Resmi Yazıya Dönüştürme Nasıl Yapılır?

Resmi yazıya dönüştürme işlemini gerçekleştirmenizi sağlayacak çok sayıda araç mevcut. Bu listedeyse en iyilerine yer verdik.

Resmi yazıya dönüştürme ya da fotoğraftaki bir yazıyı dijital ortama aktarma, OCR ya da Türkçe açılımı ile optik karakter tanıma hizmetleri sayesinde mümkün hâle gelmiştir. Bu hizmetler, herhangi bir fotoğrafta yer alan metni seçmek ve onu düzenlenebilir bir dijital belgeye dönüştürmek için yapay zekâdan destek alır.

Bu hizmetleri kullanarak siz de basılı metinlerin fotoğrafını çekip dijital ortama aktarabilirsiniz. Üstelik bunun için yazılım indirmenize ya da saatlerinizi vermenize de gerek yoktur. Bugün web tabanlı çok sayıda OCR hizmeti vardır. Aşağıdaki listede yer alan bu hizmetleri kullanarak siz de fotoğraftaki metni düzenlenebilir bir dijital metne dönüştürebilirsiniz.

Resmi Yazıya Dönüştürme Siteleri ve Araçları

Resmi Yazıya Dönüştürme Siteleri ve Araçları

1. Google Dokümanlar

Dijital belge oluşturmak için Google Dokümanlar’ı kullanıyorsanız fotoğraftaki metinleri dijital metne dönüştürmek için ekstra bir araç kullanmanıza gerek yoktur. Google Dokümanlar’ın masaüstü web sürümünde bir fotoğraf yükleyebilir, fotoğrafta yer alan metni doğrudan dijital ortama aktarabilirsiniz.

Bunu yapmak için öncelikle Google Drive‘ı açın. Fotoğrafı yüklemek için “Yeni > Dosya Yükle” yolunu takip edin. Fotoğrafı yükledikten sonra üzerine sağ tıklayın. İmleci “Birlikte Aç” seçeneğinin üzerine getirin. Google Dokümanlar’ı seçin. Fotoğraf ve fotoğrafta yer alan metinler alt alta olacak şekilde Google Dokümanlar açılacaktır.

2. OnlineOCR

OnlineOCR, sayısız dili destekleyen çevrim içi bir OCR aracıdır. Bu hizmeti kullanmak için şu adımları takip edin:

3. NewOCR

NewOCR, görüntüdeki yazıları dijital ortama aktarabileceğiniz başka bir araçtır. Hizmetin en büyük dezavantajı muhtemelen her yazı tipine uygun olmamasıdır. Düz yazı tipini tanımada iyi olsa da alışagelmişin dışındaki yazı tiplerini tanımlayamıyor.

Bu hizmeti kullanmak için şu adımları izlemeniz yeterlidir:

Exit mobile version