Samsung Android 13 ve One UI 5.0 Alacak Bazı Telefonlar

Samsung'un Android 13 ve One UI 5.0 genel beta testi Temmuz ayına kadar başlayabilir. İşte güncellemeyi ilk alacak bazı Samsung telefonları...

Android 13 ve One UI 5.0 güncellemesi alacak bazı Samsung telefonları belli oldu. Google’dan Android 13 geliştirici önizlemeleri, yaklaşık birkaç ay önce yayına girdi, ancak Samsung, yaklaşmakta olan güncellemeye dayalı olarak henüz herhangi bir önizleme derlemesi yayınlamadı.

Gelen bilgilere göre Koreli teknoloji devinin önümüzdeki üç ila dört ay içinde Android 13 ve One UI 5.0 açık beta testine başlamaya hazırlandığını duyuyoruz.

Sammobile’ın haberine göre, Samsung’un Temmuz ayına kadar Android 13 ve beraberindeki One UI 5.0 güncellemesi için açık beta test aşamasını başlatabileceğini söylüyor. Bu, beta testçilerine ve şirkete, 2022’nin sonunda veya 2023’ün başlarında, yakın geçmiş herhangi bir gösterge varsa, yeni bellenimi halka açık olarak yayınlamak için bolca zaman verecektir.

Açıkçası, planlar değişebilir. Açık beta için geçici zaman çerçevesi de iyi veya kötü yönde değişebilir. Ancak şimdilik, Samsung’un yaz ortasında Android 13 ve One UI 5.0 için test aşamalarına girmeyi hedeflediğini duyuyoruz.

İşte Android 13 ve One UI 5.0 Alması Beklenen Samsung Cihazları

Düzinelerce Galaxy cihazı – hem akıllı telefonlar hem de tabletler – betadan çıktıktan sonra yaklaşan genel Android 13 ve One UI 5.0 güncellemesi için uygundur. Her zamanki gibi, daha yeni, üst düzey cihazlar diğerlerine göre önceliğe sahip olacak. Bu nedenle Android 13’ü alan ilk Galaxy telefonları Galaxy S22 ve/veya Galaxy Z Fold 4 ve Flip 4 olabilir.

Şirketin, One UI 5.0 ile paralel olarak yaklaşmakta olan katlanabilir telefonları için One UI 4.1.1’i de geliştirdiğini hatırlatmakta fayda var. Bununla birlikte, One UI 4.1.1, daha yaygın olarak bulunacak olan One UI 5.0’ın aksine, muhtemelen birkaç cihaza özel kalacaktır. Her iki durumda da, beta sürümlerini saymazsak, One UI 4.1.1 piyasaya ilk olarak çıkacak.

Samsung, yalnızca yazılım güncelleme taahhütleriyle yüksek notu belirlemekle kalmadı, aynı zamanda Android güncellemelerini cihazlarına neredeyse herkesten daha hızlı bir şekilde almayı başardı. Pixel telefonlarla ilk günden kimse güncellemeleri bırakmayacak olsa da, özellikle TouchWiz günlerine kıyasla fark belirgin şekilde azaldı. Samsung, önemli bir yeni Android ve One UI sürümü yayınlamadan önce, birkaç aylık test görme eğilimindeyiz ve geçen yıl Android 12 ile One UI 4 için Samsung beta programını Eylül ayında başlattı. Şirketin bu yıl daha da iyisini yapmayı planladığı ve Temmuz ayına kadar ilk Android 13 tabanlı One UI 5 beta sürümünü yayınlayabileceği bildiriliyor.

Exit mobile version