Rüzgarla Dans Eden En İyi 5 Cabrio

Günlük dilde üstü açık araba olarak bilinen cabrio’lar; açılıp kapanabilen tavanlı, bütünü ile indirilebilir cam fonksiyonuna sahip, iki ya da dört kapıdan oluşan karoser tipi binek otomobillerdir. Özellikle Avrupa’da yoğun ilgiye sahip olan cabrio tipi araçlar, tavan dizaynı yönünden kendi içinde iki sınıfa ayrılır: Tenteden oluşturulan ‘softtop’ modeli, bu sınıfların ilki ve tüketiciler tarafından en fazla ilgi görendir. Metalden oluşturulan ‘hardtop’ modeli ise, softtop kadar rağbet görmese de şıklığı ile dikkat çeker.

İşte karşınızda sizin için derlediğimiz yılın en iyi cabrio otomobilleri:

1) Porsche 718 Boxster

Bir Porsche klasiği. 718 modeliyle spor otomobil kategorisinde sıçrama yapan Porsche 718 Boxster’ın özelliklerine birlikte göz atalım. 4.379 mm uzunluğa ve 2.475 mm aks mesafesine sahip araçta 4 silindirli 1.988 cm³ hacme sahip 380 Nm tork üretebilen 300 PS bir motor bulunuyor. Göz alıcı tasarımının yanında önde ve arkada dört pistonlu monoblok sabit kaliperler, içten havalandırmalı, çapraz delikli, önde 330 mm, arkada 299 mm çaplı diskler, siyah renkli kaliper frenlere sahip otomobilin direksiyonunda ise değişken oranlı ve titreşim üreticili elektromanyetik servo ünitesi bulunuyor. 0-100 km hızlanma süresi ise 5,1 saniye.

2) BMW Z4

 

Tek kelimeyle benzersiz. Kendisini şekilde tanımlayan BMW’nin yeni modeli Z4 tasarımıyla gerçekten göz dolduruyor. Yeni BMW Z4 First Edition üstü açık sürüş keyfine yeni bir boyut kazandırıyor. Araçta bulunan M TwinPower Turbo motor ünitesi 340 beygirlik güç sunuyor. Sıralı 6 silindirli benzinli motor, spor şanzıman, M Spor fren ve M Spor diferansiyel sürüş deneyimini saniyeler içinde yeni zirvelere taşıyor. Yeni BMW Z4 First Edition her viraj döndüğünde hızlanması, gücü ve hassasiyetiyle farkını göstermekte. Edition modeli 0’dan 100 kilometre hıza yalnızca 4,6 saniyede ulaşırken sert süspansiyon, doğrudan direksiyon ve düşük ağırlık sayesinde eşsiz sürüş keyfini sportif bir ilhama dönüştürüyor.

3) Audi TT Roadster

Audi TT, spor otomobil DNA’sına sahip bir araç. Araç yeni quattro sürekli dört tekerlekten çekiş sistemiyle donatılmış. Standart olarak sunulan bu sistem arka kısım ağırlıklı. Dinamik sürüşü daha da kontrollü hâle getiriyor. Dört oval egzoz borusu gibi S’e özgü ögeler aracın kolayca tanınmasını sağlıyor. Tahrik sisteminin yanı sıra kumandalar ve ekranların (Audi sanal kokpit dâhil) tasarımında kullanılan yenilikçi teknolojiler aracı rakiplerinden ayırıyor. 2019 TT Roadster’ın tavanını açmak, güçlü tasarımını ortaya çıkarıyor. Standart tam LED farlar, akustik katlanır tavan, 18 inç jantlar ve Singleframe ızgara, içindeki spor mirasının tam resmini yansıtıyor.  228 beygir gücüne sahip Audi TT Roadster 0-100 km hızlanmasını 5,5 saniyede tamamlıyor.

4) Mercedes E-Class Cabriolet

Mercedes-Benz Intelligent Drive (akıllı sürüş), E-Serisi Cabriolet’nin nefes kesici zarafeti, üstü açık sürüş keyfini en yüksek konforla deneyimlemek. Bunlar Mercedes E-Class Cabriolet’in bize ilk etapta vadettiği özellikler. İster trafiğin yoğun olduğu saatte ister uzun gece sürüşlerinde ister bilmediğiniz yollarda olsun, E-Serisi Cabriolet’iniz tam da stresli durumlarda üzerinizdeki yükü belirgin şekilde hafifletiyor. Yorgun bir günün ardından size enerjinizi sağlaması için akıllı sürüşün keyfini çıkarabilirsiniz. 1.991 ccm motor hacmine sahip araç tam 299 beygir gücünde, 0-100 km hızlanması ise 6,1 saniye.

5) Mini Convertible

En yeni MINI Convertible, en yeni performans mühendisliği, daha geniş, üst düzey bir iç mekân ve- her zaman olduğu gibi- sınırsız tavan boşluğu ile selefinden çok daha ötede. Twinpower turbo motor, steptronik otomatik şanzıman, birbirinden bağımsız dört süspansiyon ve üç sürüş modu. Tasarımıyla hitap ettiği kitlenin göz bebeği durumunda olan Mini Convertible içinde 189 beygir gücüne sahip 207 Nm tork üreten bir motora sahip. 0-100 km hızlanması ise sadece 6,7 saniye.


Bu yazı, Newtech dergisinin Ağustos sayısından alınmıştır.

Exit mobile version