Redmi 10X 5G Android 11 güncellemesi aldı

Xiaomi‘nin alt markası Redmi, Mayıs ayı sonlarında Çin’de Redmi 10X serisini piyasaya sürdü, bir yıl sonra telefon Android 11 güncellemesi aldı. Dizide Redmi 10X 5G, Redmi 10X Pro 5G ve Redmi 10X 4G olmak üzere üç cihaz bulunuyor. Her üçü de Android 10 tabanlı MIUI 11 ile çıkış yaptı. Ancak, yakında MIUI 12’ye güncellendi. Ancak Android 11 güncellemesi, Redmi 10X 5G’den başlayarak daha yeni yayınlanmaya başladı.

Redmi 10X 5G modelleri MediaTek Dimensity 820 SoC tarafından desteklenmektedir. Ayrıca bu cihaz sadece Çin’e özeldir. Bu yonga setine sahip tek bir telefon daha var. Bu, yakın zamanda piyasaya sürülen vivo S7t 5G’den başkası değil. Bu cihaz aynı zamanda sadece Çin’de satılmaktadır.

Samsung Galaxy Z Fold 3 ile ilgili bazı özellikler sızdı

Bu silikon sayesinde Redmi 10X 5G serisi, ilk çıkışından bu yana AnTuTu Benchmark orta sınıf performans listesine liderlik ediyor. Ancak maalesef bu akıllı telefonlar, piyasaya sürülmelerinden yaklaşık bir yıl (11 ay) sonra bile Android’in en son sürümünü çalıştırmıyor.

Neyse ki, Xiaomi sonunda Redmi 10X 5G için Android 11 güncellemesini yayınlamaya başladı. Bu telefon için yeni sistem güncellemesi, V12.0.1.0.RJHCNXM yapı numarasıyla birlikte geliyor. Bu yazılım yapısı, Nisan 2021 güvenlik yamalarını da içeriyor.

Şu anda, “Kararlı Beta” aşamasındadır. Bu nedenle, yalnızca belirli birkaç kullanıcı için mevcuttur. Ancak önümüzdeki günlerde tüm kullanıcılara ulaşması gerekiyor.

Benzer şekilde, Xiaomi’nin Redmi 10X Pro 5G ve Redmi 10X 4G için Android 11 güncellemesini yayınlamasını bekleyebiliriz. Ayrıca, bu telefonlar MIUI 12.5 güncellemesine uygundur.

REDMI 10X 5G ÖZELLİKLERİ

Xiaomi Redmi 10X, geçen yıl Haziran ayında Çin’de piyasaya sürüldü. Cihaz, fiyat noktasında 5G ile gelen ilk cihazlardan biriydi. Bu, ekonomik ancak oldukça verimli Mediatek Dimensity 820 5G yonga seti ile birlikte geldi.

Ancak 5G, telefonun sunduğu tek şey değil çünkü oldukça iyi özelliklerle birlikte geldi. Yeni başlayanlar için, HDR10 + destekleyen AMOLED ekran var. Ayrıca iyi bir 48 MP birincil kamera elde edersiniz.

Yukarıdakiler yeterli değilmiş gibi, Redmi 10X 5G, Redmi 10X Pro 5G adıyla anılan bazı önemli kamera yükseltmelerine sahip bir Pro modeline bile sahip. Pro ayrıca bazı ek depolama seçenekleri sunar.

 

Exit mobile version