Galaxy A51 modeli, anı yakalamanıza olanak tanıyor. Akıllı telefonda bulunan 48 megapiksel kamera, gündüz veya gece fark etmeksizin kaliteli fotoğraf çekmenizi sağlıyor. Ultra Geniş Açılı Kamera, 123 derece açılı bir merceğe sahip. Akıllı seçim işlevi, gerekli gördüğünde Geniş Açı ile çekim özelliğini öneriyor ve bu özelliği sizin için otomatik olarak açıyor.

Cihaz, 10nm mimarisiyle geliştirilen Exynos 9611 işlemcisiyle geliyor. Söz konusu işlemci sunduğu yüksek saat hızları sayesinde size performans ve düşük bekleme süreleri vadediyor. Aynı anda birden fazla işlem veya zorlu uygulama süreçlerinde takılmalar yaşamadık. Ek olarak stabil ve iyi bir deneyim ile karşılaştık. Mali G72 grafik işlemcisi de cihazın Exynos işlemcisi ile uyum içinde.

Depolama-RAM argümanları ise cihazın temel sınıflandırmalarına işaret ediyor. 64 GB modelde 4GB RAM var. 128GB modeli tercih ederseniz 4, 6 veya 8 GB RAM’li modeli tercih edebilirsiniz. Burada eğer oyunla aranız iyiyse 6 veya 8 GB’li alternatifler ideal. Standart kullanımda ise baz modeli öneririz. 4000 mAh pil kapasitesiyle geldiğini de belirtelim. Hızlı şarj desteği ile kısa sürede şarj edilebiliyor.

En yeni WiFi standardı, güncel Bluetooth standardı, Wi-Fi Direct, Hotspot gibi yaygın özellikler bağlantı tarafında öne çıkanlar. Akıllı telefonda 3.5 mm jack’ı var ve kutu içeriğindeki kulaklık da tatmin edici. İlginç bir ekstra olarak FM radyo da cihazda yer alıyor. Bu sayede internet erişimi olmasa dahi radyo dinleyebiliyorsunuz.

Son olarak güvenlik çözümü Knox da cihazda önyüklü şekilde geliyor. Knox ile erişimi sınırlandırdığınız bir alanda doküman, vb. depolayabiliyorsunuz.


 

Exit mobile version