RME Babyface

RME markasının yeni çıkarmış olduğu ürünü BABYFACE ses kartı…
 

BABYFACE iyi bir convertor ve kompakt bir ses kartı arıyorsanız tam size göre. Ses kalitesi çok başarılı. Ses kartının tasarımı şık, içinden çıkan çantası hem güzel hem de iyi düşünülmüş, özellikle ses kartını mobil olarak kullanan arkadaşlar için…

BABYFACE bilgisayarınıza usb üzerinden bağlanabilen ve harici bir beslemeye gerek kalmadan çalışabilen bir kart . Giriş ve çıkışlarından bahsedecek olursak üzerinde 10 giriş, 12 çıkış bulunuyor. Bunlardan bahsedecek olursak, cihaz üzerinde 2 adet analog giriş , 4 analog çıkış , 1 adet SPDIF ve ADAT , 1 adet MIDI giriş ve çıkış , 2 adet dijital kontrollü mikrofon preamfisi , 1 adet hi-z enstrüman girişi mevcut.Bunun dışında cihaz ile beraber gelen 2 adet multicore kablo bulunuyor. Bu kablolarla ister RCA giriş , ya da balanslı XLR giriş çıkış yapılabliyor. İki adet olarak bulunan bu kablolar kullanım kolaylığı açısından çok daha rahat etmenizi sağlıyor. Zira bir yığın kablo karmaşasından kurtulmuş oluyorsunuz. Ses kartı ile RME”nin diğer cihazlarında olduğu gibi Total Mix programı da geliyor.
 

rme babyface
 

BABYFACE”in ortasında büyük bir control knob”u bulunuyor , bu knob sayesinde bütün giriş ve çıkışları ses seviyelerini ayarlamak mümkün . Ortada bulunan bu büyük knob sizi herhangi bir monitör control almaktan da ayrıca kurtarıyor. Bunun dışında cihaz üzerinde bulunan diğer iki buton ise Recall ve Select. Recall aslında biraz sizin cihazı ne şekilde kullandığınız ile alakalı çünkü bu buton sayesinde kendinize bir referans ses seviyesi oluşturup bunu tekrar geri çağırmanız mümkün. Farklı uygulama şekillerinde çok işinize yarayacak bir buton . Bunun dışında Select butonu sayesinde ise giriş , çıkış veya kulaklık çıkışlarından herhangi birini seçmenize olanak sağlıyor . Doğrusu üstünde bulunan bu kontrollerle bütün ses kartına olanak sağladığını hemen fark edeceksiniz. Bunun dışında ön panelde bulunan LED ekranda çıkış ya da giriş sinyalini çok net bir şekilde görebilirsiniz.

Gelelim BABYFACE”in bizim için önemli kısmına. Ses kartını ilk incelemeğe başladığımızda cihazın kalitesi kendini belli ediyor . Gerek boya kalitesi, gerek multicore kablo ve diğer aksesuarları olsun gerçekten çok kaliteli. Tabi BABYFACE”in en önemli kısmı ses kalitesi. Böyle kompakt cihazlarda belki de en zor kısım ses kalitesini korumak olur çünkü ufak bir alana sığdırmanız gereken birden fazla şey var. Fakat RME bu konuda da çok iyi bir iş çıkarmışa benziyor çünkü BABYFACE büyük ağabeylerinden hiç De geri kalacak bir kart değil, aksine yeri olmayan veya mobil çalışan prodüktörler için biçilmiş kaftan. Boyundan büyük işler yapıyor desek yeridir. Girişlerde ise preampları bence gayet yeterli seviyede. Evde kayıt alan arkadaşlar için çok yeterli olacağını düşünüyorum . Açıkçası giriş seviyesi bir mic preamp”ınız varsa ben BABYFACE”in daha iyi sonuç vereceğini düşünüyorum. Tabi ilerde A Class bir preamp ile ses kartını desteklerseniz daha iyi sonuçlar elde etmeniz mümkün. Ama yine üstündeki preamp size birçok giriş seviyesi ve orta kalite preamp”tan daha iyi sonuç verecektir. üzerinde bulunan totalmix sayesinde kendi dsp işlemcisi ile efekt vermeniz de mümkün. RME BABYFACE ülkemize BL müzik tarafından getiriliyor.

Satış fiyatı 599 EURO + KDV

 

Exit mobile version