Romantik Anime Filmleri: Aşk Konulu En İyi Animeler

Romantik anime filmleri arıyor ama bir türlü hoşunuza gidecek o filmi bulamıyor musunuz? Bu filmlere göz atmayı deneyin.

Romantik Anime Filmleri

Romantik anime filmleri, fantastik ve bilim kurgu türlerine sahip anime yapımlarından daha çok izlenir. Bir anime hayranı olarak siz de romantizm türündeki animeleri diğer türdeki animelerden daha çok seviyor olabilirsiniz.

İzlenebilecek çok sayıda aşk konulu anime olsa da aşkın her hâlini en iyi şekilde aktaran sayılı film bulunuyor. Bu filmleri hangi filmlerin oluşturduğunu merak ediyorsanız tamamına aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.

Romantik Anime Filmleri Listesi

Romantizm sevenlerin izleyebileceği aşk konulu anime filmleri arasında öne çıkan filmler bunlardan oluşuyor. Gelin, bu filmlere daha yakından bakalım.

The Garden of Words

Filmin ismi sizi yanıltmasın. Filmde çok az kelime kullanılıyor ama buna rağmen çok şey anlatılıyor. Bu muhteşem anime filminde günlük hayatın yorucu tarafından kaçan iki kişi bir bahçede denk gelip tanışıyor. İkisi de birbirlerinin hayatındaki boşluğu mutlu olmalarını sağlayacak şekilde dolduruyor.

The Wind Rises

Jiro Horikoshi’nin hayatını içeren kurgusal biyografi filminin ana konusu aşk olmasa da aşka büyük ölçüde yer veriyor. Filmde Mitsubishi A6M savaş uçağını geliştirme hayalinin peşinden koşan Jiro’nun eşi Naoka Satomi ile arasındaki ilişkiye de yer veriliyor.

Voices of A Distant Star

Bilim kurgu ve romantizm türlerini harika bir şekilde harmanlayan bir yapım olan Voices of A Distant Star sadece 25 dakika uzunluğunda. Bu kadar kısa süre içinde sizi ağlama raddesine getirmesi muhtemel.

Film, 2046 yılında geçiyor. Dünya, uzaylıların istilasına uğruyor. Uzaylılara karşı misilleme yapmak için birkaç insan seçilir. Bunlardan biri de Mikako Nagamine’dir. Noboru’dan ayrılmak zorunda kalan Mikako, ayrılmadan önce iletişimde kalmaya devam edeceklerine dair birbirlerine söz verirler.

Ne var ki uzay aracı ile dünya arasındaki mesafe arttıkça birbirlerine ulaşmaları da o kadar imkânsız hâle gelir. Peki, ikilinin aşkı bu koşullara rağmen sürecek mi?

Zutto Mae kara Suki Deshita

Natsuki Enomoto sonunda uzun bir zamandır en yakın arkadaşı olan Yuu Setoguchi’ye olan aşkını itiraf etme cesaretini toplar ama buna kendi bile inanmaz. Bu nedenle önce kendini itirafa hazırlamaya çalışıyor.

Hal

Hal, belki de hayattaki en yakın arkadaşını uçak kazasında kaybeden Made Kurumi’nin hikâyesini merkezine alıyor. Korkutucu bir yalnızlığı yansıtarak izleyicileri karşılayan yapım, Kurumi için geliştirilen insansı robotun Hal’in Kurumi’nin içinde bulunduğu durumdan kurtarması amaçlanır.

Robot Hal sabırlıdır, Kurumi’ye sadık kalır. Kurumi’nin depresyondan kurtulması biraz zaman alsa da sonunda umut ışığı görülür. Ne var ki Hal’de göründüğünden çok daha fazlası vardır.

Exit mobile version