Redmi K50 Pro İddialı Bir Kamerayla Geliyor

Redmi K50 Pro, Xiaomi 12'de bulunan aynı sensör olan Sony IMX766 sensörüne sahip olacak. Detaylara gelin birlikte bakalım...

Şubat ayına yaklaşırken Xiaomi, Redmi K50 serisinin perdelerini kaldırmak üzere. Redmi K50 serisinin daha fazla özelliği Çin’de sızdırıldığı için söylenti değirmeni daha hızlı dönmeye başladı.

Bir sızıntı, popüler Çinli sızıntıcıdan geliyor: Panda Keldir. Sızıntı yapan kişi geçtiğimiz günlerde, amiral gemisinin ana kamera sensörü olarak Sony IMX766 görüntüleme sensörünü kullanacağını ortaya atmıştı. Yaklaşan Redmi K50 serisindeki heyecanını sızdırmak ve paylaşmak için Weibo’ya gitti. Sony IMX766, Xiaomi 12, Realme GT 2 Pro ve Oppo Find X3 Pro gibi birçok tanınmış amiral gemisinde bulunan sensördür.

Bununla birlikte, Weibo gönderisi, hangi Redmi K50 modelinin sensörü alacağını belirtmiyor. Ancak önceki sızıntılar, sensörün Redmi K50 Pro ve Redmi K50 Pro Plus’ta yer alacağını söylüyor.

Redmi K50 Pro Akıllı Telefonunun Özellikleri

Önceki sızıntılara göre Redmi K50 Pro’nun ayrıca 120Hz yenileme hızı var. Bununla birlikte 4700mAh pil ve 120W şarjı bulunuyor. Dahası 6.67 inç Full HD+ AMOLED ekrana sahip olduğu söyleniyor.

Ayrıca birkaç gün önce Redmi K50 Pro’nun sızdırılmış görselleri ve kasası çevrimiçi olarak ortaya çıkmıştı. Hatta Redmi K50 Pro’nun sızdırılan görseli, akıllı telefonun üst orta konumda tek bir delikli oyukla geleceğini göstermişti. Bununla birlikte ekranın telefonun gövdesine benzer şekilde yuvarlatılan köşelere sahip olacağını ortaya koyuyor.

Telefonun Kamera Detayları

Cihazın arka tarafında ise sol üst köşeye yerleşen bir kamera modülü var. Ayrıca siyah renkli kare bölüm, üç kamera sensörünü üçgen biçimde tutacak. Ayrıca gümüş renkli dikdörtgen bölüm LED flaşı barındıracak.

Kılıf görsellerine gelince, elimizde Redmi K50 Pro akıllı telefon için yukarıda bahsedildiği gibi sızdırılan görsele uygun şeffaf silikon kılıfın özel görüntüleri var. Bu, telefonun son tasarımı olduğunu hemen hemen onaylıyor.

Redmi’nin Yeni Telefonunun Geleceği Çip Türü

Xiaomi ayrıca MediaTek Dimensity 9000’i Redmi K50 serisi modellerinden birinde piyasaya süreceğini resmen onayladı. Hatta Dimensity 9000, MediaTek’in 2022 için amiral gemisi SoC’sidir. TSMC’nin endüstri lideri 4nm süreci üzerine inşa edilmiştir. Geekbench 5 puanlarına göre Dimensity 9000 eşittir. Birçok zorlu senaryoda Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1’den daha iyi performans gösterebilir.

Exit mobile version