Samsung ilk 15,6 inç 4K OLED ekranı tanıttı!

4k oled laptop

Uzun zamandır sabırsızca beklediğimiz yüksek çözünürlüklü ve kaliteli laptop ekranı sonunda geldi. 4K OLED ekran, CES 2019’da Samsung tarafından tanıtıldı. HP ve Dell laptoplarda ortaya çıkan bu ekranlar, 15,6 inç boyuta sahip ve harika renk üretimini açık alanda iyi görünürlükle birleştiriyor. Samsung Display firmasının pazarlama direktörü Yoon Jae-nam’ın açıklamasına göre bu paneller HDR özelliği de sunacak.

OLED ekranların en açık avantajı olan her pikseldeki aydınlatma, siyahların tam olarak siyah olmasını sağlıyor. Bu paneller Samsung’un açıklamasına göre 600 nitlik parlaklık değerlerine de ulaşabiliyor. 4K OLED laptop ekranları ayrıca DCI-P3 renk yelpazesinin tamamını 34 milyon renk ile kapsıyor. Bu cihazlar laptopların pil ömrünü de uzatacak zira LCD rakiplerine kıyasla çok daha az enerji tüketiyorlar. Bonus ise panellerin daha hafif olması.

OLED ekranlar her ne kadar güzel özelliklere sahip olsa da kendi problemleri de yok değil. Bu problemlerden en çok dikkat çekenleri şimdilik ekran yanması ve kullanım ömrüyle ilgili.

Samsung açıklamasına göre 2019 Şubat’ta panellerin üretimine başlayacak. Buna karşılık Dell XPS 15, Alienware m15 ve G15 Mart’tan itibaren bu ekranlarla gelecek. HP ise Spectre x360 2’si 1 arada modellerine Temmuz ayından itibaren OLED ekranları yerleştirecek.

Exit mobile version