Riot Games, bir League of Legends MMO yaptığını doğruladı

League of Legends’ın geliştiricisi Riot Games’in IP ve eğlence başkan yardımcısı Greg Street, LoL evreninde devasa bir çok oyunculu çevrimiçi (MMO) rol yapma oyunu üzerinde çalışıldığıyla ilgili bir tweet attı.

“Riot’taki son işim, ihtiyacımız olan Lig evrenini geliştirmeye yardımcı olmak oldu!” dedi Street. “Yeni işim, çoğunuzun ve birçok Riotçunun bizden yaratmamızı istediği büyük (bazıları devasa da diyebilir) bir oyun geliştirmek.” Bu alıntıda “devasa” kelimesinin kasıtlı olarak kullanılması aslında yeterli bir ipucu. Ancak emin olamayan bir Twitter kullanıcısına yanıt olarak, Street oyunun bir MMO olduğunu net şekilde de doğruladı.

Tweet’in en altında dipnot olarak iş alımlarının da olduğunu belirtiyor Greg Street. Bu oyunun geliştirilme sürecinin henüz çok başlarında olduklarına dair bir işaret. LoL evreni neyse ki geliştirilmeye çok müsait bir durumda. Son zamanlarda çıkan oyunlar da bunun somut bir kanıtı.

Riot, son zamanlarda LoL evrenini diğer oyunlara ve ortamlara genişletmek için çalıştığından, yeni MMO tamamen şaşırtıcı değil. Riot, LoL temalı bir kart oyunu ve bir auto battler yayınladı. Şirket, 2021’de ana oyunun mobil ve konsol versiyonunu, League of Legends: Wild Rift’i ve konsollar ve PC için tek oyunculu, sıra tabanlı bir RPG‘yi piyasaya sürmeyi planlıyor. Arcane adlı bir animasyon dizisi de 2021 için planlanıyor ve hikayeyi daha da derinleştiren iki League of Legends masa oyunu var. Riot, Marvel Sinematik Evreni ile aynı formülü takip ediyor gibi görünüyor. Aslında, stüdyo Marvel for League çizgi romanlarıyla bile ortaklık kurdu.

Blizzard’ın tahtının yavaştan sallandığına şahit olduğumuz bir dönemdeyiz. Riot Games Blizzard’ın yerine geçebilecek mi? Bunu zaman gösterecek. Ayrıca Greg Street, World of Warcraft üzerinde yaklaşık altı yıl çalışmış bir isim. Bu yüzden umarız bu oyunu bu kadar hit yapan bazı şeyleri bu yeni LoL MMO’ya getirebilir.

Exit mobile version