Redmi Note 9 Pro

Son dönemde çıkarttığı yeni modeller ile adından söz ettiren Xiaomi’nin çok sevilen Note serisi yenilenmiş hali ile karşımızda. Dört kameralı yeni Redmi Note 9 Pro, Xiaomi’nin fiyat performans canavarı olarak konumlanıyor. Daha önceki modele göre daha performanslı ve şık olmasıyla dikkat çeken cihaz akıllı telefon sektöründe büyük beklentiler yaratmış durumda. Model özellikle dört kameralı yapısı ile dikkat çekmeyi başarıyor.

Özellikleri ile de ön plana çıkan Redmi Note 9 Pro’nun en dikkat çekici yanı kamera performansı. 4 kamerası bulunan telefonun ana kamerası 64 MP çözünürlüğünde. Ana kameraya 8 MP ultra geniş açılı kamera, 5 MP makro kamera ve 2 MP derinlik algılayabilen yardımcı kamera eşlik ediyor. Önceki modele göre dana canlı renkler sunan Redmi Note 9 Pro’un kamerasında HDR tarafından da iyileştirmeler var.

Telefonun ana kamerasının 64 MP olması sayesinde otomatik modda çekilen fotoğraflar 12 MP çözünürlükte kaydediliyor. Böylece çok daha iyi görünen fotoğraflar elde edilebiliyor ve oluşabilecek hatalar gideriliyor. Otomatik çekim dışında Ultra Geniş Açı ve Portre modunda da aynı şekilde başarılı sonuçlar alınıyor. Gün ışığında ve iyi aydınlatılmış mekanlarda çok iyi sonuçlar veren kamera maalesef gece modunda başarılı sonuçlar sunamıyor.

4K 40 FPS video kayıt yapılabilmesi telefonun güzel taraflarından birisi. Öte yandan eğer EIS’ten faydalanmak istiyorsanız bunun için 1080p çekim modunun tercih edilmesi gerekiyor. Ayrıca 1080p kalitesinde 30, 60 ve 120 FPS çekim yapabilmek mümkün. Ön kamera tarafında ise 16 MP fotoğraf çekimi ve 1080p video kaydı yapılabiliyor.

Snapdragon 720G işlemcisinden güç alan Redmi Note 9 Pro, 6 GB RAM ile geliyor. 64 GB ve 128 GB dahili depolama seçeneği sunan akıllı telefonun yazılım versiyonu ise Andoid 10 ve MUIU 11 arayüzü şeklinde. Cihaz Antutu performans testinde 272.771 puan almayı başarırken 3D Mark testi performansı ise 2.504.

Arka paneli Gorllia Glass 5 ile korunan telefon ‘Aurora’ adı verilen tasarım anlayışı ile oldukça şık hatlara sahip. Önceki modelden daha iyi görüken telefonun parmak izi okuyucusu sağ tarafa kaydırılmış ve kilit tuşu ile birleştirilmiş durumda. Bunların dışından Note 8 Pro’ya göre çok fazla değişen noktaları bulunmuyor. Tip-C bağlantısı, mono hoparlörü ve 3.5 mm jak girişi aynı konumda bulunuyor.

Modelin ekranında ise damla çentik yerine ilk kez Samsung Note 10’da görülen punch-hole kamera deliği yer alıyor. 84.5 ekran kasa oranına sahip olan ekran 6.67 inç büyüklüğünde ve IPS LCD panel. Ekran çözünürlüğü ise 1080×2400 ve Gorilla Glass 5 ile korunan ekran oldukça güzle görünüyor.

5020 mAh seviyesindeki bataryasıyla da oldukça yüksek bir pil ömrü vadeden Redmi Note 9 Pro tasarımı, kamera performansı ve özellikleri ile önceki modelin üzerine birçok artı eklemeyi başarıyor.

Artılar:

Tasarım

Ekran

Pil dayanıklıklığı

Kamera


 

Exit mobile version