Riot Games, Valorant’ta Sesli Konuşmaları Kaydedecek

Riot Games, son aldığı karara göre toksik oyuncuları engellemek için sesli sohbeti kaydedecek. League of Legends oyununun yapımcısı şirket, oyun deneyimini iyileştirmeyi hedefliyor gibi duruyor. İşte diğer detaylar.

Riot Games Valorant oyununda konuşmaları dinleyecek

Valorant, Riot’un sesli konuşmaları kaydedip dinleyeceği tek oyun olacak. Biliyorsunuz ki çevrimiçi ve birden fazla kişiyle oynadığımız oyunlarda pek çok sorun çıkabiliyor. Riot bu kararını herkesin ‘güvende ve dahil olabileceği’ bir ortam yaratmak için aldığını belirtti.

Bu Riot’un toksik ve zararlı davranışları ilk önleme çabası değil. Oynayanların bildiği gibi League of Legends neredeyse bununla ünlü bir oyun. Cinsiyetçilik, ırkçılık, taciz, küfür gibi davranışlar Valorant oyununda da mevcuttu. Riot da bu sorunları bitireceğine dair oyunculara söz verdi.

Steam İndirim Tarihleri! 2021 Altın Hafta Başladı!

Kaydedilen sesler ne zaman dinlenecek?

Bu yeni kurallara göre, sesinin kaydedilmesine izin vermeyen kullanıcılar sesli konuşmayı kullanamayacak. Kaydedilmesine izin verenlerin sesi ise canlı olarak dinlenmeyecek. Sadece bir şikayet geldiğinde o konuşma dinlenecek ve değerlendirilecek.

Riot’un söylediğine göre, bu konuşmaları dinleyip değerlendirdikten sonra silecekler. Bu konuda gizliliğe önem verdiğini söyleyen şirket, verileri kendi verileriymiş gibi koruyacağının da altını çizdi.

Riot Games Valorant

Veri gizliliği nasıl sağlanacak?

Riot, olabildiğince az veri toplayacağını ve bu konuda şeffaf olacaklarını söyledi. Bu konuda kullanıcıların tereddütlerini anladıklarını ve bu konuda dikkatli olduklarını da ekledi. Üstelik sesinizin kaydedilmesini istemezseniz, sesli konuşmayı kapatabilirsiniz.

Bu özellik şimdilik sadece Valorant oyununda olacak. Riot’un söylediğine göre bu özelliği diğer League of Legends, Wild Rift ve Teamfight Tactics gibi oyunlarında da kullanmak istedikleri. Bunun için yasal olarak çalışmak istediklerini belirten şirket, şimdilik bu yönde bir adım atmayacak.

Riot Games Valorant

Elimizdeki bilgilere göre, bu son derece yararlı görünen bir özellik. Eğer şirket, söyledikleri gibi veri gizliliğine dikkat ederse oyuncuların daha iyi bir oyun deneyimi yaşaması çok mümkün duruyor.

Tekrar hatırlatalım, bu özellikten rahatsız olursanız sesli sohbeti kullanmayabilirsiniz. Fakat kullanmak için dinleneceğinizi kabul etmeniz gerekiyor. Bu dinleme eylemi canlı gerçekleşmeyecek. Sadece eğer bir şikayet alırsanız gerçekleşecek. Böylece oyuncular daha dikkatli ve saygılı olmaya teşvik ediliyor.

PlayStation Plus mayıs ayı oyunları belli oldu

Exit mobile version