Rust: Console Edition ilkbaharda çıkıyor

Uzun süredir PC’ye özel zanaat / hayatta kalma oyunu Rust Console Edition, nihayet bu baharda Xbox One ve PS4‘e geliyor. Yaklaşık 10 yıl önce piyasaya sürülmesine rağmen, Rust geçen yıl büyük ölçüde yeniden canlandı ve oyuncu sayısında çarpıcı bir artış gösterdi. Bu, daha önce duyurulan Rust Konsol Sürümü için talebi aniden yeniledi – neyse ki, konsol oyuncuları hayranlarının onu oynamak için uzun süre beklemesi gerekmeyecek.

BenQ GV1 Mini Projektör İnceleme

Rust her zaman özel bir oyuncu tabanına sahipti ve ilk piyasaya çıktığında çılgınca popülerdi. Ancak, o zamanlar DayZ gibi rakip türler tarafından aşıldı ve gölgede kaldı. Birkaç yıl sonra Rust, Twitch’teki en popüler oyunlardan biri haline geldiğinde ani bir patlama yaşadı. Bu, başlığa daha da fazla göz attı ve oyunun bir haftada bir milyon dolardan fazla kazanmasına yol açtı. Bu, standart bir AAA oyunu için çok fazla görünmeyebilir, ancak on yıl önce piyasaya sürülen bir indie için etkileyici bir başarı.

RUST CONSOLE EDITION GERİYE DÖNÜK UYUMLULUKLA OYNANABİLECEK

Bu popülerlik dalgalanması, konsol versiyonlarının daha geç değil, bir an önce kapıdan çıkarılmasına yardımcı oldu. Double Eleven’a göre Rust Console Edition, Xbox One ve PS4’te 2021 Baharında piyasaya sürülecek. Şu anda duyurulan yerel PS5 veya Xbox Series X / s sürümleri olmasa da, muhtemelen geriye dönük uyumluluk ile oynanabilir olacak. Bu konsol bağlantı noktaları Rust’un orijinal geliştiricisi Facepunch Studios tarafından yapılmıyor, bunun yerine bağımsız geliştirici ve yayıncı Double Eleven tarafından kullanılıyor.

Önümüzdeki birkaç hafta boyunca, lansmandan önce 100 oyunculu sunucuları için her şeyin yolunda gitmesini sağlayacak bir Rust beta sürümü devam edecek. Beta şu anda katılımcılarını sınırlıyor, ancak önümüzdeki haftalarda daha fazla açılacak. Beta, katılan oyuncuların ifşa etmeme anlaşmaları imzalaması gerektiğinden, büyük ölçüde gizli tutuluyor.

Rust’un kullandığı şu anki yükseliş göz önüne alındığında, yaklaşan konsol bağlantı noktalarının satışlarını ve popülerliğini daha da artırabileceğini hayal etmek zor değil. Bu, hayranların yıllardır konsollarda görmeyi umduğu bir oyun ve mümkün olan en iyi zamanda geliyor olabilir. Bununla birlikte, bu sürümlerin başarısı, oyunun PC sürümü kadar kararlı ve iyi desteklenip desteklenmediğine bağlı olacaktır. Henüz somut bir çıkış tarihi olmadığı için, beta sırasında ele alınması gereken birkaç şey hala değişiyor olabilir.

Exit mobile version