Resimden Renk Kodu Bulma Nasıl Yapılır?

Resimden renk kodu bulma yöntemi arayışında mısınız? Bunu nasıl yapacağınızı iki yöntemle adım adım gösterdik.

Resimden Renk Kodu Bulma

Resimden renk kodu bulma, herhangi bir fotoğraftaki renkleri kendi fotoğrafında da kullanmak isteyenler tarafından oldukça merak edilen bir işlemdir. Bir fotoğraf ya da çizim üzerinde çalışıyor olabilirsiniz. Bunun için baz aldığınız başka bir çalışma olabilir.

Bu çalışmadaki renkler eğer hoşunuza gitti ve bu nedenle bu renklere çalışmanızda da yer vermek istiyor ancak renkleri tek tek seçmek ile uğraşmak istemiyorsanız bunun için geliştirilen araçları kullanabileceğinizi bilmelisiniz.

Tek bir rengi seçmek istiyorsanız Photoshop ya da Microsoft Paint gibi programlarda bulunan renk seçme aracını kullanabilirsiniz ancak çalışmanın renk gradyanını almak istiyorsanız bu noktada bu amaç doğrultusunda geliştirilen araçlardan yararlanmalısınız.

Bu yazının sonunda ise hem bir resimdeki tek bir rengi seçmenin hem de bir resimdeki tüm renklerin kodunu almanın nasıl yapılacağını öğreneceksiniz.

Resimden Renk Kodu Bulma Yöntemleri

Bir resimdeki renk kodlarını toplamak için iki yöntem bulunuyor. Bunlardan ilki her Windows işletim sistemli bilgisayarda bulunan Paint programı gibi programlardaki renk seçme aracını kullanmayı, diğeri ise Adobe’un renk kodlarını toplamak isteyenler için özel olarak geliştirdiği Image Gradient aracını içeriyor.

Dilerseniz gelin, her iki yöntemin de nasıl uygulanacağını ayrı ayrı gösterelim.

Paint ile Renk Kodu Alma

Bu oldukça zaman alan bir yöntemdir. Photoshop kullanıyorsanız “B” tuşuna basarak fırçayı seçebilir ve ALT tuşuna basılı tutarak herhangi bir renge tıklayabilirsiniz. Daha sonra araçlar kısmında bulunan ön renge tıklayarak o rengin HEX kodunu görebilirsiniz.

Daha fazla Photoshop kısayoluna ihtiyacınız varsa daha önce en çok kullanılan kısayolları sıralamıştık. Bunlara göz atabilirsiniz.

Amacınız sadece tek bir rengin kodunu değil de tüm çalışmadaki renk kodlarını almak ise diğer yöntemi kullanmalısınız.

Adobe Image Gradient ile Renk Kodlarını Bulma

Exit mobile version