Resident Evil Village sistem gereksinimleri Steam’de açığa çıktı

Resident Evil Village oyununun bilgisayar özellikleri resmi olarak oyunun Steam’de yayınlanmıştır. Bu yeni bilgiler, Twitter’da trend olan Resident Evil’in 25. yıldönümünde uygun bir şekilde kullanıma sunuldu. Pek çok hayran, videonun ilk yayınlandığı günden bu yana oyunun tamamını çalıştırmak için hangi donanıma ihtiyaç duyacaklarını tahmin etmeye çalışıyor; Resident Evil 7 zaten neredeyse fotogerçekçi görsellere sahipken, Village daha iyi görünmeyi ve daha iyi performans göstermeyi vaat ediyor. Oyun, mevcut nesil konsollar için en çok beklenen sürümlerden biri olduğu için bu zaten verilmişti, ancak PC deneyiminin ne kadar optimize edileceği hakkında pek bir şey bilinmiyor.

İŞTE RESIDENT EVIL VILLAGE SİSTEM GEREKSİNİMLERİ

Resident Evil serisi, oyunlarının teknik özellikleri açısından tarihsel olarak oldukça bağışlayıcı olmuştur. Örneğin Resident Evil 7, yalnızca minimum bir i5-4460 işlemci ve 2 GB VRAM’li bir GeForce GTX 760 gerektiriyordu. 1080p’de saniyede 60 kareye ulaşmak için, oyuncuların bir i7-3770’e ve 3 GB VRAM’e sahip bir GeForce GTX 1060’a sahip olmaları önerildi. Capcom’un Resident Evil ekibi, 7’nin bugün hala ne kadar harika göründüğünü ve performans gösterdiğini göz önünde bulundurarak, bilgisayar deneyimini mümkün olduğunca optimize etme konusunda ne yaptığını kesinlikle bildiğini gösterdi.

Watch Dogs: Legion bu hafta ücretsiz

Village’ın Steam sayfasına göre, franchise’daki en son giriş çıtayı biraz yükseltecek. Bu sefer minimum CPU gereksinimleri bir i5-7500 veya Ryzen 3 1200’dür. Minimum GPU gereksinimleri de biraz daha yüksektir ve her biri 4 GB VRAM içeren bir GeForce GTX 1050 Ti veya bir Radeon RX 560 gerektirir. Önerilen özellikler, GeForce GTX 1070 veya Radeon RX 5700 ile birlikte i7-8700 veya AMD Ryzen 5 3600’dür. Bununla birlikte, bu durumda minimum gereksinimlerin oyunu 1080p / 60fps’de çalıştırmak için olduğu unutulmamalıdır. Resident Evil 7 için minimum gereksinimler, oyunu 1080p / 30fps’de çalıştırmak içindir. Daha küçük bir not olarak, oyun aynı zamanda DirectX Sürüm 12’yi de gerektirecektir; Resident Evil 7, Sürüm 11’i gerektirir.

Elbette, oyuncular Village’den en iyi şekilde yararlanmak için daha ciddi bir donanıma ihtiyaç duyacaklar. Bu, ışın izlemeyi desteklemek için bir GeForce RTX 2070 veya Radeon RX 6700 XT’nin gerekli olduğu anlamına gelir. Ek olarak, minimum veya hatta önerilen ayarlarla gitmek, grafik yoğun sahnelerde potansiyel olarak bazı karelerin düşmesine neden olabilir. Elbette, oyuncular en uygun ayarları elde etmek için büyük olasılıkla doku çözünürlüğü gibi bireysel ayarları değiştirebilecekler ve oyuncuların oyunu 60 fps’de çalıştırmasını zorunlu kılan bir kural yok. Bununla birlikte, PS5’e özel Maiden demosundaki oynanış, oyunun daha yüksek kare hızlarında güzelce çalıştığını gösteriyor.

Yakında çıkmayı dört gözle bekleyeceğiniz çok daha fazla Resident Evil içeriği var. Capcom, Nisan ayında Village için başka bir vitrin yayınlıyor ve Resident Evil RE: Verse de yakında bir açık beta alıyor. Resident Evil 7 ve Village’ın Gold Edition’larının da Stadia’ya geleceği doğrulandı ve bu İlkbaharda tüm platformlarda savaş içeren yeni bir Village demosu yayınlanacak. Tüm bunlar ve daha fazlası Resident Evil Village ve serinin geri kalanı için yapılan çalışmalarda, Resident Evil hayranı olmak için kesinlikle iyi bir zaman.

Exit mobile version