Rekabetin Tavan Yaptığı Android Akıllı Telefonlar! En İyisi Hangisi? 

Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlar sıra dışı bir dönemden geçiyor. Hiç olmadığı kadar artan rekabet, yüksek profilli bilgisayar sistemleri ile yarışan işlemciler, RAM, kamera, pil, vb. donanımların orta segmentten itibaren geniş alana yayılmasını beraberinde getiriyor.  

Son dönemde 8K çözünürlüklü fotoğrafa kadar yükselen kamera sistemleri, 90Hz seviyesini bile geride bırakan çok iyi ekranlar, 4000 mAh üzerine çıkan pil kapasiteleri ve daha birçok noktada kaydedilen ilerleme zirvenin sahibini belirlemeyi zorlaştırıyor. Buna karşın donanım özellikleri, performans verileri ve kullanıcı deneyimi başta olmak üzere bir dizi test ile birlikte üst segmentte zirvenin ortakları belli. Peki rekabetin tavan yaptığı günümüzde en iyi Android telefonlar hangileri? İşte bu sorunun yanıtını araştırdık.  

 


Göz atmak isteyebilirsiniz; Android 12 Alması Beklenen Telefonlar


 

Meizu 18 Pro 

1440×3200 piksellik (QHD+) 6.7 inç ekran, 4500 mAh pil kapasitesi, 128 GB depolama alanı ve 8 GB RAM’e sahip. Bu model, 8K çözünürlüklü video kaydını da mümkün kılan çarpıcı bir kamera sistemi ile geliyor. 50 MP fotoğraf çekebilen Meizu 18 Pro, genel itibarıyla son dönemin çarpıcı modelleri arasında konumlanıyor.  

Cihazın optik/dijital görüntü sabitleyicisi bulunan kamerası, bokeh efektini de beraberinde getiriyor. Hızlı odaklama, yapay zekalı sahne algılama, 2cm’den makro çekime sahip. Ayrıca HDR, f/1.9 diyafram açıklığı diğer özellikleri arasında.  

Bu arada sahip olduğu 128 GB depolama alanı ile eleştiri aldığını belirtelim. Beklentiler güçlü modeller için 128 GB’nin standart olarak sunulması değil artık; zirve söz konusuysa 256 GB ve üzeri şüphesiz en ideali. 

 

OnePlus 9 

Yakın zamanda Türkiye pazarına ‘resmi olarak’ giriş yapan Çin merkezli Android OnePlus’ın Çarpıcı tasarımı ile dikkat çeken modelinde 1080×2400 piksellik 6.55 inç ekran, 128 GB depolama alanı, 8 GB RAM, 4500 mAh pil kapasitesi, 8 çekirdekli işlemi öne çıkıyor. 8K video kaydedip 48 MP fotoğraf çekebilen cihazda All Pixel Omni-Directional PDAF Portre Modu, faz algılamalı otomatik odaklama, PDAF + CDAF şeklinde tanımlanan hibrit odaklama gibi özellikler mevcut.  

RAW formatta panoramik fotoğraf çekimine imkan tanıyan az sayıda modelden biri olan OnePlus 9’da 8K video kaydı 30fps’de yapılabiliyor. Neredeyse sinema kalitesi. Kamerasının Alman Hasselblad tarafından geliştirildiğini de belirtelim.  

 

Samsung Galaxy S21 Ultra 

Samsung’un bu tepe modelinde kullandığı sistem gerçekten de sınıfının en iyilerinden… Android Galaxy S21 Ultra, Exynos 2100 işlemciye ve 12-16 GB RAM seçeneklerine sahip. 6,8 inç ekran boyutu ve 5.000 mAh bataryası da önemli avantajları arasında yer alıyor. Cihaz, kamera sistemi üzerinden baz alındığında çoğu üst segment rakibini alt üst ediyor. Bu argümanı birkaç detayla açıklamaya çalışacağız… 

Ana kamera 108 MP çözünürlüğe ve f/1.8 diyafram açıklığına sahip. İkinci kamera 12 MP çözünürlükte ve f/2.4 ultra geniş açı sensöründen oluşuyor. Daha önce bir akıllı telefonda görmeye alışkın olmadığımız şekilde bu telefonda iki adet telefoto lens yer alıyor. Her ikisi de 10 MP çözünürlüğe sahip olsa da biri 3x optik yakınlaştırmaya sahipken, diğeri f/4.9 değerine ve 10x optik yakınlaştırmaya sahip.  

 

Vivo X50 Pro+ 

6.56 inç ekrana sahip olan cihazda 128 GB depolama alanı, 8 GB RAM, 4350 mAh pil kapasitesi ve hızlı şarj özellikleri ön planda. 50 MP fotoğraf çekilebilen cihazda 60fps’de 8K video kaydı gerçekleştirilebiliyor. Sinema kalitesinde videolara izin veren modelde portre modunda bokeh efekti, HDR yapay zeka kullanıyor. Ayrıca sahne algılamalı lazer odaklama, çift tonlu LED flaş, coğrafi etiketleme, time lapse video kaydı gibi özellikler diğer öne çıkanlar arasında yer alıyor.  

 

Samsung Galaxy Note 20 Ultra ve Note 20 5G 

Yeni Note modellerine sayılı gün kala listede hala bir ‘Note’ modeli bulmak şaşırtıcı gelebilir. Ancak gerçekler şaşırtır… Sofistike tasarımı ile Android Galaxy Note 20 serisi, 2020’nin sonlarına doğru bizlere merhaba demişti. Note 20 Ultra, Exynos 990 işlemciye sahip. 12 GB RAM ve 128-512 GB arasında değişen depolama seçeneklerine sahip. 6,9 inç ekranı ve 4500 mAh bataryası da telefonun öne çıkan teknik detayları arasında yer alıyor. Küçük kardeş Note 20 5G’nin de 8K video çekebildiğini hatırlatalım. 

Cihaz, tanıtıldığında o zaman ki az sayıda 8K video kaydı özellikli alternatiften biri olarak dikkat çekti. Galaxy Note 20 Ultra, genel olarak üstün kamera nitelikleri vadediyor. Kameraları arasında öne çıkan hiç kuşkusuz ki telefoto kamerası. 12MP çözünürlüğe ve f/3.0 değerine sahip. Böylece kamera 5x optik yakınlaştırma ve 50x dijital yakınlaştırmayı sizlere sunuyor. Bu değerler, S20 Ultra’nın sunduğu (ve 50x’ten sonra çok daha başarılı olamayan) 100x dijital yakınlaştırmaya göre daha başarılı ve gerçekçi. Ana kamera 108 MP, f/1.8 değerinde. Ayrıca Ultra geniş açı sensörü de 12 MP f/2.2 değerine sahip.   

 

Xiaomi Mi 11 

Mi 11, donanım ve tasarım açısından sofistike bir model. Özellikle üçlü arka kamera kurulumuyla amatör fotoğraf ve video meraklılarını birer film yönetmenine dönüştürüyor. Ana kamera açısından dünyanın en yüksek çözünürlüklü 108 MP geniş açılı kamera sensörüne sahip. M11, sadece profesyonel düzeyde DSLR, kristal netliğinde görüntüler yakalıyor. Arka kamera kurulumunu tamamlayan 13 MP ultra geniş açılı kamera ve 5 MP telemakro lense sahip. Böylece etkileyici manzara ve bokeh etkisi ile ayrıntılı çekimler yapılabilmesine olanak tanıyor.  

Xiaomi’nin mevcut teknolojilerini temel alan Mi 11, fotoğrafçılık için dikkate değer yeni özellikler sunuyor. Geliştirilmiş gece modu özellikleri, kameralarından birinde değil, üçünde de fotoğraf çekerken gece modu kullanımı sunuyor. Mi 11’in gelişmiş video gece modu teknolojisi, daha parlak gece çekimleri için RAW kullanıyor. Ayrıca seviyesinde gürültü azaltma özelliği ile sektör standartlarını tamamen yeniden tanımlıyor.  

Xiaomi, Mi 11, Qualcomm Snapdragon 888 çipseti, 108 MP üçlü arka kamera kurulumu, sinematik sese sahip. Ayrıca 50W kablosuz şarj özellikleriyle çığır açan geliştirmelerle piyasaya sunuluyor. 

 

Asus ROG Phone 5 

Asus ROG Phone 5, oyuncu odaklı modellerde zirvedekilerden biri. Böylece listemizde kendine yer bulmayı da başarıyor. ROG serisi oyun bilgisayarlarının mobile yansımasını temsil eden model henüz çok iddialı. Snapdragon 888 işlemci, 8/12/ hatta 16 GB RAM seçenekleri ile inanılmaz bir güç vadediyor. 128 ve 256 GB olmak üzere iki depolama seçeneği ile geliyor.  6.78 inçlik harika ekranında 144Hz yenileme hızı var. Ek olarak 300 Hz dokunmatik örnekleme hızıyla birçok rakibinden ayrılıyor.  

Asus ROG Phone 5 6.000 mAh büyüklüğünde bir bataryaya sahip. Böylece daha uzun süre mobil kalıyorsunuz. Ayrıca 65W şarj desteği sayesinde hızla pilini doldurup yola devam edersiniz. Programlanabilir RGB ışıkları da bulunuyor bu sofistike modelde. Buna ek olarak oyun odaklı bir dizi Asus aksesuarına uyumluluk da deneyimle ilgili her şeyi sıra dışı noktalara taşıyor.  

 

Nubia Red Magic 5G 

Sihirli bir model daha… 144 Hz yenileme hızına sahip 6.65 inç ekranda 1080 x 2340 çözünürlük, Snapdragon 865 işlemciye sahip. 8 / 12GB RAM, 128 / 256GB depolama, 4,500mAh pil kapasitesi ön planda. İpeksi, pürüzsüz bir ekran yenileme hızına sahip bir model. Ayrıca bu özelliği sunan ilk akıllı telefon oluşuyla da övgüyü hak ediyor.  

4D Shock adı verilen özelliği de ilgi çekici. Oyun esnasında hafif titreşimlerle sizi şaşırtıyor. 5G desteği de bulunduran model, türünün en iyileri arasında.  

Exit mobile version