Şahane Cuma Alışveriş Haftasında Fırsat Avı Başlıyor!

İşte yılın beklenen zamanı geliyor! Black Friday ya da Türkiye’deki kullanımları ile Şahane Cuma veya Muhteşem Cuma, 1932’den günümüze kadar süregelen ve esasında ABD’de Şükran Günü (Thanksgiving Day) olarak bilinen bayramdan sonraki ilk Cuma gününe verilen isimdir. Dolayısıyla ABD için yerelden küresel hale gelen ‘bayram tadında’ bir gündür. Özelliği ise her yıl bu tarihte büyük indirimlerin sunulması. Mağazaların erken saatlerde açıldığı Black Friday’de aynı zamanda geç kapanma gibi bir tür ritüel halini alan süreç söz konusu. Dalga dalga tüm dünyada etkisini gösteren, ülkemizde de her yıl gerek mağazalar gerekse e-ticaret platformlarında inanması güç indirim ve kampanyalara sahne olan Black Friday için ‘alışveriş bayramı’ demek yanlış olmaz.

2020 yılı için Şahane Cuma hangi gün?

İşte beklenen sorunun yanıtı; 2020 yılı için Şahane Cuma, 27 Kasım Cuma günü itibarıyla gerçekleşecek. Bu tarih, sürprizler ve inanılmaz indirimlerle yüzleri güldürecek. Evet, biz de indirimlere bayılırız!

27 Kasım tarihi ve öncesindeki günler, tüketici elektroniği başta olmak üzere sektörde yoğun bir hareketliliğe sahne olacak. Alışverişler yapılacak, hem de yılın geri kalanına kıyasla bütçe dostu avantajlar eşliğinde.

27 Kasım öncesinde de sürpriz indirimler görülecek. Genelde Kasım ayının ikinci haftası itibarıyla büyük indirimlerle karşılaşmaya başlayacağız. Black Friday- Şahane Cuma- Muhteşem Cuma indirimleri, birçok mağaza için devam eden hafta sonunda da sürecek. Yani Kasım ayının sonu ve Aralık ayının başı arasındaki dönemde gerçek bir alışveriş şöleni yaşanacak.

27 Kasım indirimlerin ‘tavan yapacağı’ gün olacak. Bu nedenle tüm gözlerin çevrildiği 27 Kasım 2020’ye dikkat diyoruz!

Türkiye’de Şahane Cuma indirimleri ve kampanyalar

Küresel piyasaların her yerde aktif olması ve e-ihracat gibi yöntemlerin yaygınlaşması ile birlikte, ürünlere ulaşım da ciddi bir kolaylığa kavuştu. Şahane Cuma ile birlikte; ihtiyaç duyduğunuz teknolojik ürünlere belki de bugüne kadar asla göremeyeceğiniz uygun fiyatlarla sahip olabilirsiniz.

Şahane Cuma’nın öne çıkan bir diğer yönü de özellikle teknoloji perakendeciliğine dair birçok ürün için ‘seri-sonu’ fırsatlarla birlikte değerlendirilmesi. Dolayısıyla 2020 yılının başında çıkmış bir akıllı telefon, tablet, notebook, buzdolabı, TV, vb. ürün, hem seri sonu fiyatlandırma hem de Kara Cuma’ya özgün rekabetçi indirimlerle beraber akıl almaz mütevazı bütçelerle satın alınabilir. Bu nedenle fırsatlarla dolu Şahane Cuma dönemini iyi değerlendirmekte yarar var!

Bu ürünler kaçmaz!

MSI Bravo 17

MSI Bravo 17, hafif ve fırçalı alüminyum kasasının içerisinde barındırdığı, ince çerçeveli 17.3″ ekranı ile karşımıza çıkıyor. Bravo 17, en gelişmiş 7nm teknolojisine sahip AMD Ryzen işlemci ve Radeon RX grafiklerini bir araya getiriyor. FreeSync Premium teknolojisi oyunları yırtılmalar olmaksızın akıcı bir görüntü ile oynamanıza olanak tanırken yüksek çözünürlüklü ses donanımı size gerçek ve kayıpsız bir oyun deneyimi yaşatıyor. Cooler Boost 5 termal çözümü yüksek işlem gücü gerektiren görevlerde MSI Bravo 17’nin kararlılığını garantiliyor.

ViewSonic VX2758-2KP-MHD


ViewSonic VX2758-2KP-mhd, olağanüstü hız ve canlı renkler sağlayan 27” QHD IPS panele sahip 1ms 144Hz gaming monitördür. QHD çözünürlük ile % 93 NTSC ve %131 sRGB renk boyutu ile tasarlanmış bu monitör, sektörün renk standartlarını karşılayan ve hatta daha fazlasını sunan ekran içerikleri görüntüler sunar bu özelliği ile hem gaming hem de tasarım işlerinin bir arada yürümesi için etkileyici bir çözüm sunuyor. 144Hz yenileme hızı, 1ms MPRT tepki süresi ve Adaptive Sync desteği ile VX2758-2KP-mhd, eşsiz bir ekran kalitesi ve hızını da beraberinde getiriyor.

Zyxel WAH7601 LTE Taşınabilir Router

En iyi taşınabilir 4G/LTE router’lardan biri olan Zyxel WAH7601, aynı anda 10 cihaza kadar internet bağlantısı sunabiliyor. Router, microSD kart desteği sayesinde doküman, fotoğraf ve müzik arşivini de farklı cihazlarla kolayca paylaşabiliyor. 300 Mbps’ye kadar kablosuz ağ ve 150 Mbps’ye kadar mobil internet bağlantısına ulaşabilen Zyxel WAH7601, ufak boyutlarıyla çantada, hatta cepte bile kolayca taşınarak her yere götürülebiliyor. Tek şarjla 8 saate kadar kullanılabilen router, “tak çalıştır” tasarımı sayesinde SIM kart takıldıktan sonra, hiçbir ek ayar yapmaya gerek olmadan kullanılabiliyor.

Epson EcoTank M1170

Epson’un tek renkli yazıcısı M1170, yoğun baskı ihtiyacı olan herkes için ideal çözüm. EcoTank sayesinde, tek renkli lazer yazıcılara kıyasla üç yılda yüzde 50’ye varan oranda tasarruf imkânı sunan M1170, ürünle birlikte verilen mürekkep şişelerini kullanarak tekrar tekrar doldurabileceğiniz büyük bir mürekkep deposuna da sahip.

ASUS ProArt PA90 Mini PC

ASUS Mini PC ProArt PA90, profesyonel içerik üretimi için ideal çözüm. 9. Nesil Intel Core işlemciler ve NVIDIA Quadro ekran kartlarıyla donatılan model, kavisli ve şık tasarımıyla tüm yaratıcı çalışma ortamlarına mükemmel uyum sağlıyor. Fotoğraf ve video düzenleme ile mimarlık, mühendislik ve üretim işlerindeki bilgisayar destekli tasarım (CAD) için mükemmel olan NVIDIA Quadro ekran kartları medya ve eğlence için de harika performans sunuyor. Yüksek depolama kapasitesi sunan PA90, yüksek bellek verimi ve ağır iş yüklerinde hızlı okuma ve yazma performansı için Intel Optane ve 64 GB’a kadar DDR4 bellek desteğine sahip olmasıyla göz dolduruyor.

ViewSonic VG2448

ViewSonic VG2448 24″ FHD IPS paneli ve ileri seviye ergonomik özellikleri ile tam bir ev-ofis monitör çözümü olarak karşımıza çıkıyor. IPS teknolojisi ve Full HD çözünürlüğü ile VG2448 geniş görüş açısı ve net görüntü kalitesi sunmanın yanı sıra ileri seviye ergonomik özellikleri çift yönlü pivot, yükseklik ayarı, 40 derece öne eğilme gibi ayarlanabilen yüksek konfor sunan VG2448 sınıfının ötesinde çözümler ile birlikte geliyor. Çevreye duyarlı ambalajın yanında kutudan çıkar çıkmaz kolay kuruluma izin veren ayaklığı da farklı bir çözüm getiriyor. Cloud client uyumlu yuva tasarım ve kablo yönetimi sunan VG2448, özellikle cloud tabanlı çalışan kurumlar için yerden tasarruf ederken daha esnek bir kullanım imkânı da sunuyor.

Zyxel VMG3625 T50B AC1200 Modem/Router

Zyxel’in VMG3625 T50B modemi, 1200 Mbps ağ hızı sunan çift bantlı kablosuz 802.11ac desteği kadar USB, Gigabit Ethernet yuvaları ve hem VDSL2 hem de ADSL2+ internet bağlantılarını desteklemesiyle hem evde hem de ofisteki tüm cihazlar için ideal bir çözüm sunuyor. Cihazdaki QoS ayarları ile son dönemde yaygınlaşan uzaktan eğitim uygulamaları kadar yine internet tabanlı videolar izlediğimiz popüler servislerin de önceliklendirmesini yapabilmek mümkün. Ayrıca, MU-MIMO ve Beamforming gibi performans artıran kablosuz bağlantı özellikleriyle hem videoları hem de oyun keyfini kesintiye uğratmadan çalışabiliyor.

MSI Modern 14

MSI Modern 14, evden çalışanlar ve öğrenciler için kompakt yapıda ve oldukça kullanışlı bir model. Rakiplerine kıyasla yüksek ekran çerçeve oranına sahip olan MSI Modern 14, soğutma tarafında 2 adet fan ve 3 adet soğutma borusuna sahip. Günlük kullanım için oldukça uygun olan Modern 14, içerisinde barındırmış olduğu 50Wh Li-po bataryası sayesinde, 10 saate varan taşınabilir üretkenlik sunarken taşınabilirliğin getirmiş olduğu negatif etkilere karşı güvenilirlik ve dayanıklılık için MIL-STD 810G askeri standartlarına sahip.

DJI Mavic Air 2

Muhteşem Cuma’nın öne çıkacak ‘uçan’ yıldızları arasında yer almasını beklediğimiz DJI Mavic Air 2, gerçekten tam anlamıyla çarpıcı bir teknik başarı. Çoğu insan için ihtiyaç duydukları tek uçan kamera gibi görünebilecek inanılmaz yetenekli bir drone. Ön, aşağı ve arkaya bakan uzaklık sensörleri ile bu iddialı drone, sadece pilotu uyarmakla kalmayıp, aynı zamanda gerekirse bir duvar veya ağaçtan kaçınmak için otomatik rota da çizebiliyor. Mavic Air 2, orijinal Mavic Air’den çok daha uzun uçuş süresi (34 dakika) ve daha iyi menzil de sunuyor.

TP-Link Deco P9

Mesh WiFi ile powerline teknolojisini birleştiren hibrid bir ürün olan Deco P9, özellikle geniş evler için ideal çözüm. Powerline teknolojisi sayesinde bu tür engeller de kolayca aşılarak çok daha güçlü bir Mesh WiFi sistemi oluşturuluyor. Elektrik hattını internet hattı haline getirmeyi sağlayan powerline teknolojisi sayesinde Mesh WiFi ağını priz olan her noktaya, duvar, mesafe sorunu olmadan taşımayı sağlayan Deco P9, hızlı, istikrarlı ve her yerde Mesh WiFi oluşturuyor. AC1200 Mesh WiFi gücüne ek olarak powerline teknolojisi ile AV1000 bağlantı hızı da eklendiğinden, diğer Mesh WiFi sistemlerine oranla çok daha güçlü ve hızlı bir ağ elde ediliyor.

Anker PowerPort III Nano

Gündelik hayatta birden fazla mobil cihaz kullanımı da yaygınlaşırken, hızlı şarj ve cihaz uyumluluğu da teknolojik ihtiyaç haline geliyor. Anker’in PowerPort III Nano adlı yeni şarj cihazı, 20 Watt çıkış gücü ile aralarında iPhone 12 serisinin de olduğu Apple telefonları 3 kat hızlı şekilde, diğer amiral gemisi akıllı telefon modellerini, tabletleri, akıllı saat ve cihazları da kısa sürede şarj ediyor. 18 Watt’lık standart iPhone şarj aletinden yüzde 50 daha ufak boyutta oluşuyla hem çantada ya da cepte hem de prizde yer kaplamaması da Nano’yu iPhone şarjı için ideal bir seçenek getiriyor.

TV satın almanın tam zamanı!

TV satın almanın altın kuralını açıklıyoruz: Şahane Cuma! Tüm dönem boyunca eşine az rastlanır TV indirimleri ile karşı karşıya olacaksınız. Önceki yıllarda TV tarafındaki rekabetin çarpıcı bir sonucu olarak birçok model deyim yerindeyse ‘kapış kapış’ satın alındı. Süper-fiyatlar sayesinde TV satışlarının patlama yapacağı Şahane Cuma zamanından siz de en karlı şekilde çıkabilirsiniz.

  Akıllı telefonlarda süper indirimler!

Akıllı telefon satın almayı mı düşünüyorsunuz… İşte fırsat, Kasım ayının sonu, 27 Kasım ve ertesi günlerden birinde uzun süredir beklediğiniz indirimlerle karşılaşacaksınız. Kesinlikle karşılaşacaksınız! Samsung, Apple, Huawei, Xiaomi, Oppo, Honor, Sony, LG, Vestel, General Mobile ve diğer tüm üreticilerin akıllı telefonları için akıl almaz indirimlere sahne olacak Black Friday! İyi alışverişler.

iPhone 12’ye ‘şok edici fiyatlar’ geliyor

Herhangi bir anda çok sayıda harika akıllı telefon seçeneği mevcut. Bu yüzden mutlak en iyi olanı seçmeye çalışıyorsanız, bunların hepsini sıralamak zor olabilir. Sizler için Black Friday ile alabileceğiniz en uygun telefonlardan bir tanesinden bahsedeceğiz. Evet, kendisi yeni çıkmasına rağmen tüm piyasalarda geniş yankı uyandırmayı başardı. iPhone 12 gibi bir canavardan bahsediyoruz elbette. iPhone 12, şık tasarım, güçlü işlemci, kablosuz şarj, yeni nesil FaceID sistemi, ön kamera ve iddialı arka kamera sistemine sahip ve fiyat olarak çok daha uygun şekilde gelebilir.

Beyaz eşya ve küçük ev aletleri fırsatları

Beyaz eşyalar da indirimlerden etkilenecek. Kimi buzdolabı ve fırınlarda yüzde 50’lere varan indirimlerle karşılaşabilirsiniz. Yüzde 20-30 indirim bandına kesin olarak hazır olun. Bu kapsamda taksit avantajları da gündeme gelebilir. Şahane Cuma dönemini genel itibarıyla küçük ev aletleri ve beyaz eşya segmentlerinde de fiyat/kampanya bağlamında çok avantajlı şekilde deneyimlemeniz mümkün.

Aksesuarlarda ‘dayanılmaz’ fiyatlar!

Mini hoparlörler, taşınabilir şarj üniteleri, mouse’lar, kulaklıklar, çeşitli kablolar… Aksesuarların altın dönemine hazır olun! Şahane Cuma boyunca farklı ürün kategorilerine yönelik sepete atacağınız aksesuarlar dayanılmaz fiyatları ile size göz kırpacak

Teknolojiye dair her şey indirimde!

Genel itibarıyla Black Friday demek ‘indirim’ demek. Kategori bağımsız şekilde teknolojiye dair hemen her şey çarpıcı fiyatlarla sunulacak. Bu arada Black Friday’in hemen ardından 30 Kasım’da gelecek Cyber Monday (yani Siber Pazartesi) de kampanyalı fiyatların söz konusu olacağı bir diğer fırsat günü olacak. Ancak daha önceki yıllardan hatırladığımız kadarıyla birçok ‘star’ ürün için stokların Şahane Cuma’da tükenebildiğine tanıklık edildi. Bu yüzden siz siz olun Şahane Cuma’ya odaklanın.
Herkese muhteşem alışverişler diliyoruz!

Şahane Cuma demek e-ticaret için ‘yoğun trafik’ demek

Teknoloji meraklıları Şahane Cuma indirimlerini kaçırmıyor! Bu nedenle e-ticaret odağındaki web sitelerinde yoğun trafik yaşanıyor. Bu durumun bir sonucu olarak zaman zaman web sitelerinde aksaklıklar görülebilir, moralinizi bozmadan indirimleri takip etmeye ve alışverişe devam ediniz diyoruz. Avantajlı fiyatlar ve indirimler için gerçekleştirilen duyuruları takip etmek de büyük önem taşıyor.

Konsept bayramı!

Şahane Cuma, Türkiye’nin A’dan Z’ye tüm perakendecileri ve e-ticaret platformları açısından ilgi çekici konseptlere sahne oluyor. Bu noktada örneğin MediaMarkt’ın ‘Keyfine Bak’ konsepti, Trendyol’un ‘Efsane Günler’i, Hepsi Burada’nın Cem Yılmaz reklamları ile desteklediği ‘Efsane Başlıyor’u ve diğer birçok markanın çılgın reklam fikirleri öne çıkıyor. Bu arada e-ticaret sitelerini alışveriş dönemleri yaklaşırken sıklıkla ziyaret ederek çeşitli indirim kuponları ya da hediye çeklerine de sahip olabiliyorsunuz.

Ziyaretler öyle bir artıyor ki!

Şahane Cuma günlerinde e-ticarette sayfa ziyaretleri ortalama olarak en az yüzde 100 oranında artarken fiziksel mağazalarda da ziyaretçi sayıları yüzde 50’ye varan oranlarda daha fazla kaydediliyor…

27 Kasım indirimlerin ‘tavan yapacağı’ gün olacak. Bu nedenle tüm gözlerin çevrildiği 27 Kasım 2020’ye dikkat diyoruz!

27 Kasım akşamında olası aksaklıklar ve çözümü

27 Kasım akşamında indirimler büyük olasılıkla tavan yapacak. Bu nedenle özellikle e-ticaret sitelerinde yoğunluktan kaynaklı aksaklıklar görülebilir. Bu yüzden saygın mağazalarda alışveriş yapabilir veya güçlü teknik altyapıya sahip olduğu için web sitesini tercih edebilirsiniz.

Bir öneri:

Black Friday’de güvenli alışverişe yönelik ipuçları, derinlemesine makaleler ve haberler için BilgiGuvende.com web sitesini ziyaret edebilirsiniz.


 

Exit mobile version