Redragon K582 Surara Oyuncu Klavyesi ve Redragon M612 Predator Oyuncu Faresi Özellikleri (İnceleme)

Bir oyuncu olarak fiyat/performans odaklı klavye ile fare arayışındaysanız; mekanik oyuncu klavyesi Redragon K582 ve RGB kablolu oyuncu faresi Redragon M612 Predator tam size göre.

Redragon K582 Surara oyuncu klavyesi ve ve Redragon M612 Predator oyuncus faresi inceleme merkezimizin konuğu oldular. Elbette oyuncu aksesuarları içerisinde zengin alternatifler bulunuyor fakat son dönemdeki fiyatlara bakıldığında pek çok ürüne sahip olmak zorlaşmaya başladı. Bir şekilde iyi bir oyun bilgisayarı topladığınızı varsayalım; bu bilgisayardan ve oyun alanından keyif almanız, yeteneklerinizi sergilemeniz için sıra iyi bir klavye ve fare seti almaya geldiğinde fiyat/performans ürünlerine bakmanız kaçınılmaz olacaktır. Redragon’un klavye ve fare seti tam da bu noktada işin içine giriyor, artık bu ürünleri yakından tanımaya başlayabiliriz.

Redragon K582 Surara ve M612 Predator orta segment ürünler olmalarının yanında fiyat kategorisinde oyunculara göre uygun modeller olarak tanımlanabilir. Klavyenin fiyatı 792 TL, farenin ise 399 TL şeklindedir. Piyasaya hakimseniz bu fiyatların ideal bir derecede olduğunu fark etmişsinizdir.

Oyuncular için ekonomik bir seçenek olan bu klavyede özelleştirilebilir RGB arka aydınlatmaları bulunuyor. Ayrıca tüm tuşlara makro programlama yapabiliyorsunuz. Klavye, 104 Anti Ghosting tuş ve 12 adet multimedya kısayol tuşundan oluşuyor. RGB arka aydınlatma efektleri, 1-8 arasındaki tuşlara Fn tuşuyla birlikte basıldığında oyun türlerine göre özelleştirilebiliyor. Örneğin Fn + 1 tuşlarına basıldığında klavye aydınlatması FPS oyun türü için ayarlanıyor. Ya da LOL oyuncusuysanız bu oyunda en çok kullanılan tuşları Fn + 5 tuşlarına basarak ışıklandırabilirsiniz. Işıklandırma ayarını kendiniz belirlemek istiyorsanız Fn + 0 kombinasyonuyla bunu sağlayabilirsiniz.

Bir diğer yandan klavye ışıklandırmasında farklı efektler kullanabiliyorsunuz. Buna da Fn + Ins tuş kombinasyonuyla ulaşabilirsiniz. Böylelikle klavyedeki ışıklandırma seçeneğinizi dilediğiniz gibi tercih edebilirsiniz.

Oyuncular için faydalı bir başka kombinasyon Fn + Windows tuşudur. Bu sayede Windows tuşunu kilitleyebilirsiniz. Bildiğiniz gibi CTRL tuşuyla yan yana olmasından kaynaklı oyun içerisinde pek çok kez yanlışlıkla basılıyor, bu da oyundan düşmeye neden oluyor. O anlamda böyle bir kilidin olması gayet iyi.
Redragon’un bu klavye modelinde Outemu Red Switch’ler bulunuyor. Bunları genel olarak hardcore FPS oyuncuları tercih ediyor. Çalışma kuvveti 46g şeklindeki bu anahtarlar, arka arkaya pek çok kez basmanız gereken durumlarda oldukça verimli çalışır. Bu tuşların kullanım ömrü 50 milyondur. Ayrıca klavyenin kutusunda 7 adet yedek switch çıktığını, kolay değiştirmek için aparatın da bulunduğunu söyleyelim.

12.5 cm uzunluğunda 7.5 cm genişliğinde bakıldığında gayet iyi bir büyüklükte olan bu kablolu farede toplam 11 tane tuş bulunuyor. Pençe, avuç içi ya da parmak ucu tutuşlarda kullanırken bile konforlu hissettiriyor. Klavyede olduğu gibi bu fare de RGB ışıklarıyla bir bütün halinde. Redragon M612 Predator rakipleri arasında ergonomik ve gayet kaliteli çalışan bir model. Özellikle FPS oyunlarında çok iyi iş çıkarttığını söylemeden geçmeyelim. Ancak sadece oyunlarda değil, günlük kullanımda da memnun kalacağınız bir fare.

Redragon Oyuncu Klavyesi ve Faresinin Artıları

Exit mobile version